Μαλάτος: «Αναμφισβήτητη η αρμοδιότητα του Διαιτητικού»

Κάτι παραπάνω από σαφής ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου

Διάφορα, Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Ανδρέας Μαλάτος μίλησε στο Metropolis 95,5 την αίτηση του Ηρακλή κατά της απόφασης υποβιβασμού, υπογραμμίζοντας πως το Ανώτατο Δικαιοδοτικό Όργανο είναι πέραν αμφιβολίας αρμόδιο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αρμοδιότητα του Διαιτητικού:
«Είναι αρμόδιο και μάλιστα έχει επιληφθεί σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η υπόθεση, αν τοποθετηθεί υπέρ ή κατά, έχει αρμοδιότητα. Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την αρμοδιότητα του Διαιτητικού. Δεν πιστεύω να το κάνει κανείς. Όπως έγινε στην περίπτωση του Πουρτουλίδη, έτσι και τώρα το Διαιτητικό θα εξετάσει μια απόφαση της Superleague».

Για την άποψή του σχετικά με την ουσία του θέματος:
«Ο υποβιβασμός γίνεται με απόφαση της διοργανώτριας αρχής χωρίς να έχει έρεισμα σε κάποιο νομικό κείμενο του ποδοσφαίρου, στον ΚΑΠ ή την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Εκεί θα είναι θέμα ερμηνείας από το Διαιτητικό. Κατά πόσο σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, έχει δικαίωμα η διοργανώτρια έστω και με επικυρωμένη την απόφασή της από την εκτελεστική επιτροπή να αντικαταστήσει κατά κάποιον τρόπο μια έλλειψη του ΚΑΠ».

Για το γιατί το Δ.Σ. της Superleague αποφασίζει και δεν παραπέμπει στο Διαιτητικό τις υποθέσεις, είπε:
«Έχει το δικαίωμα σαν διοργανώτρια να εφαρμόζει το νόμο. Το ύποπτο κατ’ εμέ είναι πως ενώ είναι γνωστό αυτό εδώ και 2-3 χρόνια περίπου κανείς δεν το ακούμπησε προκειμένου να υφίσταται αυτή η νεφελώδης κατάσταση».

Σχετικά Άρθρα

“Στα όπλα” οι “παλιοσειρές” του οπαδικού κινήματος για αδειοδότηση και Καυτανζόγλειο!

Ποδόσφαιρο

Back to Top