«Οσμή» νέων κινητοποιήσεων στον ΟΑΣΘ – Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

Ζήτησε συνάντηση με Σπίρτζη η διοίκηση του Οργανισμού

Διάφορα, Επικαιρότητα

Προφητικός εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη λέγοντας πως αναμένεται νέα… «τραγωδία» με τον ΟΑΣΘ, κάτι που σημαίνει νέες εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών.

Οι εργαζόμενοι περίμεναν να πληρωθούν έως τις 12 Ιουνίου τη μισθοδοσία του Μαΐου κάτι που δεν έγινε, κάτι που σημαίνει πως με τη λήξη του Ιουνίου μένουν και πάλι απλήρωτοι για δύο μήνες που σημαίνει ότι όλα είναι ανοικτά περί κινητοποιήσεων.

Αυτό άλλωστε είχε προαναγγελθεί από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργαζόμενων του ΟΑΣΘ Δημήτρη Τσερμενίδη που σε ανακοίνωση του σωματείου έγινε λόγος «για τριτοκοσμικές καταστάσεις στα λεωφορεία» που σε μεγάλο αριθμό κινούνται χωρίς κλιματισμό. Μάλιστα επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι και κάλεσε το επιβατικό κοινό να μην ξεσπά σε αυτούς που δουλεύουν οκτώ και εννέα ώρες στα λεωφορεία.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει αποστείλει αίτημα στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη,  με τον οποίο ζητούν συνάντηση για το ζήτημα της καταβολής των 11,5 εκ. ευρώ που οφείλει το ελληνικό δημόσιο που προκύπτει από τη γνωστή διαφορά ΦΠΑ. «Το ζήτημα είναι να προλάβουμε προς το παρών την καταβολή του ποσού για να εξοφλήσουμε τη μισθοδοσία Μαΐου που έπρεπε να μπει στους λογαριασμούς των εργαζόμενων έως τις 15 Ιουνίου και βρισκόμαστε στις 12 μέρες καθυστέρηση σήμερα. Η καταβολή του Ιουνίου είναι απαιτητή έως τις 15 Ιουλίου, έχουμε χρόνο για αυτό αλλά θα το θέσουμε στον υπουργό εφόσον συναντηθούμε μαζί του», είπε χαρακτηριστικά στην Thessnews ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης.

Πηγή: thessnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top