«Χείμαρρος» ο Κωφίδης κατά Παπαθανασάκη-Καγιούλη

Πραγματικός «χείμαρρος» ο Σάββας Κωφίδης στο Metropolis 95.5

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Για την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στον Ηρακλή μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα». Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κυανολεύκων» που διατελεί και χρέη υπεύθυνου των ακαδημιών εξαπέλυσε μύδρους κατά των Καγιούλη – Παπαθανασάκη, αποκάλυψε πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι προπονητές των ακαδημιών είναι έως και 19 μήνες (!!!) απλήρωτοι, επέρριψε ευθύνες σε πολιτεία, ΕΠΟ, Super League για την αδράνεια και ανοχή τους και εμφανίστηκε απαισιόδοξος για λύση.

Αναλυτικά:

Για τις δηλώσεις Ζιαμπάρη στο Metropolis 95.5 πως η… κ. Ευγενία κρατάει όρθιο τον Ηρακλή: «Όλοι παίρνουν τηλέφωνο την κ. Ευγενία. Δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να διευθετήσει τα ζητήματα. Κι εγώ, δεν μπορούσα να απευθυνθώ σε κανέναν. Όταν προσπαθούσα, έβρισκα τοίχο και μετά απευθυνόμουν στην κ. Ευγενία και βρίσκαμε κάποια λύση. Και πολλές φορές η λύση αυτή ήταν λύση του ποδαριού. Και να απαντούσαν ο Καγιούλης ή ο Παπαθανασάκης, ο ένας έλεγε “πάρε τον Παπαθανασάκη” και ο άλλος “πάρε τον Καγιούλη”. Δεν υπήρχαν ρόλοι. Κανένα όραμα, καμία κατεύθυνση, κανένας στόχος. Μόνος στόχος απ’ ότι φαίνεται ήταν να καταστρέψουν και τίποτε άλλο. Οι πράξεις αυτό αποδεικνύουν. Ένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί κάποιος να καταστρέψει τόσο εύκολα μια κατάσταση, η οποία δεν φαινόταν να υπάρχει μια ιδιαίτερη δυσκολία για να την ανατρέψει. Όλοι απορούν πώς βρέθηκε ο Ηρακλής σε αυτήν την κατάσταση. Υπήρχαν έσοδα, υπήρχε ο κόσμος».

Για τον Νίκο Καγιούλη: «Ο Καγιούλης είναι ένας μεσάζων. Και οι μεσάζοντες κοιτούν το προσωπικό κέρδος. Στην αρχή εξαπάτησε ακόμη και εμάς. Στην πορεία καταλάβαμε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε τις ακαδημίες, ούτε τον Ηρακλή. Πιο μπροστά από εμάς, βέβαια, το κατάλαβε ο κόσμος και είναι φοβερό αυτό. Ο κόσμος το διαισθάνθηκε πιο γρήγορα από εμάς που είμαστε μέσα στην ομάδα».

Για το πώς τους εξαπάτησε ο Καγιούλης: «Βάλαμε ένα πρόγραμμα για το πώς θα λειτουργήσουν οι ακαδημίες αυτόνομα με ξεχωριστή γραμματεία και ξεχωριστό ταμείο και αυτό δεν έγινε. Δεν γνωρίζω πού πήγαν τα λεφτά. Μάλλον για χρήση της ΠΑΕ φαντάζομαι. Οι ίδιοι ξέρουν καλύτερα».

Για την τωρινή κατάσταση των ακαδημιών: «Δεν λειτουργεί και δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση είναι δύσκολο. Δεν έχουμε αντικείμενο να δουλέψουμε. Όλοι είναι απλήρωτοι. Δεν υπάρχει ρεύμα, νερό, γήπεδα. Απορώ, δηλαδή, που λένε για ορκωτούς λογιστές. Να πάνε πού οι ορκωτοί λογιστές; Στα γραφεία; Αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν».

Για τη στάση της πολιτείας: «Αυτός που έχει την ομάδα είναι, ασφαλώς, ο υπεύθυνος και θα γραφτεί στην ιστορία γι’ αυτό που κατάφερε να κάνει. Αλλά και αυτοί που του επέτρεψαν να μπει και αναφέρομαι σε Πολιτεία, ΕΠΟ, Super League, πώς το έκαναν αυτό; Δεν έλεγξαν τίποτα; Και πέρσι τέτοιον καιρό που είχε εκδιωχθεί από τον κόσμο, έστω τότε η πολιτεία θα μπορούσε να επιληφθεί και να δει τι γίνεται. Το ότι, δηλαδή, υπάρχει μια καταστροφική κατάσταση στον Ηρακλή και θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν. Ήταν εύκολο να τον φωνάξουν και να του πουν “τι κάνεις;”. Αφού φαίνονταν τα πάντα, πως δεν πληρώνεται κανείς και δεν λειτουργεί τίποτα. Μπορούσαν να μεριμνήσουν».

Για το διάστημα που είναι απλήρωτοι οι προπονητές: «Από οκτώ έως 18-19 μήνες που είμαι κι εγώ. Είναι τρομερά δύσκολη η κατάσταση. Το γνωρίζαμε όλοι, όμως. Το πρόβλημα εντοπίστηκε. Ο κόσμος εκδίωξε τον Παπαθανασάκη και ζήτησε να έρθουν άλλοι. Επί έναν χρόνο, όμως, δεν έγινε κάτι και ήταν δύσκολο χωρίς την εμπλοκή της Πολιτείας».

Για τις δηλώσεις Καγιούλη πως θέλει να πάρει τον Ηρακλή: «Επί έναν χρόνο το ακούμε αυτό. Όταν θέλω κάτι πάω και το παίρνω, αρκεί να έχω τη δύναμη. Κι εγώ μπορώ να βγω και να πω το ίδιο, δεν έχω, όμως, τη δύναμη. Τόσο καιρό το λέει αυτό, αλλά δεν γίνεται κάτι. Γιατί;».

Για το αν υπάρχει λύση για τον Ηρακλή: «Είναι δύσκολο. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν ακόμη και τώρα, όμως, είναι δύσκολα τα πράγματα. Μακάρι να υπάρξει μια λύση. Με Παπαθανασάκη – Καγιούλη δεν υπάρχει λύση».

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top