- Bluearena - https://bluearena.gr -

“Αποκαταστήστε την αδικία κ. Τσίπρα…”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής σωτηρίας του Ηρακλή:

Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δε θέλαμε και δε μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πριν από λίγες ημέρες ότι θα φθάναμε στο σημείο μια μικρή ομάδα ενεργών πολιτών, με την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ μας ότι ανήκουμε στη μεγάλη οικογένεια του Ηρακλή, της πόλης της Θεσσαλονίκης, την οποία ιδιαιτέρως τιμήσατε με τη δημιουργία του γραφείου σας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, να απευθυνθούμε στον Πρωθυπουργό της χώρας και να του ζητήσουμε το αυτονόητο για τη δημοκρατία, την ισονομία και τη σωστή εφαρμογή και λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Όμως κύριε Τσίπρα, μας οδήγησε στην κίνηση μας αυτή, η πρόσφατη άδικη, άστοχη και χωρίς κανένα στοιχείο ενοχής για την απόφαση αυτή, κρίση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου που υποβιβάζει την αγαπημένη μας ομάδα σε κατώτερη κατηγορία. Τα αμείλικτα ερωτήματα που πρέπει να σας απασχολήσουν, προκειμένου να κριθεί σωστά η συνολική αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και της Κυβέρνησης σας, είναι:

1.Ο Ηρακλής στους αγωνιστικούς χώρους κατατάσσεται 12ος στη βαθμολογία και υποβιβάζονται ο 15ος και ο 16ος.

2. Τον υποβιβάζει πριν το διαιτητικό δικαστήριο, με παράνομη απόφαση της η Σούπερ Λίγκα με πλειοψηφία και όχι παμψηφία, όπως είπαν.

3. Το επαναλαμβάνουν λίγο νωρίτερα με άλλο κατηγορητήριο και όταν δεν τα καταφέρνουν προχωρούν σε άλλη παράνομη κίνηση.

4. Η σύνθεση του Δικαστηρίου που επρόκειτο να δικάσει την προσφυγή του Ηρακλή, η δεύτερη δηλαδή, αλλάζει εντελώς ξαφνικά στο παρά πέντε, όπως όλα τα Μ.Μ.Ε. της χώρας έγραψαν.

5. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 5/7/2017 εντελώς άκομψα νομίζουμε και πριν αρχίσει η διαδικασία, ο προεδρεύων του Δικαστηρίου σχολιάζει τα κακώς κείμενα στα Οικονομικά του Ηρακλή, ενώ αυτά δεν αποτελούν θέμα της διαδικασίας.

6. Αν παρόλα αυτά υποβιβάζουν τον Ηρακλή με θέμα τα Οικονομικά του!!! Σας ενημερώνουμε κύριε Πρωθυπουργέ, συμβαίνουν πολύ χειρότερα στην πλειονότητα των άλλων ΠΑΕ.

7. Η σημερινή απόφαση με ψήφους 5-0 σε βάρος του Ηρακλή είχε ανακοινωθεί από συγκεκριμένο δημοσιογράφο σε μέσο της Αθήνας 45’ πριν ενημερωθούν οι συνήγοροι μας και φυσικά πριν την ανακοινώσουν οι δικαστές.

8. Το χειρότερο όλων αυτών κύριε Πρωθυπουργέ, είναι ότι ως είχαμε υποχρέωση τα μέλη της επιτροπής, αμέσως μετά την παράνομη απόφαση της διοίκησης της Σούπερ Λίγκας για υποβιβασμό στις 27/6/2017, κινητοποιηθήκαμε προς όλους εκείνους, πολλών από την Κυβέρνηση σας, και τους εφιστούσαμε την προσοχή για το σκάνδαλο που ερχόταν. Παίρναμε απλά υποσχέσεις.

Κύριε Τσίπρα, ο ελληνικός λαός σας επέλεξε δύο φορές στην Κυβέρνηση της χώρας επειδή κυρίως είχατε κάνει σημαία, σωστά κατά τη γνώμη μας, την πάταξη της διαφθοράς και την εφαρμογή των κανόνων του δικαίου. Η περίπτωση του Ηρακλή ήταν, πιστεύουμε ότι ακόμα είναι, μια τρανή ευκαιρία για αυτό.

Συγχωρείστε μας για όλα αυτά, αλλά πονάμε και αγαπάμε αυτόν τον ιστορικότερο σύλλογο της Μακεδονίας με χιλιάδες φίλους σε όλη τη χώρα, και με την παρέμβαση μας αυτή ζητάμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να αποκαταστήσει την τάξη. Άλλωστε κύριε Πρωθυπουργέ και στο παρελθόν με γενναίες παρεμβάσεις σας ανατρέψατε άδικες αποφάσεις δικαστηρίων (αποκατάσταση και επαναπρόσληψη καθαριστριών στο Υπ. Οικονομίας).

Ζητάμε λοιπόν αποκατάσταση και της αδικίας σε βάρος του Ηρακλή μας. Εξάλλου και η δικαιοσύνη, όπως λέει και ο λαός μας, δεν πρέπει να απονέμεται κατά το δοκούν.

Καλέστε Κύριε Πρωθυπουργέ τον Υφυπουργό κ. Βασιλειάδη να σας πει τη γνώμη του για ανθρώπους που σήμερα διοικούν τη Λίγκα.

Ρωτήστε τον επιπλέον να σας ενημερώσει για χάρη ποιας ομάδας θυσιάζεται ο Ηρακλής και τι έγραψε για το μεγαλομέτοχο αυτής της ομάδας, Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής που είχε την ατυχία να βρίσκεται στην ομάδα για λίγο διάστημα.

Ο Ηρακλής δε θα πεθάνει, όσο και αν ενοχλεί το σύστημα (το αθλητικό εννοείται). Θα ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του και τότε θα τα ξαναπούμε με όλους αυτούς παλιούς και νεοφερμένους σωτήρες του ποδοσφαίρου.

Ελπίζουμε σε εσάς. Δεν είναι εύκολο, είναι όμως κατορθωτό, ο Ηρακλής να παραμείνει εκεί που νέοι και άσημοι νεαροί λεβέντες αγωνιστές ποδοσφαιριστές κατάφεραν να τον κρατήσουν: ΣΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!!!

Υ.Γ.1: Τη βάρβαρη και ετσιθελική συμπεριφορά του κατεστημένου στο ποδόσφαιρο, που για άλλη μια φορά σκοτώνει τον Ηρακλή μας, σε μεγάλο βαθμό την εισπράττετε και εσείς ως Κυβέρνηση αυτής της χώρας από εκείνους που με τα μνημόνια τους, ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό. Δεν είναι άδικο;

Υ.Γ. 2: Τέλος να σας ενημερώσουμε Κύριε Πρωθυπουργέ, ότι Ηρακλής δεν είναι ο απρόσκλητος μεγαλομέτοχος του κ. Παπαθανασάκης, αλλά Ηρακλής είναι οι αείμνηστοι Γεώργιος Ιβάνωφ και Γεώργιος Κατσάνης, Ηρακλής είναι η ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, και η δις ολυμπιονίκης Τασούλα Κελεσίδου, Ηρακλής τέλος είναι ο κορυφαίος έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών Βασίλης Χατζηπαναγής, αλλά και οι Λάκης Παπαιωάννου, Τάσος Κατσιαμπής, και δεκάδες άλλοι αθλητές που τίμησαν τη φανέλα και του συλλόγου αλλά και τη φανέλα με το εθνόσημο.