«Στον αέρα» το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ

Καμία από τις συμφωνημένες αλλαγές στη Σούπερ Λίγκα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πέντε μέρες πριν την κλήρωση, είναι στον αέρα η μείωση των ομάδων και η ανάδειξη πρωταθλητή από τα πλέι οφ

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Ολοταχώς για μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία βαδίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενώ απομένουν μόλις πέντε μέρες για τη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκας και την κλήρωση του πρωταθλήματος (την Πέμπτη, 13 Ιουλίου), παραμένουν «στον αέρα» οι προϋποθέσεις που αυτό θα διεξαχθεί.

Όπως αναφέρει η «Live Sport», το αδιέξοδο που υπάρχει προς το παρόν στο θέμα των τηλεοπτικών και το ζωηρό ενδεχόμενο να μην υπάρξει ανακατανομή των εσόδων, καθιστά αμφίβολο το αν θα περάσουν οι συμφωνημένες αλλαγές για μείωση των ομάδων από 16 σε 14 και ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ.

Διότι ακόμα και αν βρεθεί λύση στο θέμα της μείωσης 18% που έχει προτείνει η NOVA (8% έχει αντιπροτείνει η διοργανώτρια με παράλληλη καταβολή των οφειλομένων) θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους «μικρούς» σε περίπτωση που δεν αυξηθεί το ποσοστό και τα κέρδη τους.

Δεδομένου λοιπόν ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει (αφού θα σημάνει μείωση στα έσοδα των «μεγάλων» και ειδικά ο Παναθηναϊκός μοιάζει απίθανο να το δεχθεί) οι μικρότερες ομάδες αναμένεται σε μια τέτοια περίπτωση να μπλοκάρουν ως πλειοψηφία τις αλλαγές.

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top