- Bluearena - https://bluearena.gr -

Διαβουλεύσεις ενόψει του «ασταθούς σεναρίου» για Football League…

Όσο υπάρχει στην πραγματικότητα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή Σπύρος Παπαθανασάκης όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Όχι, βεβαίως, υπό την προοπτική της βελτίωσης της όλης κατάστασης (άλλωστε αποκαΐδια έμειναν), αλλά με προοπτική το «παιχνίδι», που μας έχει αποδείξει πολλάκις ότι αρέσκεται να παίζει: το να παραμένει πάση θυσία στη θέση του, γαντζωμένος στην καρέκλα του μεγαλομετόχου της – διαλυμένης από τον ίδιο – ΠΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, όπως αναφέρουμε όλο αυτό το διάστημα, είναι εξαιρετικά πιθανό (χωρίς να υφίστανται και οι ανάλογες ρεαλιστικές προϋποθέσεις λειτουργίας αυτού του σεναρίου) να σπεύσει να δηλώσει τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football League, μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία…

Κάποια παράβολα και λίγη «χαρτούρα»

Εξάλλου, το να δηλωθεί συμμετοχή δεν αποτελεί το σημαντικό στην όλη υπόθεση. Με βάση τα όσα αποτέλεσαν αντικείμενο ενημέρωσης των συνεργατών του από πλευράς του διοργανωτικού φορέα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, προκειμένου να δηλωθεί μία ομάδα ως συμμετέχουσα – σε πρώτη φάση – απαιτούνται κάποια παράβολα και κατάθεση κάποιων – γραφειοκρατικής υφής – εγγράφων. Είναι, δηλαδή, το εύκολο τμήμα της όλης ιστορίας. Οπότε, με βάση τα όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του προέδρου, είναι πιθανόν να υλοποιηθεί.

Στην ουσία όμως;

Όλα αυτά χωρίς εξασφαλισμένη συνέχεια. Χωρίς διασφάλιση οικονομικής στήριξης για την επαναλειτουργία της ΠΑΕ και του αγωνιστικού τμήματος, την επαναλειτουργία των αγωνιστικών εγκαταστάσεων, τα λειτουργικά έξοδα, τα προαπαιτούμενα για εξασφάλιση άδειας συμμετοχής από την ΕΕΑ (ρυθμίσεις με το Δημόσιο), το μπάτζετ για τη συγκρότηση ομάδας επαγγελματικής κατηγορίας κι όλα όσα συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση.

Μάλιστα και χωρίς να υπολογίζεται ότι όποιος «τρέξει» την ομάδα στη δεύτερη κατηγορία, θα πρέπει αμέσως να αρχίσει και την παράλληλη διαχείριση των χρεών, χωρίς σημαντικά πάγια έσοδα. Αλλά είπαμε, δεν τον νοιάζει…

Προετοιμάζεται ο Σύλλογος

Επειδή ακριβώς όλοι στον Ηρακλή έχουν αντιληφθεί επαρκώς, πλέον, το τι καλούνται να διαχειριστούν στην περίπτωση του Ελληνοκαναδού, εξετάζεται με εξαιρετική σοβαρότητα και ιδιαίτερη βαρύτητα το σενάριο της δήλωσης συμμετοχής στη Football League. Το Ιδρυτικό Σωματείο και οι επώνυμοι Ηρακλειδείς, που βρίσκονται κοντά του, αλλά και η οργανωμένη οπαδική βάση της ομάδας διαβουλεύονται για την προοπτική αντίδρασης σε μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του μεγαλομετόχου.

Σαφέστατα, αν γίνει η μέγιστη έκπληξη και μια τέτοια κίνηση από πλευράς Παπαθανασάκη συνδυαστεί και με ουσιαστική λύση στα διοικητικά, που να προσφέρει και ανάλογη οικονομική προοπτική, δεν θα προκύψει λόγος αντίδρασης από την πλευρά της οικογένειας του Συλλόγου. Ωστόσο, εκείνο, που απασχολεί έντονα είναι το πώς θα πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι σε μια «κούφια» δήλωση συμμετοχής χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικού ερείσματος, απλώς με τη λογική του παραλόγου, δηλαδή του «να συνεχίσουμε να υπάρχουμε στα διοικητικά», την οποία εφαρμόζει με… συνέπεια τα τελευταία δύο χρόνια ο «Καναδός».

Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για βιαστικές κινήσεις και ανάλογες αντιδράσεις και αυτό το γνωρίζουν άριστα όλοι στον Ηρακλή. Αν και εφόσον εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο το σενάριο της «κούφιας» δήλωσης συμμετοχής, ο Σύλλογος θα είναι έτοιμος να αντιτάξει σοβαρότητα και μεθοδολογία κάλυψης του συμφέροντος του Ημίθεου, μακριά από προσχηματικές κινήσεις και επιπολαιότητες…