- Bluearena - https://bluearena.gr -

Παπαϊωάννου: “Ο Οικονομάκης κάνει ότι του λένε”

Για την σημερινή εκδίκαση του διαιτητικού μίλησε ο Λάκης Παπαϊωάννου στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του βετεράνου ποδοσφαιριστή.

Για τον Ηρακλή και την σημερινή εκδίκαση:

«Σε αυτό το Διαιτητικό Δικαστήριο πιστεύω ότι δίνονται πάρα πολλά πράγματα, διεργασίες κτλ και πιστεύω ότι θα επικρατήσει το δίκαιο και το νόμιμο. Θα περιμένουμε με αγωνία. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να προστατέψουμε και να βοηθήσουμε την ομάδα μας, από εκεί και πέρα είναι στους δικαστές».

Φάνηκε πάντως να ξέρουνε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να εστιάζουνε στα οικονομικά προβλήματα. Όμως, αυτό που συζητιέται δεν είναι τα οικονομικά προβλήματα αλλά το αν ισχύει  ποινή υποβιβασμού ή όχι για μη αδειοδοτηθείσα ομάδα.

«Αν επικρατήσει αυτό, μια κανονιστική διάταξη δεν μπορεί να υπερισχύσει του κανονισμού, του ΚΑΠ δηλαδή, δεν υπάρχει στη προκήρυξη. Ότι έχει να κάνει με το θέμα, αν ρωτήθηκε γιατί και πώς έχει προβλήματα οικονομικά, αυτό είναι κάτι άλλο δεν είναι της παρούσης αυτή τη στιγμή. Μπορώ να πω ότι, όπως πολλές ομάδες ενώ δεν υπήρχε κανείς , τελικά ήρθε ένας επενδυτής, όπως ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ. Έτσι και στον Ηρακλή μπορεί να έρθει κάποιος αύριο το πρωί, γιατί είναι και τεράστιος σαν σύλλογος.

Για τα όσα είπε ο Παπαθανασάκης, πως έβαλε 3 εκατ. ευρώ και ότι μόνο αυτός, ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης βάζουν λεφτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Δεν θέλω να κρίνω τίποτα γιατί δεν κάνει τώρα, άλλο μας καίει, τα έχουμε πει πολλές φορές για τον Παπαθανασάκη. Εμείς πηγαίναμε σαν Ηρακλής και όχι σαν Παπαθανασάκης. Μη τον λαμβάνετε υπόψιν σας. Το λέω για να ακούσει και ο κόσμος. Εύχομαι να δικαιωθεί ο Ηρακλής και έχω πολλή αγωνία. Αν γίνει αυτό και την επόμενη μέρα υπάρχει στη Super League ο Ηρακλής, δε νομίζω να υπάρχει Παπαθανασάκης».

Αν ο Ηρακλής δικαιωθεί, ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ ο κ. Οικονομάκης δεν μπορεί να μείνει έτσι στη συνέχεια, καθώς εισηγήθηκε υποβιβασμό Ηρακλή για την υπόθεση Πουρτουλίδη αλλά και την ιστορία της μη αδειοδότησης.

«Συμφωνώ απόλυτα, εγώ δεν μπορώ να πως περισσότερα για το τι έχω κάνει προσωπικά αυτή τη στιγμή. Ο Οικονομάκης κάνει ότι του λένε οι άλλοι. Κάποιες ομάδες, όταν πρόκειται για ψηφοφορία τους παίρνουν τηλέφωνο και τους λένε τι να ψηφίσουν».

Σε φοβίζει ότι η απόφαση πάει για Δευτέρα;

Αν πάει τη Δευτέρα πάει αλλού το έργο. Το νόμισμα έχει δύο όψης θα δούμε αν είναι για καλό αυτό.