“Το πιο γλυκό από όλα τα αλλά”

Ανακοίνωση με όλες τις επιτυχίες του τμήματος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών εξέδωσε το τμήμα κολύμβησης του Ηρακλή.

Ερασιτέχνης

Ανακοίνωση για την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών εξέδωσε το κολυμβητικό τμήμα του Ηρακλή. Στην οποία υπάρχουν όλες οι επιτυχίες του τμήματος από την φετινή του συμμετοχή στο Πανελλήνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι ανεπανάληπτες και μαγικές στιγμές που ζήσαμε για ακόμα μία χρονιά σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών, αυτή την φορά στο κολυμβητήριο της Πάτρας στις 13-16 Ιουλίου τείνουν να γίνουν μία συνήθεια που έγινε λατρεία.

Ο Ηρακλής φώναξε για ακόμα μία χρονιά παρών και με μία καταπληκτική εμφάνιση στέφθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία των Νεανίδων με 124,5 βαθμούς ενώ κατετάγη 2ος και στην Γενική Βαθμολογία Εφήβων-Νεανίδων με 186,5 βαθμούς κερδίζοντας συνολικά 16 μετάλλια ( 4 χρυσά, 4 ασημένια, 8 χάλκινα) στην κατηγορία αυτή.

Ήταν το 4ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα τα τελευταία 3 χρόνια μα το πιο γλυκό από όλα καθώς ήρθε μέσα από έναν χρόνο που αντεμετώπισε πολλές δυσκολίες εντός και εκτός πισίνας αλλά κολυμβητές και επιτελείο δεν το έβαλαν κάτω και μέσα από τις δύσκολες αυτές καταστάσεις τον ανέβασαν ξανά στον θρόνο του Πρωταθλητή Ελλάδος.

Να δούμε όμως αναλυτικά τι ζήσαμε στην Πάτρα.

Μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα.

Έξι συνολικά κολυμβητές-τριες κατέκτησαν τα 15 ατομικά μετάλλια.

Αυτοί είναι.

Κρητικού Βιβή : 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο στα 1500,800 και 400 ελεύθερο Νεανίδων αντίστοιχα.

Ραυτοπούλου Φιλιώ : 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο στα 200, 400 και 100 ελεύθερο Νεανίδων αντίστοιχα.

Λιακοπούλου Μελίνα : 1 ασημένιο και 1 χάλκινο στα 100 και 200 ελεύθερο και 7η θέση στα 50 ύπτιο Νεανίδων.

Κούτρης Δημήτρης : 1 ασημένιο και 1 χάλκινο στα 50 και 100 πεταλούδα και 8η θέση στα 200 πεταλούδα Εφήβων.

Στεφόπουλος Θανάσης : 2 χάλκινα στα 50,100 ύπτιο και 4η θέση στα 200 ύπτιο Εφήβων.

Λάμπρου Κέλη : 1 χάλκινο στα 200 ύπτιο Νεανίδων.

Μετάλλια σε ομαδικά αγωνίσματα.

Τεράστιες συγκινήσεις για ακόμα μία χρονιά ζήσαμε με τις σκυταλοδρομίες απού κατακτήσαμε 3 μετάλλια.

Χρυσό μετάλλιο στις σκυταλοδρομίες 4χ100  και 4χ200 ελεύθερο Νεανίδων με τις Ραυτοπούλου Φιλιώ, Λιακοπούλου Μελίνα, Τσέτουρα Κωνσταντίνα και Κρητικού Βιβή.

Χάλκινο μετάλλιο στην 4χ100 μικτή Εφήβων με τους Στεφόπουλο Θανάση, Λημνιό Πλούταρχο, Κούτρη Δημήτρη και Αυξεντιάδη Αντώνη.

Τελικοί σε ατομικά και ομαδικά.

Πολλές ήταν και οι συμμετοχές μας σε τελικούς με αρκετά καλά πλασαρίσματα με κάποιους να χάνουν το μετάλλιο στις λεπτομέρειες.

Λημνιός Πλούταρχος : 4η θέση στα 50 πεταλούδα, 6η θέση στα 50 πρόσθιο, 8η θέση στα 50 ελεύθερο Εφήβων.

Ιωαννίδου Χρύσα : 4η και 6η θέση στα 100 και 50 πρόσθιο Νεανίδων.

Βλάχου Σοφία : 4η θέση στα 50 πεταλούδα Κορασίδων.

Τσέτουρα Κωνσταντίνα : 7η θέση στα 100 και 200 ελεύθερο Νεανίδων.

Δύο 4ες θέσεις είχαμε και σε ομαδικά αγωνίσματα χάνοντας το μετάλλιο στο νήμα με την 4χ100 μικτή Νεανίδων με τις Λάμπρου Κέλη, Ιωαννίδου Χρύσα,Ραυτοπούλου Φιλιώ και Λιακοπούλου Μελίνα και την 4χ100 ελεύθερο Εφήβων με τους Κούτρη Δημήτρη,Λημνιό Πλούταρχο,Αυξεντιάδη Αντώνη και Στεφόπουλο Θανάση.

Ρεκόρ συλλόγου.

Δύο ήταν τα ρεκόρ συλλόγου μετά το πέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τα δύο από τον Θανάση Στεφόπουλο στα 50 ύπτιο με 27.09 και στα 100 ύπτιο με 58.55 βελτιώνοντας τα δικά του 27.70 και 58.62 από φέτος.

Συμμετοχές.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας συμμετείχαμε με 22 κολυμβητές-τριες (4 στην κατηγορία Κορασίδων, 8 στην Νεανίδων και 10 στους Έφηβους) οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό πετυχαίνοντας καλές επιδόσεις και ασχέτως αν δεν κατάφεραν να κατακτήσουν κάποιο μετάλλιο έδωσαν είχαν και αυτοί την δική τους συμβολή στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Στους αγώνες συμμετείχαν και οι : Γκραγκοπούλου Πωλίνα, Αϊβαλιώτου Νικολέτα, Σωτηρίου Αλέξανδρος, Λιμαράκης Νίκος, Ρίγγας Σπύρος, Ασημιάδης Ιάσωνας,Τσιτσίνιας Κωνσταντίνος, Ζήκος Δημήτρης, Αποστόλου Γεωργία, Ραυτοπούλου Σοφία, Αβραμίδου Άννα.

Έτσι ευχάριστα έκλεισε η φετινή χρονιά με άλλο ένα Πρωτάθλημα για τον σύλλογο μας, με 2 κολυμβητές μας με συμμετοχή στην Εθνική ομάδα σε Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία μας σε Πανελλήνιους Ανδρών-Γυναικών και με αξιόλογη παρουσία σε αγώνες μικρών και μεγάλων.

Όλα αυτά μέσα από μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων όπως τους προπονητές Χαλκιά Μίλτο,Σαχπαζίδη Τάσο, Κοσμίδη Παναγιώτη, τον φυσιοθεραπευτή Ναβροζίδη Στέλιο, των εφόρων Κοσμίδη Γιώργο και Αβραμίδη Δανιήλ και φυσικά τους γονείς των όλων των κολυμβητών που με την εμπιστοσύνη τους μας έδιναν δύναμη και κουράγιο για να πετύχουμε τους στόχους μας μέσα σε μία ”περίεργη” χρονιά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για ακόμα μία φορά για αυτήν την όμορφη χρονιά που είχε και πάλι έναν γλυκό προορισμό.

Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση…Ραντεβού στα τέλη του Αυγούστου…

ΥΓ 1. Καταντάει συνήθεια αλλά για 3η συνεχή χρονιά η σεζόν δεν τελειώνει για κάποιον κολυμβητή μας εδώ. Να ευχηθούμε όλοι καλή δύναμη για την συνέχεια και καλή επιτυχία στην κολυμβήτρια μας Ραυτοπούλου Φιλιώ που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τον Ηρακλή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Open Water Νέων-Νεανίδων στις 4-6 Αυγούστου στην Μασσαλία της Γαλλίας.

ΥΓ 2. Θα θέλαμε να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Πατρών και στον επικεφαλή προπονητή του κολυμβητικόυ τμήματος Λευτέρη Μήτρακα για την φιλοξενία στους αθλητικούς ξενώνες του ΝΟΠ τριών κολυμβητών μας και ενός προπονητή μία μέρα πριν την διεξαγωγή των αγώνων κάνοντας έτσι πιο εύκολη και πιο ομαλή την προετοιμάσία των αθλητών μας.

Back to Top