Νοοr 1: H απόρρητη κατάθεση του Γιαννουσάκη και τα εμβάσματα

Ο Μάκης Γιαννουσάκης στην απόρρητη κατάθεσή του για την υπόθεση του Νοοr 1 είχε προσκομίσει τα εμβάσματα που έλαβε η εταιρεία του την περίοδο της μεταφοράς του φορτίου των ναρκωτικών

Διάφορα, Επικαιρότητα

Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε την απόρρητη κατάθεση του ισοβίτη του Noor 1, Μάκη Γιανουσάκη, και τα τραπεζικά εμβάσματα που του έστειλαν εταιρείες ελληνικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα ο Γιαννουσάκης στις 25/1/2017 έδωσε ένορκη μαρτυρική κατάθεση στις φυλακές Αυλώνα και παρέδωσε στους δύο προανακριτικούς υπαλλήλους τα τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν στην εταιρία του την κρίσιμη περίοδο της μεταφοράς του φορτίου των ναρκωτικών.

Ακολουθεί η κατάθεση του Μάκη Γιαννουσάκη: Σας κάλεσα στο χώρο που κρατούμαι με σκοπό να δείξω την πραγματική μου μεταμέλεια και την πρόθεση μου να συνεχίσω να βοηθάω περαιτέρω την εξέλιξη των ερευνών που αφορούν στην υπόθεση μεταφοράς πλέον των δυο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor One. Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να βοηθήσω σημαντικά την έρευνα σας ως προς την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, σας προσκομίζω το αντίγραφο του εταιρικού μου λογαριασμού (G-TANKERS) που διατηρούσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την εποχή εκείνη- δηλαδή τα έτη 2013 και 2014. Σημειώνω ότι κάποιες από τις μεταφορές που φαίνονται στο έγγραφο που σας προσκομίζω εμφανίζουν ως αποστολέα την εταιρία FT MARITIME και αφορούν τον καταδικασμένο για την υπόθεση Φ.Π και τον Τ.Τ, συνεταιρο του. Οι μεταφορές που εμφανίζουν ως αποστολέα την εταιρία FAIRBANKS αφορούν τον ήδη καταδικασμένο για την υπόθεση Κ.Β και τον εργοδότη του Κ.Κ. Επιπρόσθετα σας αναφέρω ότι οι μεταφορές που προαναφέρθηκαν και φαίνονται στο έγγραφο που σας προσκομίζω δεν αφορούν σε εμπορική συναλλαγή οιουδήποτε είδους μεταξύ της εταιρίας μου και των εταιριών αυτών

Στην κίνηση λογαριασμού της εταιρίας G-TANKERS του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη εμφανίζονται τα παρακάτω εμβάσματα (εταιρία και ποσό):

FAIRBANKS 46.708
FT MARITIME 40.329
MARITIME CAPITAL MGMT 12.186
EXPRESS ENERGY GREECE 409.962
MARATHON CARRIERS 49.994
MARLEX CORPORATION 39.994
MARLEX CORPORATION 49.994
MARATHON CARRIERS 99.994
HELENIC HULL CYPRUS 279.935

Στις 10 Μαρτίου 2017 η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των τραπεζικών εμβασμάτων που κατέθεσε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης. Απευθύνεται στην Οικονομική Αστυνομία, η οποία πέντε μέρες αργότερα επισημαίνει με έγγραφο της προς την Εισαγγελία ότι η εταιρία G-TANKERS στέρησε από το ελληνικό Δημόσιο δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις που υπερβαίνουν τα 150.000 ευρώ.

Η Οικονομική Αστυνομία στο έγγραφο της εντοπίζει λαθρεμπόριο καυσίμων και προτείνει την επιβολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα στη συνέχεια προχωράει σε δυο αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς στις αρμόδιες Αρχές του Ντουμπάι.

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top