Σημαιοφορίδης: «Δύσκολη η υπόθεση για τον Ηρακλή»

Tις δυσκολίες της υπόθεσης της προσφυγής του Ηρακλή στο Διαιτητικό Δικαστήριο τόνισε στο Metropolis 95.5 ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Το τι εκτιμά ότι θα συμβεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο: «Είναι μια δύσκολη υπόθεση. Οποιος πει εκ προοιμίου ότι θα δικαιωθεί ο Ηρακλής αγνοεί την πραγματικότητα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι η προσφυγή του Ηρακλή έχει ένα νομικό υπόβαθρο. Δεν είναι δεδομένο ότι θα απορριφθεί, υπάρχουν νομικά κενά που τα έχω επισημάνει. Πολλές φορές οι δικαστές καλούνται να ερμηνεύσουν τα κενά που υπάρχουν στους κανονισμούς και επειδή μιλάμε για τακτικούς δικαστές, έχουν μια άλλη φιλοσοφία. Από τη στιγμή που οι Επιτροπές της ομοσπονδίας έχουν τακτικούς δικαστές ας έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους.»

Το τι ποσοστό δίνει για να δικαιωθεί ο Ηρακλής: «Δε νομίζω ότι μπορούμε να δώσουμε ποσοστά. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η ιδιαιτερότητα του ζητήματος. Οτι δηλαδή αυτό που εφαρμόζεται στην ουσία και έχει ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του Ηρακλή μέσα από την κατάταξή του στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετα από την απόφαση της Σούπερ Λιγκ, είναι μια απόφαση που πάρθηκε από τη Λίγκα τον Γενάρη του 2017. Έκρινε τότε δηλαδή η Λίγκα το κομμάτι της αδειοδότησης που αφορά οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές όσον αφορά το ασφαλιστικό ή την εφορία. Όμως εδώ, λαμβάνεται μια απόφαση μεσούσης της περιόδου και του Πρωταθλήματος. Ερχεται ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος και λέει ότι υπάρχει μια προκήρυξη Πρωταθλήματος που ξεκινά το καλοκαίρι του 2016 για τη σεζόν 2016-2017 και λέει ότι “πρέπει να γνωρίζω τους κανόνες με τους οποίους θα παίξω”. Παίρνεται μια απόφαση τον Γενάρη, μπορεί να ήταν και ομόφωνη, για μένα όμως υπάρχει ένα θέμα. Επί της ουσίας αλλοιώνονται οι κανόνες που προβλέπονται από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος ούτως ώστε μια ομάδα να συμμετέχει σε αυτό».

Το πότε αναμένεται η απόφαση του Διαιτητικού: «Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανένας γιατί αφορά ιδιαίτερα νομικά ζητήματα. Μετά την Παρασκευή που θα εκδικαστεί η υπόθεση, να δώσουμε και ένα χρονικό διάστημα δύο-τριών ημερών στην επιτροπή. Θεωρώ ότι οι δικαστές που πρέπει να αποδώσουν δικαιοσύνη σε σοβαρότατα ζητήματα, μιλάμε για τους κόπους ομάδων που πίσω τους βρίσκονται χιλιάδες φίλαθλοι. Κατά συνέπεια, πρέπει να υπάρξει ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την πλευρά των δικαστών».

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top