- Bluearena - https://bluearena.gr -

Επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση για όλα τα ενδεχόμενα…

Μετά την πτώση στον γκρεμό της παρελκυστικής τακτικής του Σπύρου Παπαθανασάκη και την απόλυτη κατανόηση του αυταπόδεικτου γεγονότος ότι ρεαλιστική λύση με προοπτικές, από τον φορέα της απόλυτης καταστροφής και τους συνεργάτες του δεν πρόκειται να προκύψει, η οικογένεια του Συλλόγου οφείλει να πάρει τα ηνία των εξελίξεων και να προχωρήσει. Το Ιδρυτικό Σωματείο της ΠΑΕ, εκ των πραγμάτων, έχει την ευθύνη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο από εδώ και εμπρός.

Η σκληρή και αδυσώπητη πραγματικότητα την οποία επέβαλε στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή η τριετής παρουσία του Ελληνοκαναδού ιδιοκτήτη, φέρνει όλο και πιο κοντά την αναγκαιότητα του να οδηγηθεί το συγκεκριμένο τμήμα στη λογική μιας «συνολικής επανεκκίνησης». Τουτέστιν, να εξετασθεί διεξοδικά το σενάριο το οποίο θα κριθεί ως το πλέον συμφέρον για τη συνέχιση του αγωνιστικού μέλλοντος της ομάδας.

Η Football League

Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι μέσα στη θολότητα του πανικού, ο οποίος διακατέχει όλες τις κινήσεις και επιλογές του, ο Σπύρος Παπαθανασάκης θα δηλώσει συμμετοχή στη Football League. Δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να εφαρμόσει και σενάρια «καθόδου» της ομάδας στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, αυτό που αποκλείεται από την κοινή λογική, είναι το να κατορθώσει να υποστηρίξει μέχρι τέλους και με ουσία αυτά τα σενάρια και αυτήν την προοπτική. Άλλωστε, υπό ποιες προϋποθέσεις (με ποιο ρόστερ, με ποια ΠΑΕ, ποιες εγκαταστάσεις, ποια χρήματα, ποιους επενδυτές – υποστηρικτές…) και για πόσο χρόνο μπορεί να επενδύσει σε αυτήν την ουτοπία;…

Εκτός κι αν ο… «κανονικός» κάνει την έκπληξη…

Βεβαίως, επειδή η ζωή έχει ανατροπές, θα πρέπει να σημειώσουμε κι ένα «εκτός». Εκτός κι αν προκύψει, λοιπόν, εκείνος ο τόσο αποφασιστικός και «κανονικός» (όπως επιμένω να τον αποκαλώ) επενδυτής, που – μολαταύτα – αποφασίσει να βρει άκρη με τον Σπύρο Παπαθανασάκη και στο… 90΄ πάρει την ΠΑΕ. Και, σίγουρα, «κανονικός» διάδοχος δεν νοείται ο συνεργάτης του «Καναδού», κ. Καγιούλης, σε κάθε περίπτωση…

Υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμοδίους φορείς

Επειδή όμως, τα παραμύθια και τα όνειρα, οι ρομαντισμοί και η ευπιστία, δεν έχουν χώρο στη σκληρή πραγματικότητα, την οποία μας κατασκεύασε και μας ανάγκασε να βιώνουμε ο άνθρωπος από τον Καναδά, το Ιδρυτικό Σωματείο, ως καθ’ ύλην αρμόδιο, θα πρέπει – με κάθε επιβεβλημένη εκ του θεσμικού ρόλου του επισημότητα – να επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς, που μπορούν να του δώσουν έγκυρη ενημέρωση για κάθε υπαρκτό και υλοποιήσιμο σενάριο.

Δηλαδή, ποια είναι η πλέον ενδεδειγμένη προοπτική για τα συμφέροντα του ποδοσφαιρικού Ημίθεου σε σχέση με την αγωνιστική συνέχειά του από εδώ και πέρα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Όσο κι αν φαντάζει σκληρό (και είναι, πράγματι, σκληρότατο για το μέγεθος και το brand name του μέγιστου αυτού Συλλόγου), να αναζητηθεί το σε ποια κατηγορία είναι πιο συμφέρον για την προοπτική της ομάδας να μετάσχει.

Να λάβει επίσημες διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα σημάνει και το τι προαπαιτούμενα προβλέπει η συμμετοχή σε κάθε μία από τις κατηγορίες (εκτός Football League, εφόσον δεν υπάρχει επενδυτής να αναλάβει και να διαχειριστεί εκ παραλλήλου και το αγωνιστικό και τα χρέη) και να αποκρυσταλλωθεί γνώμη ξεκάθαρη για κάθε μία από τις προβαλλόμενες εκδοχές. Αρκεί, βεβαίως, οι «υπεύθυνοι» και «αρμόδιοι» για να παρέξουν την πληροφόρηση να γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει σε κάθε περίπτωση, διότι στην Ελλάδα ούτε οι… φύλακες έχουσι γνώσιν…

Δημοσιοποίηση και αποφάσεις

Με αυτήν τη διαδικασία, το Ιδρυτικό, ως υπεύθυνος θεσμικός φορέας στο θέμα του ποδοσφαιρικού «Γηραιού», θα καταστεί απόλυτος γνώστης των προοπτικών που ρεαλιστικά υφίστανται και θα μπορέσει να ενημερώσει – συνακολούθως – τον κόσμο του Ηρακλή.

Αυτό θα έχει ως λογική συνέχεια, βεβαίως, τη λήψη της σχετικής απόφασης, από όλη την οικογένεια του Συλλόγου, μια απόφαση, που όσο σκληρή και βαριά και αν είναι για την υπόσταση του Ημίθεου, θα πρέπει να ληφθεί μέσα στον Αύγουστο. Εκτός κι αν – το σημειώνω και πάλι – κάτι αλλάξει, όσον αφορά στην ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League, με συνεπαγόμενες σαφείς και ξεκάθαρες προοπτικές μέλλοντος…