Αν και εφόσον, υπάρχουν περιθώρια…

Στο ενδεχόμενο να εννοεί όντως τα περί αποχώρησης ο Παπαθανασάκης, να προκύψει «κανονική» διοίκηση και να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας στη Football League, προσφέρονται προοπτικές για συγκρότηση ανταγωνιστικής ομάδας…

Το θεμελιώδες για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή στην παρούσα φάση είναι να εξευρεθεί λύση σε διοικητικό – ιδιοκτησιακό επίπεδο και να αποχωρήσει – οριστικά, αμετάκλητα και χωρίς… «υποσημειώσεις» – ο Σπύρος Παπαθανασάκης, καθώς κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις τοποθετήσεις και εκδηλώσεις προθέσεων αποχώρησης του συγκεκριμένου ανθρώπου. Να απαλλαγεί, δηλαδή, το Σωματείο από τον πλέον ικανό καταστροφέα, που θα μπορούσε ποτέ να αναλάβει τις τύχες του και να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά στον ιδιαιτέρως δύσβατο δρόμο, που έφερε στο διάβα του η παρουσία του Ελληνοκαναδού μεγαλομετόχου.

Από εκεί και πέρα, το επόμενο αλλά εξίσου βασικό, είναι η διαδοχή. Να πετύχει η «συνταγή» αυτήν τη φορά και η ομάδα να αποκτήσει μια κάποια αίσθηση σταθεροποίησης (όσο είναι αυτό δυνατόν). Να έρθουν, δηλαδή, στα πράγματα ένας «κανονικός» μεγαλομέτοχος και μία «κανονική» διοίκηση…

Οικονομική και διοικητική αρωγή

Αυτό σημαίνει την παρουσία ενός σοβαρού ιδιοκτήτη, όχι, βεβαίως, «μεγιστάνα», αλλά με οικονομικές δυνατότητες και αντοχή (διάρκεια) στη χρηματοδότηση της ομάδας, μακριά από το παράδειγμα και την πρακτική Παπαθανασάκη (τον πρώτο χρόνο βοηθώ και από εκεί και μετά δεν έχω ούτε για να κουρευτεί το χόρτο…). Να έχει τη δυνατότητα να «σπρώξει» για τις ανάγκες τις ΠΑΕ και της ομάδας αυτά τα πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, τα οποία κρίνονται απαραίτητα (και μάλιστα αμέσως καταβλητέα) για να επανεκκινήσει ο ποδοσφαιρικός Ημίθεος σε όλα τα επίπεδα του.

Να πληρωθούν και να ρυθμιστούν οφειλές (πρωτεύουν αυτές προς το Δημόσιο για την εξασφάλιση αδειοδότησης από ΕΕΑ) και να καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες, οι οποίες έμειναν πλήρως ακάλυπτες επί μακρό χρονικό διάστημα από την παρούσα ιδιοκτησία. Άλλωστε, προέχει το να καταστεί εκ νέου λειτουργική η Μίκρα, τόσο σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων όσο και διοικητικών.

Να προχωρήσει η συγκρότηση του αγωνιστικού τμήματος με τη στελέχωση του τεχνικού επιτελείου και την απόκτηση σημαντικού αριθμού ποδοσφαιριστών, ώστε να γεμίσει το πλήρως άδειο ρόστερ. Κι όλα αυτά με γρήγορες και στοχευμένες κινήσεις…

Για να προχωρήσουν αυτά τα βασικά και καίρια για την αγωνιστική ύπαρξη της ομάδας βήματα, θα πρέπει η νέα ιδιοκτησία να αναπτύξει εξ αρχής διαύλους αγαστής, άμεσης και ειλικρινούς συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς του Συλλόγου, όπως το Ιδρυτικό Σωματείο και την οργανωμένη οπαδική βάση.

Θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία άμεσου θεσμικού ελέγχου στα της ΠΑΕ σε όλη τη διάρκεια της νέα διοικητικής θητείας, με την προοπτική να οικοδομηθεί κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας, μεταξύ «κυανόλευκης» οικογένειας και νέα ιδιοκτησίας, προκειμένου να αποφευχθούν ακραίες περιπτώσεις οικονομικής κατρακύλας στην πορεία. Έτσι, θα εξασφαλιστεί μια διοικητική δυναμική, η οποία παράλληλα με την οικονομική θα προσφέρουν ουσιαστική αρωγή στην αγωνιστική προσπάθεια.

Τα περιθώρια…

Εφόσον, συνεπώς, συντρέξουν τα παραπάνω αυστηρά προαπαιτούμενα, η συγκρότηση μιας – τουλάχιστον – ανταγωνιστικής ομάδας στο πλαίσιο του δευτέρου τη τάξει πρωταθλήματος, φαντάζει εφικτή. Οι περιορισμοί των μη αδειοδοτημένων ομάδων ελαστικοποιήθηκαν, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση της κατηγορίας και ο ηλικιακός περιορισμός της συμμετοχής παικτών μέχρι 23 ετών δεν φαντάζει απαγορευτικός για τη δημιουργία ενός συνόλου, που θα εκπροσωπήσει – επίσης, τουλάχιστον – αξιοπρεπώς τον Ηρακλή.

Αυτό, καθώς δεν είναι μόνο οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που θα κληθούν να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη – αναμφισβήτητα δύσκολη – προσπάθεια, αλλά θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής έξι αλλοδαπών ποδοσφαιριστών (τριών ξένων και τριών κοινοτικών), υπό το καθεστώς του ιδίου ηλικιακού ορίου, διευρύνοντας την προοπτική ενίσχυσης.

Είναι γνωστό ότι σε ένα αγωνιστικό επίπεδο όπως αυτό του Ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδίως της Football League, έξι επιτυχείς επιλογές «ενδεκαδάτων» παικτών θα σημάνουν αυτόματη ποιοτική εκτίναξη για την ομάδα. Λαμβανομένου υπ’ όψιν, βεβαίως, ότι ποδοσφαιριστές γύρω στα 23 χρόνια τους στο εξωτερικό δεν θεωρούνται «ταλέντα», που χρειάζονται «ψήσιμο», αλλά ολοκληρωμένες και βασικές αγωνιστικές μονάδες, με τις ανάλογες αγωνιστικές παραστάσεις.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η εμπράγματη απαλλαγή από το Σπύρο Παπαθανασάκη και η έλευση «κανονικού» και «σοβαρού» διαδόχου. Από εκεί και πέρα, ακόμη και μέσα στο ζόφο της καταστροφής, που αφήνει ο «Καναδός», περιθώρια ανάκαμψης εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως αποδεικνύεται…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top