- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μια στημένη… φαρσοκωμωδία

Ήρθε στον Ηρακλή το καλοκαίρι του 2014, δίνοντας μια δόση ελπίδας στον ταλαιπωρημένο “κυανόλευκο” λαό. Με λίγα λόγια που έγιναν πράξεις και την επιτυχημένη ομάδα που έστησαν οι Νίκος Παπαδόπουλος και Παύλος Μυροφορίδης ο Ημίθεος πήρε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.

Από εκεί και πέρα κάτι άλλαξε. Λόγια πολλά, λόγια μεγάλα. Για Ευρώπες, Τσάμπιονς Λιγκ, γήπεδα και πολλά άλλα. Τα μυαλά του Καναδού άλλαξαν ή αν θέλετε καλύτερα του τα άλλαξαν. Λόγια και υποσχέσεις που δε γινόντουσαν πράξεις και όταν είδε πως ο κόσμος δεν τρώει… κουτόχορτο αναχώρησε για την πρωτεύουσα. Να νιώθει μια ασφάλεια και να έχει ήσυχο το κεφάλι του όσο καταστρέφει την ομάδα.

Έλεγε παντού πως θέλει να πουλήσει, αλλά ποτέ δεν το έκανε και πράξη. Βλέπετε αυτά είναι τα στημένα… κολπάκια του Καναδού. Να κερδίσει χρόνο ώστε η ομάδα να βρεθεί στα τάρταρα και κάπου εκεί έρχεται και δένει ο Καγιούλης. Από το πουθενά ένας μάνατζερ παικτών (!) αναλαμβάνει το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Πως γίνεται αυτό; Κανείς δεν ξέρει. Όλα στον Ηρακλή θα τα δούμε για πρώτη φορά.

Με την είσοδο του Νίκου Καγιούλη στην ΠΑΕ, με τις ευλογίες πάντα του Παπαθανασάκη, έχουν ως αποτέλεσμα τα βλέμματα να μείνουν πάνω στον ελληνογερμανό ατζέντη και την κουστωδία του. Ο λόγος για τους Στέλιο Μπέκα και Ζαχαρία Μπουγιουκλή. Στο… παρέακι αυτό ήταν και ο υπεύθυνος της αδειοδότησης της περασμένης σεζόν Δημήτρης Νικολαΐδης, με την ΕΠΟ να ανάβει… κόκκινο και να εκθέτει Νικολαΐδη και Καναδό.

Ο Καγιούλης κατάφερε να μη φέρει ποτέ έσοδα στην ΠΑΕ, καθώς στράφηκε κατά του “κυανόλευκου” λαού. Επειδή προφανώς από αυτά που είπε δεν έκανε τίποτα. Ή μήπως έκανε; Α ναι, γέμισε ένα στάδιο με ΜΑΤ, ασφαλίτες, μπράβους και σεκιουριτάδες, ώστε να μη τον πλησιάζει κανείς και να αισθάνεται ασφαλής.

Υποσχέθηκε άδεια και κουνούσε… χαρτιά στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει. Ή μήπως κάνουμε κι εδώ λάθος; Να κουνάς χαρτιά και να λες πως όλα είναι κανονισμένα και να… σκάει η μία προσφυγή πίσω από την άλλη. Να υπόσχεσαι άδεια και να μην έχεις ούτε εφημερίδες μέσα στον φάκελο. Αλλά φταίει ο κακός ο κόσμος μάλλον που δε σε στήριξε γιατί έμπαινε στο σπίτι του με έλεγχο της αστυνομίας. Τι όχι;

Και καθώς γινόντουσαν όλα αυτά στη Θεσσαλονίκη, ο Καναδός ξεκουραζόταν στην Αθήνα, δίνοντας το παρών στις συνεδριάσεις της Λίγκας για να δείξει πως ενδιαφέρεται και για να πιαστεί στα… χέρια με κανέναν. Έπαιζα εξαιρετικά τον ρόλο του.

Η ομάδα σώθηκε αγωνιστικά γιατί είχε παίκτες και προπονητή με πολλά κιλά… καρύδια και πετάξατε τον κόπο των παικτών στον κάλαθο των αχρήστων. Ο χρόνος περνούσε αργά και βασανιστηκά για τον Ηρακλή. Δύο ολόκληρη μήνες πέρασαν και δεν είχε πραγματοποιηθεί η επικύρωση της βαθμολογίας. Με εσάς τους δύο (Παπαθανασάκη-Καγιούλη) να κερδίζετε περισσότερο χρόνο για καταστροφή της ΠΑΕ.

Ήρθε και η προσφυγή στο Διαιτητικό, η αγωνία για το μέλλον του συλλόγου φούντωνε, για να έρθει ο Παπαθανασάκης με το μονόλογο του… παραλόγου προς τους δικαστές να στείλει στα… τάρταρα την όποια ελπίδα είχε ο Ηρακλής να παραμείνει στην κατηγορία.

Ακολούθησε η απόφαση-σκανδαλο του Διαιτητικού της ΕΠΟ, κάτι που έκανε τους πάντες να στραφούν στην όντως απαράδεκτη απόφαση της ΕΠΟ και όχι στους πραγματικούς… δράστες του εγκλήματος οι οποίοι συνέχιζαν να κερδίζουν χρόνο.

Κάπου εκεί ο Καναδός ξεκίνησε να αγχώνεται. Η ομάδα στην Football League με χρέη κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ας πουλήσω τις μετοχές από τις οποίες το 70% δε μου ανήκει. Ας βάλω και ένα ευρώ για να προσεγγίσω επενδυτές. Και εντελώς τυχαία βρέθηκε υποψήφιος επενδυτής να τα αναλάβει όλα. Ο Καγιούλης. Με δύο-τρία πρόσωπα από πίσω λέγοντας πως μπορεί να πάρει την ομάδα και να παίξει Football League. Μάλιστα ήταν σίγουρος πως θα πάρει την ΠΑΕ από τον Καναδό.

Όμως βλέπετε αυτό το είχε πει εδώ και περίπου μια εβδομάδα και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Έβαλε ορκωτούς για να τσεκάρουν τα οικονομικά ανοίγματα όπου αυτός ήλεγχε τον τελευταίο χρόνο. Για γέλια και για κλάματα.

Έλεγε πως συμφωνούμε και αναμένονται εξελίξεις. Όλα αυτά την προηγούμενη Παρασκευή. Ακόμη τίποτα. Άκρα του τάφου σιωπή από όλα τα στρατόπεδα. Ο Καγιούλης με μπροστάρη τον Καναδό συνεχίζουν την φαρσοκωμωδία τους. Αυτή που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο. Να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να καθυστερούν τα πάντα.

Σας έμαθε ο κόσμος και γίνατε γνωστοί μέσω του Ηρακλή. Δυστυχώς για εσάς αρνητικά. Εμείς εδώ θα είμαστε και θα κάνουμε όσα restart χρειάζεται μέχρι να δούμε τον Ηρακλή εκεί όπου έλεγε κάποτε ο Καναδός. Σε Ευρώπες και Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στη στημένη… φαρσοκωμωδία του τελευταίου ενός χρόνου.

Και να είστε προετοιμασμένοι. Γιατί όπου να ‘ναι πέφτει η αυλαία σας.