- Bluearena - https://bluearena.gr -

Mission impossible…

Δυστυχώς, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το θέμα της κατηγορίας στην οποία θα αγωνιστούν οι «κυανόλευκοι» την περίοδο 2017-2018, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές – έως πολλές – μέρες ακόμη. Και, επίσης δυστυχώς, θα έχει – με μαθηματική ακρίβεια, όπως βαδίζουν καθημερινά τα πράγματα – συμβεί αυτό, που ο λαός – πολύ εύστοχα – περιγράφει με την έκφραση «πέταξε το πουλάκι».

Οι «αποθήκες» έμψυχου δυναμικού του ποδοσφαιρικού Ηρακλή αδειάζουν με αυξημένη ροή μέρα με τη μέρα, με τον… «κύριο Μιχαηλίδη» ή όπως αλλιώς θέλει να τον φωνάζουν (όποιος κι αν κρύβεται πίσω από το… καλλιτεχνικό ψευδώνυμο) να έχει περάσει το μήνυμα «για περάστε, για περάστε», προκειμένου, όποιος βρίσκει ομάδα, να μην το σκέφτεται στιγμή και να στέλνει τον ατζέντη του για λύση συνεργασίας, ή για ομαλή αποχώρηση άνευ προσφυγής (με το αζημίωτο για την εργοδοσία, βεβαίως – βεβαίως). Κατά συνέπεια, πριν βγει ο Ιούνιος τα… τελάρα θα αδειάσουν και το αγωνιστικό τμήμα θα μείνει γυμνό.

Οι Ηρακλειδείς εξωπαράγοντες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να «τρέχουν» τον αγώνα της δικαίωσης, λόγω ανυπαρξίας θεσμικής εκπροσώπησης από πλευράς ΠΑΕ, δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους. Τα μέλη του Ιδρυτικού Σωματείου και της Επιτροπής Δικαίωσης απασχολεί καθημερινά το γεγονός ότι, κι αν ακόμη υπερισχύσει (όλως παραδόξως για τα δεδομένα του Ελληνικού ποδοσφαίρου) το δίκαιο, με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς περιορισμών για της μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, ο Ημίθεος θα έχει χάσει πολύτιμους έμπειρους ποδοσφαιριστές και το δικαίωμα ανανεώσεων συνεργασίας με κάποιους από αυτούς.

Απλούστατα, αυτό θα σημάνει ότι η επόμενη διοίκηση (αν υποθέσουμε ότι θα επιτευχθεί και ο θεμελιώδης στόχος της αποπομπής του Ελληνοκαναδού) σε συνεργασία με τον επόμενο προπονητή, θα κληθούν να διαχειριστούν κάτι, που φαντάζει απίθανο: να συγκροτήσουν μια ομάδα αποτελούμενη – εκτός απειροελαχίστων εξαιρέσεων – από παίκτες μέχρι 23 ετών. Με αυτό, μάλιστα, το «άγουρο» – και σίγουρα όχι πρώτης γραμμής ποιότητας – υλικό (διότι για να αποκτήσεις υψηλής αξίας και ετοιμότατους νεαρούς χρειάζεται να ρίξεις χρήμα αδιανόητο ακόμη και για τους «λεφτάδες» του ποδοσφαίρου μας) να επιδιωχθεί – για ακόμη μία χρονιά – η αγωνιστική επιβίωση στη Super League. Πρόκειται για μια προοπτική ακραίως άνισου ανταγωνισμού, την οποία – όπως όλα δείχνουν – εξασφάλισε (εν μέσω πολλών άλλων δεινών) στον Ηρακλή ο Σπύρος Παπαθανασάκης…