- Bluearena - https://bluearena.gr -

Στήριξη για τις τελευταίες υπογραφές…

Απολύτως ορθολογιστικά αντιμετώπισε ο αρμόδιος φορέας το ζήτημα της αδειοδότησης των ομάδων ενόψει του πρωταθλήματος της Volley League 2017-2018. Η νέα παράταση εξέτασης και κρίσης επί των φακέλων των ομάδων που διατηρούν ελλείψεις στα δικαιολογητικά τους, καταδεικνύει πρόθεση συνεργασίας από την πλευρά των ιθυνόντων και διάθεση να μην αφήσουν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας της κατηγορίας τις ομάδες που κέρδισαν στο τάραφλεξ την εκεί συμμετοχή τους.

Με αυτή τη λογική, Χρήστος Ηλιάδης, Βασίλης Μηνούδης και Λευτέρης Κογκαλίδης αποφάσισαν να συσκεφθούν εκ νέου για το συγκεκριμένο θέμα τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, προσφέροντας μιαν «ανάσα» σημαντικής χρονικής απόστασης στις ομάδες, που απαιτείται να συμπληρώσουν τα κενά τους, ώστε να εμφανίσουν πλήρη φάκελο και να αδειοδοτηθούν. Ακριβώς το αντίθετο από ό,τι πράττει η ομόλογη επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία έχει στοχοποιήσει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή και κάνει τα πάντα για την απόρριψη του φακέλου του. (Βεβαίως, επί Παπαθανασάκη δεν χρειάστηκε να το προσπαθήσουν πολύ ο κ. Δημητρίου και οι συνεργάτες του, καθώς ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ φρόντισε να μην ασχοληθεί καν με το θέμα, λόγω της παροιμιώδους ακραίας οικονομικής αδυναμίας του)…

Οι εκτιμήσεις που γίνονται στο βολεϊκό χώρο των Αθηνών αναφέρουν ότι αυτή η… «πίστωση» από πλευράς της αρμόδιας επιτροπής προκύπτει, καθώς στις ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσχέρεια αδειοδότησης συμπεριλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός. Ούτως ή άλλως, πάντως, ο Ημίθεος έχει μιαν ακόμη ευκαιρία και όλα δείχνουν ότι θα κατορθώσει να την εκμεταλλευτεί.

Υπολείπονται λίγες υπογραφές

Όλο το προηγηθέν διάστημα, οι διοικούντες το Τμήμα επεδόθησαν σε ένα σκληρό και ιδιαιτέρως απαιτητικό αγώνα δρόμου, ώστε να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες υπογραφές από αθλητές στους οποίους οφείλονται χρηματικά ποσά και να συμπληρώσουν το φάκελο της αδειοδότησης. Με πολλή προσπάθεια και συνεισφορά και από το υστέρημά τους (ποτέ δεν αυτοδιαφημίστηκαν ως επιχειρηματικοί παράγοντες και δεν έχουν βοήθεια από τέτοιους), αλλά και χρησιμοποιώντας τα πολύτιμα έσοδα από τα διαρκείας (ακόμη δεν κινούνται σε αριθμό ικανοποιητικό για το μέγεθος της ανάγκης, αλλά και το μέγεθος της ομάδας) πέτυχαν να καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των οφειλών, προχωρώντας προς τη θετική κατεύθυνση.

Τις τελευταίες μέρες, αφότου κατόρθωσαν να καλύψουν τα μεγάλα κενά παρελθόντων ετών, καταβάλλουν σκληρή προσπάθεια – ευρώ με το ευρώ – για συγκέντρωση χρημάτων, προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές προς αθλητές της περσινής ομάδας (σαφέστατα, αν δεν υπήρχαν οι εξουθενωτικές οφειλές από τις περασμένες περιόδους, η περσινή ομάδα θα ήταν ήδη τακτοποιημένη).

Μια τελευταία ώθηση από τον κόσμο

Αυτό, που στην παρούσα φάση απαιτείται, είναι να συμβάλλει εκ νέου ο ανώνυμος Ηρακλειδέας με την αγορά εισιτηρίου διαρκείας. Ο αριθμός θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά, ώστε τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για να «μπουν» αυτές οι καθοριστικές για τον φάκελο της αδειοδότησης τελευταίες υπογραφές ρύθμισης οφειλών και αυτός να κατατεθεί πλήρης κατά την εξέταση της 21ης Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι αυτή η σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής θα είναι και η τελευταία για το θέμα των αδειών συμμετοχής των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία και ως εκ τούτου, στο Κατσάνειο θέλουν να κλείσουν το θέμα οριστικά και θετικά.

Ανακοίνωση μεταγραφών και προγραμματισμός

Επί του παρόντος, οι διοικούντες δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε να «ποντάρουν» στην προοπτική παραπομπής της υπόθεσης στην κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στις αρχές του φθινοπώρου, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πράττουν τα πάντα ώστε η άδεια να έρθει μέσα από την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής των «τριών», με σκοπό να μπορέσουν να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της ομάδας της νέας περιόδου.

Ήδη έχουν προσυμφωνήσει (όπως έχουμε ξαναγράψει) με εξαιρετικούς Έλληνες διεθνείς αθλητές πρώτης γραμμής, η ανακοίνωση των ονομάτων των οποίων θα παραπέμψει σε συνθήκες Ηρακλή παλαιοτέρων ετών, γεγονός το οποίο καταδεικνύει τη διάθεση της διοίκησης του Μάκη Καλαϊτζίδη και των συνεργατών του για αγωνιστική υπέρβαση και άνετη διατήρηση της ομάδας στην κατηγορία.

Μάλιστα, η επίσημη ανακοίνωση της συνέχισης συνεργασίας με τον Γιάννη Ορφανό (η συμφωνία προϋπήρχε από τη λήξη της προηγούμενης περιόδου), σηματοδοτεί ότι περνούμε σε φάση εξωστρέφειας και δημοσιοποίησης του σχεδιασμού για την περίοδο 2017-2018.

Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση θα προχωρήσει – σχεδόν άμεσα – σε ανακοινώσεις μεταγραφικής ενίσχυσης και σε περαιτέρω διαμόφωση του ρόστερ της νέας περιόδου, διαδικασία η οποία απαιτεί την ολοκλήρωση του φακέλου, κάτι που ενδεχομένως να επιτευχθεί πριν την καθοριστική συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, ώστε να «τρέξουν» το ταχύτερο δυνατό οι εξελίξεις και όσον αφορά στον ευρύτερο προγραμματισμό της ομάδας.