- Bluearena - https://bluearena.gr -

Μητιντζής: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Απόστολος Μητιντζής φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο». Μεταξύ άλλων μίλησε 

Για το αν θεωρεί ότι ο Ηρακλής θα πετύχει το στόχο του: «Οι δικαστές ξέρουν για ποιο μέγεθος μιλάμε, ο Ηρακλής άλλωστε είναι πέρα από τις επαφές που κάναμε εμείς και είναι ένα αξιόλογο μέγεθος για τον ελληνικό αθλητισμό. Οι δικαστές θα δούνε το όλο θέμα με πάρα πολύ λεπτομέρεια. Δεν μπορώ να πω ποια θα είναι η απόφαση, οι δικαστές θα αποφασίσουν».

Για το αν η καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης προκαλεί ανησυχία: «Δεν είναι λόγος ανησυχίας θα μπορούσαν να είχαν αποφασίσει οι δικαστές αρνητικά για τον Ηρακλή. Σημασία έχει ότι οι δικαστές καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο θέμα και θέλουν το χρόνο τους. Έχουν κατατεθεί τα επιχειρήματα και νομίζω ότι του Ηρακλή είναι ισχυρά και αισιοδοξώ ότι θα δικαιωθεί στο δικαστήριο».

 Για το αν είναι δουλειά της κυβέρνησης να παρέχει την προστασία της νομιμότητας: «H δουλειά της κυβέρνησης σαφώς είναι και να παρέχει τη νομιμότητα  αλλά να μην πάμε στο επόμενο βήμα στο να ισχύει η νομιμότητα όποτε μας συμφέρει. Σαφώς και με τον τελευταίο αθλητικό νόμο η Πολιτεία και η Κυβέρνηση βάζει τα πλαίσια στα οποία πρέπει να λειτουργεί ο αθλητισμός αλλά θα ήταν και μη θεσμικό να υπάρχει μια άλλη παρέμβαση, όταν το ζήτημα είναι στο διαιτητικό δικαστήριο που  δικάζουν τακτικοί δικαστές και πρέπει κάποια στιγμή  να τους έχουμε εμπιστοσύνη. Θα ήταν αντιθεσμικό αν ο Υπουργός να παρέμβει στο έργο των δικαστών».

Για το αν θα είναι πρόβλημα  για το Καυτανζόγλειο αν δεν έχει τον Ηρακλή ως ομάδα της Σούπερλιγκ: «Οπωσδήποτε είναι έσοδα τα οποία δεν θα τα έχει το στάδιο από τη χρήση του Ηρακλή. Υπάρχει ένα οικονομικό αντάλλαγμα για την παροχή του σταδίου προς τον Ηρακλή και οποιαδήποτε επαγγελματική ομάδα. Αυτά τα ζητήματα τα κάναμε ξεκάθαρα και στον Περιφερειάρχη όταν είχαμε συναντηθεί και στον κ. Γραμμένο».