- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αλεξανδρής: “Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε Α1”

Στο Πρακτορείο ΦΜ μίλησε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή ,Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος αναφέρθηκε στο σενάριο της ανόδου των “κυανολεύκων” στην Α1 από την φετινή χρονιά αλλά και στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έμπειρου τεχνικού

Κόουτς στον πάγκο του Ηρακλή θα είναι και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, μια “αλεπού” των γηπέδων. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Στα 66 του χρόνια ζει και αναπνέει για το μπάσκετ και έχει το μοναδικό επίτευγμα να είναι ανελλιπώς κάθε σεζόν στο παρκέ των κλειστών σταδίων, σε όποια κατηγορία και όποια χώρα. Με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ηρακλή, ο αειθαλής κόουτς μίλησε το Πρακτορείο Fm 104,9 και απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε.

Αρχικά για τον Ηρακλή και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ιστορικός σύλλογος, που θέλει και επιμένει να κάνει το άλμα προς τα μπρος.

«Ημασταν λίγο εν υπνώσει θα έλεγα, γιατί δεν ξέρουμε ακόμα σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Επειδή υπάρχει αλληλοσεβασμός και αλληλοεκτίμηση με τον πρόεδρο, είχαμε συμφωνήσει από καιρό πως θα συνεχίσουμε για να κάνουμε τον Ηρακλή όπως τον ονειρευόμαστε. Είμαστε μια ομάδα, εγώ και ο συνεργάτης μου ο Θωμάς Κωστόπουλος και ο Θανάσης Δούνης που ήρθε στα μέσα της περιόδου και ανακοινωθήκαμε χθες για την επόμενη σεζόν και, μολονότι δεν είχαμε σταματήσει καθόλου, κάναμε τις πρώτες κινήσεις, ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό και προχωρήσαμε στις ανανεώσεις των Γκαγκαλούδη, Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, του Βασίλη Αγγελακόπουλου και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και κάναμε πρόταση στον Κώστα Κακαρούδη που θέλουμε να επιστρέψει στην ομάδα, οπότε το 1/3 της 12άδας είναι ήδη έτοιμο και θα αναμένουμε τις εξελίξεις. Γιατί δεν βλέπω να τελειώνουμε σύντομα».

-Από τι εξαρτάται αν θα παίξει ο Ηρακλής στην Α1. Το θέμα είναι οικονομικό;

«Δεν είναι να αγοράσουμε εμείς ΑΦΜ άλλης ομάδας, απλά περιμένουμε μήπως κάποια άλλη ομάδα δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις κι εμείς σαν πρώτοι επιλαχόντες είμαστε έτοιμοι να πάρουμε την ευκαιρία. Εχουμε ξεκινήσει τις διεργασίες για να είμαστε έτοιμοι αν κληθούμε να παίξουμε στην Α1. Ο πρόεδρος απ΄ ό,τι μου έχει δηλώσει είμαστε έτοιμοι για να αγωνιστούμε στην Α1 κι αυτό θα είναι ωφέλιμο αν γίνει έγκαιρα, ώστε να οργανωθούμε πολύ καλύτερα τόσο στο αγωνιστικό όσο και στα υπόλοιπα, όπως είναι οι βελτιώσεις στο γήπεδο, και να υπάρχει χρόνος να τα κάνουμε με μεράκι και όχι βιαστικά».

-Αν ο Ηρακλής πάρει την δυνατότητα συμμετοχής στην Α1, πώς θα πορευτεί; Προλαβαίνει να βρει τις λύσεις;

«Είμαι απολύτως βέβαιος πως αν παίξουμε είμαστε απολύτως έτοιμοι για να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας στην Α1. Βγαίνει σαν συμπέρασμα από την εμπειρία τόσων χρόνων που έχω. Είναι πιο εύκολη η παραμονή στην Α1 γιατί εδώ στην Α2 είναι πολλές ομάδες που έχουν πλεονέκτημα έναντι του Ηρακλή, στην Αθήνα. Κάποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερα budget. Εμείς θέλουμε να κάνουμε τον Ηρακλή όπως τον ονειρεύεται ο κόσμος του. Κι αυτό το λέω γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε τον πρόεδρο “ζεστό”, που έχει ενθουσιασμό, έχει όραμα και να μην τον εξαντλήσουμε οικονομικά και ευχάριστο γεγονός είναι πως ο κόσμος γύρισε στο γήπεδο. Για μένα ευχής έργο θα ήταν να γυρίσουν και κάποιοι επώνυμοι Ηρακλείδες στο γήπεδο, που τους είδα και χάρηκα πολύ, και να στηρίξουν κι αυτοί την προσπάθεια. Εγώ ζω από τον αθλητισμό και σε όλη μου την διαδρομή πρώτο μου μέλημα ήταν να προστατεύσω τους επενδυτές και τα σωματεία από σπατάλες. Δεν είμαι ανασφαλής. Για μένα είναι σημαντικό άνθρωποι που επενδύουν στον αθλητισμό να μην απογοητεύονται. Γιατί το να εξαντλήσουμε έναν άνθρωπο που έχει την αγάπη του σωματείου και το στηρίζει είναι πολύ εύκολο αν ζητάμε πολλά και κάνουμε μεγάλους προϋπολογισμούς. Οταν φεύγει ένας επενδυτής “ματώνουμε” όλοι. Σκέψου πόσα σωματεία πρωταγωνίστησαν και όταν αποχώρησαν οι επενδυτές τους μαράζωσαν και χάθηκαν όταν απογοητεύτηκαν οι επενδυτές και μέτοχοι τους».

-Ο Τσάβι Πασκουάλ αναδείχτηκε κορυφαίος κόουτς στην Α1 φέτος, ποια είναι η άποψη σου για τους Ελληνες προπονητές μπάσκετ; «Οσον αφορά για το ποιός είναι ο προπονητής της χρονιάς, για μένα είναι πράγματι ο Τσάβι Πασκουάλ προπονητής της χρονιάς, αφού κατέκτησε και το πρωτάθλημα, που είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία όπως έγινε, αλλά αν ψήφιζα θα έλεγα πως κορυφαίος είναι ο Αρης Λυκογιάννης, γιατί, αν συγκρίνουμε το budget της κάθε ομάδας, θα καταλάβουμε πως ο Αρης με ελάχιστα χρήματα έκανε για δεύτερη σεζόν μια πολύ καλή δουλειά σε μια περιφερειακή ομάδα όπως ο Κολοσσός Ρόδου. Οσο για τους Ελληνες προπονητές, θα έλεγα πως προέρχονται από ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα όπου κρινόμαστε πολύ αυστηρά και δεν είναι τυχαία η αναγνώρισή τους και θα δείτε πως στη συνέχεια θα αναδειχτούν ακόμα περισσότεροι, γιατί είναι καταρτισμένοι και ικανοί και αυτό φάνηκε τα τελευταία χρόνια. όπου πολλά παιδιά δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και εκτός αυτής. Εχουμε πολύ καλή εικόνα σαν χώρα με ομάδες, ξεκινώντας από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη, αλλά και με καλή παρουσία άλλων ομάδων, σαν τον Αρη, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, που με λίγα χρήματα κάνουν σημαντική δουλειά και αυτό φαίνεται στους ξένους παράγοντες. Ακόμα είναι και η Εθνική ομάδα των ανδρών που μετέχει με επιτυχία σε μεγάλες διοργανώσεις και το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ είναι συνολικά αρκετά υψηλό».