- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τι σημαίνει η έλευση Προύσαλη και Αρμενάκη…

Το «κυανόλευκο» ποδόσφαιρο τείνει στην απόλυτη διάλυση, χτυπημένο από τον «τυφώνα Παπαθανασάκη», το μπάσκετ – παρά τις φιλότιμες και υπερπολύτιμες προσπάθειες του Θόδωρου Δρακόπουλου – δυσκολεύεται να πείσει ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή να αποτελέσει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την – μέσω αγωνιστικής διαδικασίας – άνοδο στην Α1, ο Γυμναστικός Σύλλογος τελεί υπό απενεργοποίηση, λόγω νομικών και φοροτεχνικών κωλυμάτων… Κακά τα ψέματα, ένας Σύλλογος, ένας μέγιστος Σύλλογος, σε παρακμή ή – αν προτιμάτε τους εξωραϊσμούς – σε βαθιά ύφεση…

Ωστόσο, στο τμήμα βόλεϊ, μολονότι οι συνθήκες προδίκαζαν και εκεί μαρασμό και διάλυση, χωρίς την – απαραίτητη σε όλα τα «μεγάλα» ομαδικά αθλήματα, στις μέρες μας – επενδυτική στήριξη, χωρίς κάποιον δυνατό επιχειρηματία να σιγοντάρει οικονομικά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Χωρίς τον «λεφτά», λοιπόν, που θα «χώνει» για να προχωρά η ομάδα, με απόλυτη εγκατάλειψη από τους «παραδοσιακούς παράγοντες» των προηγούμενων μεγαλειωδών εποχών και με χρέη τεράστια (για τα δεδομένα του αθλήματος) να βαραίνουν το τμήμα, οι Ηρακλειδείς της κερκίδας, που αποφάσισαν να «τρέξουν» τον βολεϊκό Ημίθεο, πετυχαίνουν το σχεδόν ακατόρθωτο.

Την πρώτη χρονιά προχωρούν σε ρυθμίσεις χρεών και με επιτυχημένη νομική και φοροτεχνική μεθόδευση «ανασταίνουν» την ομάδα, οδηγώντας την, όχι απλώς στη συμμετοχή, αλλά και στην άνετη και διά περιπάτου παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Τώρα, πριν την έναρξη της δεύτερης περιόδου της παρουσίας της διοίκησης Μάκη Καλαϊτζίδη, μετά από μεγάλο αγώνα, ρυθμίζουν εκ νέου τις οφειλές, επιτυγχάνουν – όπως όλα προδίδουν – την αδειοδότηση και με μόνους πόρους την (περιορισμένη ως τώρα) πριμοδότηση του κόσμου μέσω των διαρκείας και τη προσωπική οικονομική συνδρομή τους, επιτυγχάνουν την υπέρβαση…

Η έλευση των «δύο» και το μήνυμα…

Ο Κώστας Προύσαλης και ο Απόστολος Αρμενάκης είναι παίκτες του Ηρακλή. Αυτός ο Ηρακλής, των χιλίων προβλημάτων, κατορθώνει να τους προσελκύσει. Μπορεί αμφότεροι να είναι 37άρηδες, πλέον, όμως εξακολουθούν να είναι στο ανώτερο σημείο σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο χαρισματικός πασαδόρος επιστρέφει, μετά από εντυπωσιακή «γαλλική» θητεία, ενώ ο γιγαντόσωμος διαγώνιος ήταν ο ηγέτης της ομάδας του στη Σλοβενία, όπου κατέκτησε πρωτάθλημα την περασμένη περίοδο. Δύο παίκτες επιπέδου Εθνικής ομάδας, δύο παίκτες για τον Ηρακλή άλλων εποχών, προηγούμενων και ένδοξων.

Το μήνυμα που στέλνει η έλευση τους, αυτονόητο: το βάθος της καλής δουλειάς, που γίνεται σε διοικητικό επίπεδο (καθώς η διοίκηση πείθει τέτοιους επαγγελματίες να την εμπιστευτούν και επιδεικνύει δυνατότητα εξεύρεσης των απαραίτητων πόρων για να ανταποκριθεί σε τέτοιες κινήσεις), αλλά και η αγωνιστική – ποιοτική υπέρβαση, που συντελείται για την ομάδα, όταν εντάσσει στο δυναμικό της έναν τέτοιο οργανωτή και έναν τέτοιο εκτελεστή.

«Καλύπτουν» δύο… ξένους…

Με τα υπάρχοντα δεδομένα στο Ελληνικό βόλεϊ, το να αποκτήσει μια ομάδα – εκτός εκείνων που θα ξοδέψουν πολλά για να διαγωνιστούν για την πρώτη θέση – έναν ξένο πασαδόρο επιπέδου Κώστα Προύσαλη και έναν διαγώνιο επιπέδου Τόλη Αρμενάκη, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Παράλληλα, οι δυο τους έχουν και το πλεονέκτημα να είναι «μπολιασμένοι» ήδη στο κλίμα του εδώ πρωταθλήματος (ο Κώστας είναι «μπολιασμένος» επιπροσθέτως και στο ιδιαίτερο κλίμα του Ηρακλή, βεβαίως), γεγονός που τους προσδίδει ενισχυμένες προοπτικές προσφοράς και μάλιστα άμεσης.

Αν ο προγραμματισμός της ομάδας, μετά τις προσθήκες Προύσαλη – Αρμενάκη προχωρήσει όπως τον σχεδιάζουν Γιάννης Ορφανός και διοίκηση, ενδεχομένως η ενίσχυση από την… αλλοδαπή να περιοριστεί μόνο στην απόκτηση ενός ικανού επιθετικά ξένου ακραίου…

Ο τρίτος «προσυμφωνημένος» διεθνής…

Εδώ και πολλές μέρες γράφαμε στη BlueArena ότι «ο κόσμος πρέπει να ενισχύσει την προσπάθεια της αδειοδότησης με αγορά διαρκείας, καθώς η διοίκηση είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την οικονομική και αγωνιστική υπέρβαση με την προσθήκη σπουδαίων Ελλήνων διεθνών στο ρόστερ». Ονόματα δεν παραθέσαμε, καθώς οι ισορροπίες είναι ανατρέψιμες, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Την ίδια τακτική θα ακολουθήσουμε και για την περίπτωση τρίτου Έλληνα διεθνούς, που έχει προσυμφωνήσει εδώ και μερικές εβδομάδες η διοίκηση. Αν και εφόσον οριστικοποιηθεί η συμφωνία μαζί του (δεν θεωρείται σίγουρος ακόμη) και ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας, θα αποτελέσει ένα επιπλέον σημαντικότατο ενισχυτικό στοιχείο στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Ενδεχομένως το όνομά του να το διαβάσετε αλλού. Το ζητούμενο, όμως, είναι η επιβίωση αυτής της ομάδας και ο σεβασμός στην προσπάθεια, που καταβάλλεται. Αυτά πρωτεύουν για εμάς, στην BlueArena…