Έμμεση «στήριξη» από Football League σε Ηρακλή

Έμμεση «στήριξη» από Football League σε Ηρακλή για την ποινή της μη αδειοδότησης

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Δύο βασικές τροποποιήσεις στον ΚΑΠ θα προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, η Football League στην ΕΠΟ εν όψει της καταστατικής Γενικής Συνέλευσης της ομοσπονδίας που θα γίνει στις 30 Ιουνίου.

Η μία συνδέεται έμμεσα και με την «υπόθεση του Ηρακλή».

Συγκεκριμένα η Football League θα ζητήσει να προβλεφθεί ρητά στον ΚΑΠ ότι θα υποβιβάζονται στη Β’ επαγγελματική κατηγορία όσες ομάδες της Super League δεν λαμβάνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την ΕΠΟ.

Όπως είναι διατυπωμένος ο ΚΑΠ και συγκεκριμένα το άρθρο 4 παράγραφος 4, προβλέπει μόνον ότι δεν μπορούν να ανέλθουν στη Super League οι ομάδες της Football League που δεν πήραν άδεια, αλλά δεν προβλέπει αν υποχρεωτικά θα υποβιβάζονται στη Football League οι ομάδες της Super League που δεν πήραν άδεια.

Στο κομμάτι αυτό η Football League για άλλους λόγους, από άλλη αφετηρία και με άλλη σκοπιμότητα συμπίπτει με τις θέσεις του Ηρακλή, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υποβιβαστεί λόγω έλλειψης άδειας επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σε κανέναν κανονισμό.

Δικαίωμα υποβολή ένστασης

Η δεύτερη τροποποίηση που θα ζητήσει η Football League αφορά στο άρθρο 23 του ΚΑΠ, περί υποβολής ενστάσεων.

Όπως είναι διατυπωμένο το εν λόγω άρθρο, ενστάσεις υποβάλλονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες.

Η Football League θα προτείνει να μπορούν να υποβάλλονται ενστάσεις και από τρίτες ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον.

Αφορμή για αυτήν την πρόταση στάθηκε η υπόθεση του ποδοσφαιριστή της Λαμίας, Ντουρμισάι, ο οποίος φέρεται να αγωνίστηκε αντικανονικά στον αγώνα με την Σπάρτη.

Η Σπάρτη δεν ήθελε να υποβάλλει ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, ενώ η ένσταση που υπέβαλλαν για αυτό το θέμα ο Άρης και ο ΟΦΗ ουδέποτε συζητήθηκε στο αρμόδιο δικαστικό όργανο της Football League.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top