- Bluearena - https://bluearena.gr -

Η ανακοίνωση του πινγκ πονγκ

Αναλυτικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Iraklis ping pong στο facebook:

ΧΙΛΙΕΣ ΕΚΑΤΟ ΗΜΕΡΕΣ περίπου η ζωή μας και μόλις ΤΡΕΙΣ ΗΤΤΕΣ σε περισσότερους από ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΑΓΩΝΕΣ.

Αυτό κρατάμε εμείς!

Όταν λέμε «εμείς» εννοούμε όλους όσους αγωνίστηκαν με τη φανέλα, όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια και όλους όσους χειροκρότησαν και χάρηκαν πραγματικά με τις νίκες.

Ξεκινήσαμε από το πραγματικό «μηδέν» και τη Β Εθνική και καταφέραμε να ανέβουμε μέχρι τη 2η θέση στη μεγαλύτερη κατηγορία της Ελλάδας . Μία θέση που θα έδινε το δικαίωμα της πρώτης παρουσίας του ΗΡΑΚΛΗ στην Ευρώπη.

15 αθλητές αγκάλιασαν την ομάδα και αγωνίστηκαν με τον ημίθεο στο στήθος. Τιμή μας.

1.100 ημέρες και δε χρειάστηκε να βάλει το «χέρι στην τσέπη» ο σύλλογος ούτε 1 στιγμή. Όλα από χορηγούς, όλα από τις προσωπικές δωρεές αθλητών, όλα από οικονομικές ενισχύσεις επιχειρηματιών. Και… όταν λέμε όλα, εννοούμε τις αμοιβές των αθλητών (όσων το προέβλεπε η συμφωνία), παράβολα μεταγραφών (πχ 500€ είναι το παράβολο μεταγραφής για Μη κοινοτικό αθλητή και 250€ για Έλληνα ή γενικά κοινοτικό), ένδυση ομάδας, εξοπλισμός (πχ τα λάστιχα μιας επαγγελματικής ρακέτας κοστίζουν 110 ευρώ και αντικαθίστανται 2-3 φορές το έτος ), μεταφορικά και διαμονή στην Αθήνα για αγώνες, παράβολα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αμοιβές δικηγόρων για τη σύνταξη των φακέλων κ.α. . Περισσότερες από τριάντα χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν μέσα σε αυτό το διάστημα.

Η Μαρία και η Εύη Κόθρου με την Πλατωτεχνική, ο Κώστας Μωραϊτης με την Condito, ο Σωτήρης και ο Γιαννης Λειβαδόπουλος με τους Albus bakery, o Νίκος Χαΐτογλου με την εταιρία Γραφικών Τεχνών Χαϊτογλου και με τη Βιομηχανία Τροφίμων, η Hell, η Molinari , η EVO Car, οι Γιατροί του Κόσμου, ο Παναγιώτης Καλαντζής με την Barbera Coffee, η Εις Υγείαν, το portal Greece4All, η Jeep AVC, ο κος Χαριτίδης, ο κος Ημιονίδης, o κος Γαλιώνης, η αγαπητή Βίκυ Σώση, o κος Υψηλάντης, η Ευρωπαϊκή Λέσχη Υποστηρικτών Ηρακλή, ο κος Φιλιππιάδης, ο κος Τσιποριάδης, το Εμπορικό κέντρο Μακεδονία, τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, τη SportExpo, την BlueArena, το Iraklis1908, το Bluenews, την Ωρα για μπλε, ο Libero, ο Arena, η Metromedia, η Nova, η ΕΤ3 και πολλοί ακόμα στάθηκαν δίπλα στην προσπάθεια και μας έδωσαν δύναμη.

Φυσικά υπήρχαν και οι «άλλοι», αυτοί που δεν πίστευαν στο πινγκ πονγκ, αυτοί που σου έλεγαν ότι αν ρωτήσεις 10 φιλάθλους του Ηρακλή θα σου πουν και οι 10 ότι δεν τους ενδιαφέρει το πινγκ πονγκ, αυτοί που «έλεγαν» ότι είναι δίπλα αλλά υπήρξαν στιγμές που όχι μόνο δεν ήταν δίπλα, αλλά τους έβρισκες με έκπληξη απέναντι!
Στα εύκολα ήταν εκεί, αλλά στα δύσκολα αυτούς τους έβλεπες να γυρίζουν την πλάτη ή ακόμα να βάζουν και εμπόδια.

Το τελευταίο διάστημα των 6 μηνών, ο πόλεμος μεγάλωνε, η προσπάθεια κάποιων να διαβάλουν άθλημα και πρόσωπα εντατικοποιήθηκε. Μας προβλημάτιζε αυτό αλλά οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ήταν πάνω από όλα. Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και μια περίοδος που έχρηζε μεγάλης προσοχής ξεκίνησε.
Ο φάκελος συμμετοχής για το επόμενο έτος πρέπει να κατατεθεί το αργότερο την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

*11 Ιουνίου αρχίζει η μεταγραφική περίοδος η οποία τελειώνει 30 Ιουνίου

Ο φάκελος ετοιμάσθηκε από τον δικηγόρο (συνεργάτη του Συλλόγου) αφού είχε προηγηθεί και η επικοινωνία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και υπήρχε περίπου ένα διάστημα προετοιμασίας 8 μηνών.

Εμπρόθεσμα (2-3 μέρες πριν τη λήξη) φτάνει ο φάκελος στην Ομοσπονδία και το μυαλό όλων μας είναι πλέον στις μεταγραφές.
Ελλάδα, Ισπανία, Σερβία και τα χαρτιά των αθλητών για το νέο έτος ετοιμάζονται, οι επαφές με χορηγούς, και η δρομολόγηση των νέων εμφανίσεων έχουν αρχίσει.

21 Ιουνίου και ανακαλύπτουμε ότι η Ομοσπονδία έχει απορρίψει τον φάκελό μας και έχει ενημερώσει για αυτό με email τον σύλλογο από τις 16 Ιουνίου!
1. Γιατί δεν ενημερωθήκαμε έγκαιρα από τον σύλλογο?
2. Γιατί ο φάκελος ενώ υπήρχε ένα τεράστιο χρονικό διάστημα , δεν ήταν ολοκληρωμένος
3. Γιατί ενώ γνώριζαν την απόρριψη, μας ενημέρωσαν με λάθος στοιχεία και έτσι :
a. Εκτεθήκαμε σε Ομοσπονδίες άλλων χωρών
b. Εκτεθήκαμε και να δημιουργήσαμε σοβαρά προβλήματα σε Έλληνες και μη αθλητές?

Πολλοί θα «τρέξουν» να ερμηνεύσουν αρνητικά τη θέση μας, να δώσουν απαντήσεις ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ότι γνωρίζουν τα πάντα, να μας κατηγορήσουν…
Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε πολλά περισσότερα…

Δεν υπάρχει όμως λόγος
Δε μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον

Η ομάδα δε συμμετέχει στο πρωτάθλημα, κατατάσσεται εξ αρχής στην τελευταία θέση της Α1, μένει ένα έτος έξω από τις αγωνιστικές δράσεις και τέτοια εποχή σε ένα χρόνο από τώρα θα πάρει μέρος στην κλήρωση της Α2, εφόσον φυσικά ο φάκελος κατατεθεί εκ νέου ολοκληρωμένος. Αν και πάλι απορριφθεί, τότε το τμήμα θα κατρακυλήσει στην 6η και τελευταία κατηγορία (Γ’ Τοπικό).

Βλέποντας τα όσα διαδραματίζονται γενικότερα στην Οικογένεια του Ηρακλή, βλέποντας ότι υπάρχουν ακόμα αυτοί που επιδιώκουν το προσωπικό όφελος αλλά παράλληλα και άνθρωποι με αξίες και ήθος, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τη σελίδα Iraklis Ping Pong στο facebook και να δείξουμε σε όλους όσους μας είδαν σαν κάτι ενοχλητικό ότι ΗΡΑΚΛΗΣ μπορείς να είσαι και εκτός των γηπέδων. Οι πράξεις φυσικά καθορίζουν τι είσαι και όχι τα λόγια και οι ερμηνείες που σκορπάς δεξιά και αριστερά.

Η νέα δράση και το αντικείμενο των αθλητών και υποστηρικτών του Iraklis Ping Pong θα είναι πλέον η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η συλλογή τροφίμων και η δωρεάν εκμάθηση πινγκ πονγκ σε όσους το επιθυμούν.
Ο κάθε ένας που συμμετέχει θα μπορεί να προσφέρει (προαιρετικό) ότι θέλει σε διάφορα ιδρύματα και φορείς συνεργαζόμενους με τους αθλητές του Iraklis Ping Pong.

Θα ανακοινωθούν άμεσα οι ώρες και ο χώρος των προπονήσεων (για όλες τις ηλικίες) καθώς και τα συνεργαζόμενα ιδρύματα και οι νέες δράσεις του Iraklis Ping Pong, αναλυτικά.

Σας ευχαριστούμε πραγματικά και όλα τα μηνύματα που έχετε στείλει και για όλα τα σχόλια που ανεβάσατε αυτά τα χρόνια. Αυτά μας έδιναν τη δύναμη να προχωράμε και να ανεβάσουμε ψηλά τον ΗΡΑΚΛΗ.

ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΧΙΛΙΕΣ ΕΚΑΤΟ ΗΜΕΡΕΣ IRAKLIS PING PONG και συνεχίζουμε…