Από τις 7 Αυγούστου θα «τρέξουν» οι εξελίξεις…

Την τελευταία κίνηση του Παπαθανασάκη περιμένει η «κυανόλευκη» οικογένεια για να προχωρήσει στην προάσπιση των συμφερόντων και της μελλοντικής προοπτικής της ομάδας…

Όλα δείχνουν ότι τα «παιχνιδάκια» του Σπύρου Παπαθανασάκη στην πλάτη του ποδοσφαιρικού Ηρακλή έχουν, πλέον, ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομη. Την Παρασκευή, που μας έρχεται, στις 4 Αυγούστου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής ομάδων στο πρωτάθλημα της Football League. Είναι η μέρα, κατά την οποία θα «παιχθούν» πολλά – αν όχι όλα – σχετικά με το μέλλον της ποδοσφαιρικής έκφανσης του Ημίθεου, καθώς ο ιδιοκτήτης της υπό διάλυση ΠΑΕ θα πραγματοποιήσει την τελευταία των κινήσεών του.

Δοκίμασε τα πάντα: μετοίκηση στην Αθήνα, Καγιούλης «διαχειριστής» και οικονομικός «διευκολυντής», «συζητήσεις» με Κινέζους «επενδυτές» και Ρώσους… «ευγενείς», George Trikkas νέος «διαχειριστής», Καγιούλης «επενδυτής»… Όλα «ξεφούσκωσαν». Τώρα βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με το τεράστιο τείχος της καταστροφής, που ο ίδιος οικοδόμησε, με πράξεις και επιλογές, κινήσεις και τραγικές παραλείψεις. Πάνω από όλα το οικοδόμησε με την ακραία και δραματική οικονομική ανεπάρκειά του, σε απόλυτο συνδυασμό με την παράλληλη άκρατη και αλύγιστη επιθυμία του να κρατήσει μέχρι τέλους τα ηνία της καθημαγμένης ΠΑΕ…

Από την εβδόμη του Αυγούστου…

Ιδρυτικό Σωματείο, οργανωμένοι οπαδοί, εξωδιοικητικοί παράγοντες και διακεκριμένοι βετεράνοι της ομάδας, όλοι αυτοί, που συναποτελούν το ζωντανό και δραστήριο κύτταρο του Συλλόγου, μέσα στη λαίλαπα της καταστροφής, που σκόρπισε ο Ελληνοκαναδός, φέρονται αποφασισμένοι να μην πιέσουν της καταστάσεις. Να μην επιδείξουν σπουδή, η οποία θα κινδυνεύσει να χαρακτηριστεί ως ενάντια στην προοπτική να πραγματοποιηθούν και οι τελευταίες προσπάθειες για παραμονή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες, έστω και μέσω του Παπαθανασάκη και των – όποιων – συνεργατών του.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα τηρήσουν στάση ενεργητικής αναμονής ως την Παρασκευή 4 Αυγούστου κι έπειτα ο Σύλλογος, συσπειρωμένος και με πνεύμα μαζικότητας, θα απαντήσει ως μία μεγάλη αθλητική οικογένεια. Αν και εφόσον ο «Καναδός» δεν δηλώσει συμμετοχή στη Football League, επόμενη μέρα για τον ίδιο στον Ημίθεο δεν θα υπάρξει. Από την Δευτέρα 7 Αυγούστου οι εξελίξεις θα «τρέξουν» και θα είναι καταληκτικές. Οι αποφάσεις, που πρέπει να παρθούν θα παρθούν, με γνώμονα το συμφέρον του Ηρακλή και την ασφαλέστερη προοπτική μέλλοντος για εκείνον.

Ίσως και να μην σημάνει τίποτε μια δήλωση συμμετοχής…

Επειδή η οικονομική αδυναμία του μεγαλομετόχου είναι παροιμιώδης, όσο παροιμιώδης είναι και η ερασιτεχνική προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα πάντα όσα αφορούν στον ρόλο του στην ομάδα, κανείς από την οικογένεια του «Γηραιού» δεν έχει πειστεί ότι ενδεχόμενη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας θα σημάνει και την ουσιαστική επαναλειτουργία της ΠΑΕ και του αγωνιστικού τμήματος, με παράλληλη διαχείριση των δυσβάσταχτων χρεών από τον ίδιο και μάλιστα χωρίς προβλεπόμενα εγγυημένα έσοδα.

Συνεπώς, οι άνθρωποι του Συλλόγου, εξετάζουν σοβαρά και διεξοδικά την προοπτική να μην δώσουν βαρύτητα σε μία πιθανή τέτοια επιλογή Παπαθανασάκη, καθώς – εκ των πραγμάτων – θα πρόκειται περί προσχηματικής και παρελκυστικής (για πολλοστή φορά) κίνησης. Ίσως, λοιπόν, απαιτηθεί να «τρέξουν» οι εξελίξεις, με μπροστάρη το Ιδρυτικό Σωματείο, ανεξαρτήτως της απόφασης του προέδρου της ΠΑΕ. Εκτός κι αν ο τελευταίος κάνει την μέγιστη των εκπλήξεων και εμφανίσει λύση, η οποία, παράλληλα με τη δήλωση συμμετοχής, υποδηλώνει και προοπτική εξομάλυνσης της όλης κατάστασης, ενδεχόμενο, βεβαίως, που, ως σενάριο, μπορεί να συμπεριληφθεί μόνο στα εξαιρετικά ζωηρής φαντασίας παιδικά αναγνώσματα…

Επαφές για όλα τα ενδεχόμενα

Αυτό το διάστημα το Ιδρυτικό Σωματείο και οι διακεκριμένοι βετεράνοι του Συλλόγου, που έχουν ενεργοποιηθεί κατά την διάρκεια του δικαστικού αγώνα, πραγματοποιούν σειρά επαφών με στόχο να εξευρεθεί – έστω και στις καθυστερήσεις – μια λύση, που να προσφέρει προοπτική μέλλοντος και να αφορά στη συμμετοχή της ομάδας στη Football League. Φυσικότατα, πρόκειται για βολιδοσκοπήσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνουν τη συμμετοχή του Σπύρου Παπαθανασάκη και του περιβάλλοντός του (με τον Νίκο Καγιούλη – ορθότατα – να λογίζεται ως μέλος αυτού του περιβάλλοντος).

Η ελπίδες για θετική έκβαση αυτής της προσπάθειας δεν είναι σημαντικές (λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας του εγχειρήματος, καθώς ο μεγαλομέτοχος εξαφάνισε με τη στάση του κάθε θετική ανταπόκριση από τυχόν ενδιαφερομένους όταν οι συνθήκες ήταν πιο προσιτές), αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρις εξαντλήσεως. Από εκεί και έπειτα θα προχωρήσει το σενάριο της επιλογής της συμφερότερης προοπτικής για τον «Γηραιό», όσον αφορά στη συμμετοχή του σε αγωνιστική κατηγορία.

Και προς αυτήν την κατεύθυνση πραγματοποιούνται «ζυμώσεις», ώστε να εξευρεθεί – πρωτίστως – η φόρμουλα οικονομικής στήριξης της προσπάθειας, στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε χαμηλότερη κατηγορία.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Θέλει – οπωσδήποτε – τη νίκη… “ξορκίζοντας” την Κοζάνη…

Ποδόσφαιρο

Back to Top