«Κλειδί» το έγγραφο της προσφυγής…

Η νομική τακτική του Δημήτρη Καρπετόπουλου επενδύει πολλά στο περιεχόμενο του εγγράφου της προσφυγής στο Διαιτητικό για την αποτροπή της «αναρμοδιότητας»…

Όλο το παιχνίδι στην υπόθεση της προσφυγής της ΠΑΕ Ηρακλής στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ – είναι σαφές ότι – «παίζεται» στην υπόθεση της αρμοδιότητας. Όλο το σκιώδες και παράνομο σύστημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει απέναντί του ο Ημίθεος, στηρίζει την προοπτική επικράτησής του στη δήλωση αναρμοδιότητας από πλευράς του ανωτάτου δικαιοδοτικού οργάνου της Ομοσπονδίας και σε αυτό το ενδεχόμενο επενδύει. Δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης το γεγονός ότι, αν δικάσει το σώμα των τακτικών δικαστών, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια να δικαιώσει Λίγκα, Λεβαδειακό και Άρη (που με πρόσθετη παρέμβαση θα επιχειρήσει να «πατήσει» στον υποβιβασμό του Ηρακλή), από τη στιγμή, κατά την οποία η συγκεκριμένη ποινή δεν μπορεί να επιβληθεί ως μη προβλεπόμενη.

Ο νομικός του «Γηραιού», Δημήτρης Καρπετόπουλος, διεπίστωσε και μέσα από τη διαδικασία της πρόσφατης συνέλευσης της Super League ότι τα πράγματα εις βάρος της ομάδας, που εκπροσωπεί, είναι οργανωμένα και εν πολλοίς προγραμματισμένα. Συνεπώς, μελετά πολύ προσεκτικά το επόμενο βήμα του, δεν δείχνει σπουδή για την κατάθεση του εγγράφου της προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο και επιθυμεί – από τη δική του πλευρά – να «κλειδώσει» με κάθε τρόπο την αποτροπή δήλωσης αναρμοδιότητας από τους δικαστές.

Θεωρεί ότι το κείμενο του εγγράφου της προσφυγής πρέπει να είναι κατά τέτοιον τρόπο δομημένο, ώστε να προβάλλει δικανικά επιχειρήματα, μέσω των οποίων να πείθει το δικαστικό σώμα του Διαιτητικού ότι δεν τίθεται ζήτημα αναρμοδιότητας, παρά τα περί του αντιθέτου ποθούμενα από τον ευρύ συνασπισμό των εχθρών του Συλλόγου. Ο κ. Καρπετόπουλος αναμένεται να αναφερθεί σε περιπτώσεις, στις οποίες το συγκεκριμένο δικαιοδοτικό όργανο δίκασε και συνιστούν «νομολογία αρμοδιότητας» για τη λειτουργία του και να τις παραλληλίσει με την επίδικη περίπτωση του Ηρακλή.

Στόχος του νομικού των «κυανολεύκων» είναι να εξασφαλίσει την εκδίκαση της υπόθεσης, χωρίς να υπάρχει νομική αμφιβολία στα μέλη του Διαιτητικού και χωρίς να συζητηθεί καν το ενδεχόμενο αναρμοδιότητας, όταν έρθει η ώρα της δικαστικής διαδικασίας. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, εξαιτίας του οποίου δομεί με ιδιαίτερη προσοχή και νομική σχολαστικότητα το έγγραφο της προσφυγής και δεν έσπευσε να το καταθέσει ήδη από σήμερα (Δευτέρα 26/6).

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top