- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ανεβαίνεις μόνο με ομαδάρα…

Ήταν που ήταν δύσκολα τα πράγματα στον αγωνιστικό προγραμματισμό του μπασκετικού Ηρακλή, πλέον, με τη χθεσινή απόφαση του ΕΣΑΚΕ δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο, αν και εφόσον αυτή τελικώς ισχύσει . Η απόφαση του φορέα της μεγάλης κατηγορίας για σταδιακή μείωση των ομάδων, που μετέχουν σε αυτήν έχει αυτόματη επίπτωση και στον αριθμό των ομάδων, που θα λάβουν εισιτήριο ανόδου από την Α2 με την ολοκλήρωση της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αν και εφόσον ο Ημίθεος καταλήξει να συνεχίζει την παρουσία του στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά, θα πρέπει να κατακτήσει την πρώτη θέση προκειμένου να πετύχει την άνοδο. Βεβαίως, αυτό συνεπάγεται την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων θεμελιωδών αποφάσεων από πλευράς διοίκησης, ώστε οι «κυανόλευκοι» να εμφανιστούν ανταγωνιστικοί και υπό το νέο καθεστώς προϋποθέσεων ανόδου.

Απόφαση για τα play off στην Α2

Εκείνο, που θα πρέπει να διευκρινιστεί και έχει να κάνει, πλέον, με την ΕΟΚ, ως διοργανωτικό φορέα της Α2, είναι – μετά τα νέα δεδομένα – τι μέλλει γενέσθαι με το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Διότι με τον πρωταθλητή και μόνο να πριμοδοτείται με το εισιτήριο της ανόδου, τα play off είτε θα πρέπει να καταργηθούν, είτε να διεξαχθούν, με τον πρωτοπόρο να λαμβάνει μέρος στη συγκεκριμένη διαδικασία. Όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν στη συνέχεια του καλοκαιριού. (Σε πρώτη φάση, πάντως, η ΕΟΚ δεν έχει αποδεχθεί να συναινέσει οριστικά στην απόφαση – πρόθεση του ΕΣΑΚΕ).

Απαραίτητη η σημαντική διεύρυνση του μπάτζετ

Αν μέχρι χθες αναφέραμε ότι για να πετύχεις το στόχο της ανόδου – έστω και ως δεύτερος – απαιτείται ένας γενναίος προϋπολογισμός, προκειμένου να φτιάξεις το απαιτούμενο «αδιαμφισβήτητο ρόστερ», πλέον τα δεδομένα «στριμώχνουν» ακόμη περισσότερο τους ιθύνοντες του Ηρακλή. Με ένα μόνο εισιτήριο, ο Θόδωρος Δρακόπουλος θα πρέπει να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή υπέρβαση οικονομικών δεδομένων (σε σχέση με την περασμένη περίοδο, όπου ο «Γηραιός» επένδυσε στο έκτο ψηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, χωρίς να του «βγει» το εγχείρημα) και να «μπει» δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας…  «Κακαρούδηδες» σε όλες τις θέσεις, στις οποίες η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Τουτέστιν καλαθοσφαιριστές επιπέδου Α1, με υψηλότατο δείκτη εμπειρίας και ικανότητας, κάτι ανάλογο δηλαδή, με αυτό που έκανε η διοίκηση του Φάρου τη χρονιά που πέρασε.

Για να προστατευθεί η επένδυση…

Το να συμμετάσχει η ομάδα στο νέο πρωτάθλημα της Α2 με ένα ρόστερ «απλώς καλό και έμπειρο» δεν θα αποτελέσει εχέγγυο για την επιτυχία, υπό τα νέα δεδομένα. Μέχρι πέρσι η διαθεσιμότητα και του δεύτερου εισιτηρίου προσέφερε τη δυνατότητα σε ομάδα με σχετικά ανταγωνιστική οικονομική ισχύ να παλέψει για την άνοδο, ενώ τώρα θα βγει νικητής μόνο ο καλύτερος, που όπως προδίδουν τα δεδομένα της κατηγορίας τις δύο προηγούμενες χρονιές (Προμηθέας, Κύμη, Φάρος πρόπερσι και Φάρος Πανιώνιος πέρσι) είναι ταυτόχρονα και ο πιο… «ανοιχτοχέρης» σε επίπεδο αγωνιστικής στελέχωσης.

Υπό την αίρεση της μη ισχύος της σχετικά απόφασης, πάντοτε, ο Θόδωρος Δρακόπουλος, εφόσον επιθυμεί να προστατέψει τα όποια χρήματα υπολόγιζε να διαθέσει για τη μεταγραφική ενίσχυση (στην προοπτική συμμετοχής στην Α2), θα πρέπει να προσθέσει και ένα – σημαντικό – επιπλέον ποσό, προκειμένου να προστατέψει τη συνολική επένδυσή του. Να φτιάξει, δηλαδή, με την καθοδήγηση του γνώστη του αντικειμένου, Βαγγέλη Αλεξανδρή, «ομαδάρα», η οποία δεν θα αμφισβητηθεί καν κατά τη διαδρομή της προς την απόλυτη κορυφή της κατηγορίας.  Είναι μονόδρομος…