«Διαγραφή προστίμου σε όσους ασφαλίσουν τα οχήματά τους ως 14/7»

Ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Μαυραγάνης μίλησε για τα ζητήματα των ανασφάλιστων οχημάτων και των διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Διάφορα, Επικαιρότητα

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων: «Ο ισχύων νόμος προβλέπει πρόστιμο 250 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο όχημα και αυτός εφαρμόζεται. Το πρόβλημα προκύπτει από διάταξη του 2014 σύμφωνα με την οποία αν δεν εισπραχθεί το ασφάλιστρο δεν ανανεώνεται αυτόματα το ασφαλιστικό συμβόλαιο. Πολλοί κάτοχοι οχημάτων έπεσαν στην παγίδα νομίζοντας βάσει κακής συνεννόησης με τους πράκτορες ότι κερδίζουν ημέρες. Γι’ αυτό τον λόγο παρενέβην και δώσαμε παράταση ως τις 14 Ιουλίου του 2017. Δεν είναι θέμα εισπραξιμότητας. Είναι θέμα έννομης τάξης και ασφαλούς οδήγησης. Αν θέλαμε απλά να εισπράξουμε θα μέναμε με την παλιά απόφαση. Τα 250 ευρώ που προβλέπονται είναι απλά ένα διοικητικό πρόστιμο. Αν η αστυνομία σε καταλάβει να οδηγείς ανασφάλιστος και ποινικές κυρώσεις έχεις και μεγαλύτερο είναι το πρόστιμο. Όποιος ασφαλίσει το όχημά του μέχρι τις 14 Ιουλίου θα έχει διαγραφή προστίμου. Ακόμη και αυτός που θα κάνει μηνιαία ή τριμηνιαία ασφάλιση».

Για τα διόδια της Εγνατίας Οδού: «Το θέμα το χειρίζεται ο κ. Σπίρτζης. Το κόστος ανά χιλιόμετρα στην Εγνατία 0,03 ευρώ. Είτε μπουν οκτώ, είτε δέκα, είτε 18 διόδια το κόστος δεν αλλάζει. Θα παραμείνει στα 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Στόχος μας και γι’ αυτό πιέζουμε είναι η εφαρμογή των αναλογικών διοδίων σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, πράγμα που σημαίνει κατασκευή πλαγίων διοδίων. Δεν γίνεται διαφορετικά με αναλογικό και δίκαιο τρόπο διασπορά του κόστους χρήσης».

Σχετικά Άρθρα

Ελεύθεροι οι δύο 20χρονοι, που αφαίρεσαν μπλούζα 16χρονου Ηρακλειδέα…

Διάφορα

Zέρβας: “Όχι στους ανεγκέφαλους ροπαλοφόρους – Οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν!”

Διάφορα

Back to Top