- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ενόψει κρίσιμων και καθοριστικών αποφάσεων

Η απενεργοποίηση του Γυμναστικού Συλλόγου, λόγω των γνωστών και δεδομένων νομικών, φοροτεχνικών και λειτουργικών κωλυμάτων, έχει καταστήσει το Ιδρυτικό Σωματείο της ΠΑΕ, τον μόνο θεσμικό φορέα εκπροσώπησης του Συλλόγου, σε ζητήματα που αφορούν στην ποδοσφαιρική οντότητα του Ηρακλή. Αυτές τις κρίσιμες και ιστορικές στιγμές ο συγκεκριμένος φορέας καλείται να σταθεί ενώπιος ενωπίω με τις ευθύνες του και να λάβει εξίσου κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις.

Αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με το πώς θα κινηθεί το Ιδρυτικό σχετικά με τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ, τα οποία είναι εξαιρετικώς ανησυχητικά. Αυτό, καθώς, αντί να προκύπτει κάποια πραγματική λύση βελτίωσης της καταστροφικής κατάστασης η οποία έχει διαμορφωθεί, προκύπτουν εξελίξεις που παρατείνουν την αγωνία του κόσμου και επιτείνουν την ήδη δυσχερέστατη πραγματικότητα.

Σύσκεψη προσανατολισμού

Η σύσκεψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρυτικού Σωματείου, η οποία επίκειται, εμπεριέχει – εκ των πραγμάτων – πολλή «ουσία». Θα πρέπει τα μέλη του συμβουλίου, που – αυτονοήτως – είναι εκείνα τα οποία εκπροσωπούν τον φορέα σε επίπεδο επικοινωνιακό, να καταλήξουν σε μία «κοινή γραμμή» απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις, γραμμή η οποία – σαφέστατα – θα εναρμονίζεται με τη λογική της προάσπισης των συμφερόντων της ΠΑΕ και της ομάδας, συμφέροντα, που τόσο πολύ επλήγησαν και εξακολουθούν να πλήττονται από την τελευταία διετία της χρήσης Παπαθανασάκη.

Από τη συγκεκριμένη σύσκεψη θα πρέπει να προκύψουν συγκεκριμένες αποφάσεις και όχι – απλώς – να πραγματοποιηθεί μια διαχείριση σκέψεων και προβληματισμών, μιας και ο ρόλος του Ιδρυτικού είναι θεσμικός και μοναδικός, υπό αυτήν την έννοια, στην παρούσα φάση.

Μπορεί να ζητηθεί η κρίση του κόσμου

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή, με την πλευρά του μεγαλομετόχου αντί να συνεισφέρει στην εξεύρεση πραγματικών και ελπιδοφόρων λύσεων, να πυκνώνει τον ζόφο και την αβεβαιότητα, δεν είναι μακρινό το ενδεχόμενο να ζητηθεί ακόμη και η έκφραση θέσης από πλευράς του κόσμου. Συντεταγμένα και μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες που προβλέπονται κι έχουν κατά καιρούς εφαρμοστεί, ενδέχεται να απαιτηθεί ακόμη και η έκφραση της κρίσης της οπαδικής βάσης του Συλλόγου σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τον ποδοσφαιρικό «Γηραιό».

Και σε αυτό το ενδεχόμενο, το Ιδρυτικό Σωματείο, ως θεσμικός φορέας, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο και κατασταλαγμένο, προκειμένου να εκφράσει συγκεκριμένη και συγκροτημένη θέση, ώστε – και – βάση αυτής να προσανατολιστεί και να κρίνει ο κόσμος του Ηρακλή.

Σημαντική η ανοικτή συνέλευση της Αυτόνομης Θύρας 10

Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, η αποψινή (Τρίτη 25/7, 20:00) ανοικτής συνέλευσης, που πραγματοποιεί η Αυτόνομη Θύρα 10 στο Κατσάνειο, είναι εξεχόντως σημαντική. Όπως θα πρέπει να προετοιμαστεί για αποκρυστάλλωση μιας συγκεκριμένης θέσης το Ιδρυτικό Σωματείο, το ίδιο οφείλει να πράξει και η οργανωμένη οπαδική βάση του Ημίθεου.

Να ακουστούν οι απόψεις των οργανωμένων, να περάσουν μέσα από τη διαλογική διαδικασία με τις αντίστοιχες της μη οργανωμένης οπαδικής οντότητας του Συλλόγου και να προκύψουν συμπεράσματα, θέσεις και τοποθετήσεις. Πρόκειται για μία συνάντηση με εξαιρετικό ενδιαφέρον και – ως εκ τούτου – ιδιαίτερη σημασία συμμετοχής.