- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο δύσβατος αγώνας δρόμου συνεχίζεται…

Το κέρδος μιας εβδομάδας και η αντίστοιχη ευκαιρία ανάσας που δόθηκε στους ιθύνοντες του «κυανόλευκου» βόλεϊ, τείνουν προς το τέλος τους. Την περασμένη Δευτέρα, εντέλει, δεν εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή ο φάκελος αδειοδότησης του Ηρακλή (όπως και πολλών από τις ομάδες της Volley League). Θα επρόκειτο για τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των δικαιολογητικών, μέσω του οποίου ο Ημίθεος δεν συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας.

Η όλη διαδικασία, αρχικώς, είχε μετατεθεί για ακριβώς μία εβδομάδα αργότερα, αλλά η αρμόδια επιτροπή επέλεξε να συνεδριάσει – οριστικά, πλέον – την Τρίτη 18/7, στα γραφεία της ΕΣΑΠ στο ΟΑΚΑ. Με μία μέρα καθυστέρηση. Όλα αυτά έχουν τη σημασία τους, καθώς κάθε μέρα που κυλά, κάθε ώρα – ίσως – που περνά είναι σημαντική για την προσπάθεια κάλυψης των δυσαναπλήρωτων κενών του σχετικού φακέλου. Όχι βεβαίως κενών, που έχουν να κάνουν με οργανωτικά κριτήρια, αλλά με το τεράστιο πρόβλημα των οικονομικών δεδομένων.

Σε μεγάλο βαθμό, η διοίκηση του Τμήματος έχει κατορθώσει να διακανονίσει και να εξοφλήσει – σε πολλές περιπτώσεις – χρέη του παρελθόντος, προς αθλητές, οι οποίοι κάθε τόσο «υπενθύμιζαν», μέσω αυτής της «σχέσης», το πέρασμά τους από την ομάδα κι αυτό αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για την αδειοδότηση.

Ωστόσο, έχοντας διοχετεύσει κάθε ικμάδα χρηματικής ανταπόκρισης προς αυτήν την κατεύθυνση, οι Ηρακλειδείς οι οποίοι (χωρίς τη στήριξη και την οικονομική συμπαράσταση των «παραδοσιακών παραγόντων» του χώρου) «τρέχουν» την ομάδα, σε μια προσπάθεια απόλυτου βολεϊκού… «Survivor», καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να καλύψουν και τις οφειλές προς τους αθλητές της ομάδας της περιόδου, που πέρασε.

Προς αυτήν την επιδίωξη αρωγό αποτελεί, τόσο η αναβολή της εξέτασης του φακέλου, όσο και το γεγονός ότι  ο (εξ αρχής) αντικειμενικός στόχος ήταν η εξασφάλιση της αδείας σε δεύτερο βαθμό. Όχι, βεβαίως, επειδή έτσι το θέλουν οι διοικούντες, αλλά επειδή – άνευ οικονομικής υποστήριξης από κάποιον σημαντικό επιχειρηματικό παράγοντα, αντιθέτως με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες της μεγάλης λίγκας – κάθε χρονικό περιθώριο που δίδεται, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στον αγώνα δρόμου για συλλογή πόρων.

Για αυτό, έστω και τώρα, έστω και την ύστατη στιγμή, κάθε αγορά διαρκείας, κάθε μορφή οικονομικής βοήθειας είναι πολύτιμη, ώστε ο Αυτοκράτορας να νικήσει στον πόλεμο για την επιβίωση…