Δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη

Σχετικά την προσφυγή της ομάδας του Ηρακλή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης πήρε θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Αναλυτικά αυτή αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου και τα ΜΜΕ για την αναβολή της συνεδρίασης του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ το οποίο θα αποφάσιζε για την προσφυγή του Ηρακλή κατά της απόφασης της Superleague και την επανάληψη της συνεδρίασης, την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017.

Η ενημέρωση που είχα από τα μέλη της επιτροπής σωτηρίας του Ηρακλή, όταν αυτά με επισκέφτηκαν, ήταν ότι το αντικείμενο προσφυγής της ομάδας αποτελούσε το γεγονός ότι στην προκήρυξη του πρωταθλήματος που τελείωσε, δεν προβλέπεται υποβιβασμός ομάδας λόγω μη αδειοδότησης.

Από τα πρακτικά της εκδίκασης της προσφυγής του Ηρακλή που διέρρευσαν στον Τύπο, προκαλούν ερωτηματικά οι διαθέσεις των δικαστών να ενημερωθούν για το πώς θα πορευθεί η ομάδα του Ηρακλή στο μέλλον.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης προσφυγής είναι το αν προβλέπεται υποβιβασμός στην προκήρυξη του πρωταθλήματος για μη αδειοδοτημένη ομάδα. Και μόνον αυτό. Η ανησυχία για τη μελλοντική ικανότητα του Ηρακλή να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, είναι μία δίκαιη ανησυχία, η οποία όμως αφορά την οικογένεια και διοίκηση του Ηρακλή και σε καμία περίπτωση την τρέχουσα διαδικασία.

Αίτημα μου ως Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι η διακριτική ή άνιση μεταχείριση υπέρ ομάδας της πόλης μας. Είναι όμως απαίτησή μου να τηρηθεί ο νόμος».

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top