- Bluearena - https://bluearena.gr -

Καμία συμμετοχή στα παιχνίδια τους !!!

Όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι με την απενεργοποίηση του Γυμναστικού Συλλόγου, η θεσμική έκφραση του Ηρακλή, ως ολότητα και ως αθλητική οικογένεια έχει ατονήσει. Έχει αποδυναμωθεί κάθε υπόβαθρο ελεγκτικής διάστασης μέσω της απουσίας νομικής και λογιστικής βασιμότητας, που προσέφερε αυτό το 10% του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ, το οποίο διαχειριζόταν ο Ερασιτέχνης.

Οι φοροτεχνικές και οι νομικές ατέλειες, που προέκυψαν από την περίοδο της «νέας» ΠΑΕ, εξυπηρέτησαν την προοπτική παντοκρατορίας, στην οποία στηρίχθηκε και στηρίζεται η λαίλαπα Παπαθανασάκη. Ο ίδιος ποτέ δεν φρόντισε, με δική του πρωτοβουλία, ως μεγαλομέτοχος, να παραδώσει το 10% των μετοχών στο Ιδρυτικό Σωματείο (εφόσον δεν υπήρχε ανάλογη δυνατότητα για τον Γ.Σ.) ώστε να πάει – απλώς – από το 100% στο… 90%. Ήξερε τι έκανε, είχε και έχει το «πρόγραμμά» του…

Ωστόσο, στη φάση που φτάσαμε, στην κρισιμότατη αυτή καμπή, κατά την οποία κρίνεται το αύριο της ίδιας της ύπαρξης του Ημίθεου, το Ιδρυτικό Σωματείο μπορεί (και χωρίς μετοχική δυναμική) να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, οι οποίες εξυφαίνονται από τον ιδιοκτήτη και δεν τυγχάνουν της επιδοκιμασίας του κόσμου. Υπάρχει ένας απολύτως πρακτικός τρόπος.

Ο Νίκος Καγιούλης, προκειμένου να πάρει το «δαχτυλίδι» από τον Ελληνοκαναδό ζητά να εισπράξει τη συναίνεση των θεσμικών και εξωθεσμικών φορέων του Ηρακλή. Να αποκτήσει την αίσθηση ότι συναινούν, έστω και απρόθυμα, το Ιδρυτικό Σωματείο και η οπαδική βάση, αυτό που αποκαλούμε  και εννοούμε – εν γένει – ως «οικογένεια του Συλλόγου».

Εδώ οφείλει να «πατήσει», ακριβώς, η θεσμική έκφραση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, κατά τις επαφές με τον Ελληνογερμανό ατζέντη. Να του καταστήσει σαφές ότι ναι, μεν, εκ του νόμου δεν έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τη διαγραφόμενη νέα «σύμπραξη» των δυο τους, αλλά δεν συναινεί και δεν προσυπογράφει την όποια συμφωνία θα επαναφέρει τον συνεργάτη του Σπύρου Παπαθανασάκη με απολύτως ενισχυμένο ρόλο στην ΠΑΕ.

Η απάντηση δηλαδή στο αίτημα συναίνεσης και προσυπογραφής της εξέλιξης που προετοιμάζουν, να είναι ένα τεράστιο «όχι»… Ανάλογο με το «όχι» που βροντοφωνάζει στον Νίκο Καγιούλη και ο κόσμος του Ηρακλή…

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης είναι πιεσμένος από τις συνθήκες, που ο ίδιος δημιούργησε. Θα πρέπει να βρεθεί σε αδιέξοδο λύσεων και επιλογών, προκειμένου να παραδώσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τις μετοχές σε διάδοχο, ο οποίος ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ, όπως έχει πράξει ο Ελληνογερμανός εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών…

Το να στείλει την ομάδα στην Γ΄ Εθνική δεν αποτελεί επιλογή για τον μεγαλομέτοχο, αλλά υπογραφή θανατικής καταδίκης για τον εαυτό του. Αυτό είναι δεδομένο και θα πρέπει να «πατήσει» σε αυτό η οικογένεια του Ηρακλή.

Καμία συμμετοχή στα παιχνίδια τους…