Συνεχίζει απτόητος το… πρόγραμμά του…

Μολονότι οι επίσημοι φορείς του Συλλόγου επιμένουν σε συνάντηση ξεκαθαρίσματος μαζί του, ο Παπαθανασάκης αγνοεί τους πάντες και προχωρά… με τη διεύρυνση της καταστροφής ναι είναι απολύτως προβλέψιμη…

Η ολότητα του «κυανόλευκου» Συλλόγου αναζητεί μια ελπίδα για να κρατηθεί και μια ευχάριστη είδηση, που θα αφορά στην οριστική αποχώρηση του συγκεκριμένου ανθρώπου από τα πράγματα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, ενώ οι φορείς, που έχουν δραστηριοποιηθεί τον τελευταίο καιρό με αφορμή την προσπάθεια δικαστικής δικαίωσης, επιμένουν να επιδιώκουν συνάντηση ξεκαθαρίσματος μαζί του.

Ο λόγος – για ποιον άλλον – για τον Σπύρο Παπαθανασάκη, ο οποίος, ωστόσο, συνεχίζει κανονικότατα τον… «σχεδιασμό» του για τη μεθοδολογία που πρόκειται να ακολουθήσει προκειμένου η ομάδα να αγωνιστεί στη Football League την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Αγνοεί τους πάντες και τα πάντα και συνεχίζει απτόητος, επιχειρώντας να υλοποιήσει όσα έχει βάλει στο μυαλό του, με την προβλεπόμενη επέκταση της καταστροφής του ποδοσφαιρικού Ημίθεου να επέρχεται…

Όπλα το μετοχικό πακέτο και ο τόπος διαμονής

Βεβαίως, σε αυτό το εγχείρημά του, ο Ελληνοκαναδός διατηρεί δύο εξαιρετικά σημαντικά όσο και πανίσχυρα όπλα. Όσο η Πολιτεία δεν έχει θεσπίσει κανονιστικό πλαίσιο ουσιαστικής προστασίας του επαγγελματικού αθλητισμού, μέσω της άμεσης αποπομπής και δίωξης ιδιοκτητών ανωνύμων αθλητικών εταιρειών, οι οποίοι επί μακρόν δημιουργούν χρέη προς το Δημόσιο και προς τρίτους, η κατοχή του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου (στην περίπτωση της ΠΑΕ Ηρακλής αυτό αφορά σε ποσοστό σχεδόν 100%) συνιστά τεράστια ασφαλιστική δικλείδα για τη συνέχιση της παρουσίας του στα πράγματα. Παράλληλα, οι όποιες νομικές και φοροτεχνικές κινήσεις του Ιδρυτικού Σωματείου για «απόσπαση» της ομάδας από την κατοχή του είναι χρονοβόρες και η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα ελάχιστη…

Το δεύτερο πανίσχυρο όπλο του έχει να κάνει με την «μεταδημότευση» στην Αθήνα. Τα 503 χιλιόμετρα μακριά από κάθε μορφή πίεσης, που θα μπορούσε να ασκήσει επάνω του η «ανάσα» του Συλλόγου, αποτελούν όριο ασφαλείας για απερίσπαστη συνέχιση του… «έργου» του.

Με Τρίκκα, αλλά και… «επενδυτές»…

Συνεπώς, ο μεγαλομέτοχος προχωρά στην υλοποίηση του πιο πρόσφατου σχεδιασμού του, ο οποίος του επιτρέπει να διατηρεί στην ιδιοκτησία του την καθημαγμένη (σαφέστατα από τον ίδιο) ΠΑΕ Ηρακλής και αφορά στην «εγκατάσταση» στη Μίκρα του προσωπικού φίλου και συνεργάτη του, Γιώργου Τρίκκα, σε ρόλο «αντι-Καγιούλη», ως ο νέος διαχειριστής του management.

Μάλιστα, επειδή – ως γνωστόν – δεν υπάρχει καμία δυνατότητα ρευστότητας εκ μέρους των δύο συνεταίρων, όπως υποστηρίζουν οι ελάχιστοι στενοί συνεργάτες του προέδρου, θα ενεργοποιηθεί η λύση της εξασφάλισης δανειακής ενίσχυσης από την πλευρά του Γιώργου Τρίκκα, με σκοπό να «τρέξουν» τα άκρως απαραίτητα (κάλυψη όσων οφειλών είναι άκρως απαραίτητο για εξασφάλιση αδείας συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, επαναλειτουργία της Μίκρας, προκαταβολές για συγκρότηση νέου ρόστερ και τεχνικού επιτελείου κλπ). Όλα αυτά, όμως, ενώ το όριο της 4ης Αυγούστου για δήλωση συμμετοχής στη νέα σεζόν της Football League πιέζει αναπόδραστα.

Όμως, προκειμένου να μην μας αφήσει χωρίς τη γνωστή… θολούρα ως προς τις μελλοντικές προθέσεις του, ο Σπύρος Παπαθανασάκης εξακολουθεί να διαρρέει και την πιθανότητα «ευοδώσεως» κάποιας από τις διάφορες… επαφές του με… «επενδυτές». Όπερ και σημαίνει ότι εξακολουθεί να επιθυμεί και αυτό το σενάριο να είναι πάντοτε στην επικαιρότητα. Όχι βεβαίως ότι υπάρχει κανείς που ασχολείται σοβαρά με όλα αυτά…

Αγνοεί Επιτροπή και Καγιούλη

Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να αγνοεί επιδεικτικά τους φορείς του Ηρακλή, οι οποίοι επιδιώκουν συνάντηση μαζί του, όσον αφορά στην παρουσία του στην ΠΑΕ. Τα μέλη της επιτροπής δράσης, την οποία, πλέον, συνθέτουν τόσο οι του Ιδρυτικού Σωματείου, όσο και οι της Επιτροπής Δικαίωσης (η οποία, ως προς το αρχικό σκέλος δραστηριοποίησής της, ολοκλήρωσε ατυχώς – δυστυχέστατα – την προσπάθειά της), επιδιώκουν ακόμη και τώρα επαφή με τον μεγαλομέτοχο στην Αθήνα, αλλά προσκρούουν σε τείχος αδιαφορίας.

Ίδιας αντιμετώπισης τυγχάνει και ο μέχρι πρότινος βασικός συνεργάτης και συνεταίρος του στην ΠΑΕ, Νίκος Καγιούλης. Παρότι, μάλιστα, ο τελευταίος χρησιμοποιεί απέναντι στον «Καναδό» και το όπλο των χρημάτων της ταμειακής διευκόλυνσης, που υποστηρίζει ότι έβαλε στην ΠΑΕ κατά τη διάρκεια της «θητείας» του….

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top