- Bluearena - https://bluearena.gr -

Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας…

Σε εξαιρετικής ποιότητας και επαγγελματικής επιτυχίας Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας εξελίσσεται ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής, το διάστημα της παρουσίας του Ελληνοκαναδού μεγαλομετόχου. Τουτέστιν, ποδοσφαιριστές χωρίς όνομα στο χώρο, ιδίως της Super League, «φτιάχνονται» στον Ημίθεο – προσφέροντας, άλλοι πολλά, άλλοι λιγότερα – και, εκμεταλλευόμενοι την προϊούσα διάλυση της ομάδας, άλλοι με «βαριά» καρδιά, άλλοι με… «ελαφρύτερη», βρίσκουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Μάλιστα, εξασφαλίζουν πολύ ευνοϊκούς όρους συμβολαίου (για το αγωνιστικό επίπεδό τους) και – βεβαίως – σε… «κανονικές» ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας.

Διαφέρει, απλώς, ο χειρισμός αποχώρησης από πλευράς του κάθε ποδοσφαιριστή, γεγονός, που έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες προσωπικότητας του καθενός τους και τον βαθμό δεσίματος – σε πραγματικό επίπεδο – με την «κυανόλευκη» ομάδα. Για παράδειγμα υπάρχει η περίπτωση του Κοσμά Τσιλιανίδη, από την μία και η περίπτωση του Αλέξανδρου Κούρου, από την άλλη, ως ακραία και τόσο χαρακτηριστικά παραδείγματα αντιμετώπισης στην προοπτική φυγής.

Άλλωστε, πρόκειται περί επαγγελματιών, οι οποίοι βιοπορίζονται – οι ίδιοι και οι οικογένειές τους – από το ποδόσφαιρο και, μπροστά στην ολέθρια επέλαση απραξίας και παντελούς οικονομικής αδυναμίας του μεγαλομετόχου, είναι ευνόητο ότι θα αναζητήσουν ένα καλύτερο και πιο σταθερό οικονομικά αύριο (ας μη γελιόμαστε αποτελεί το πρωτεύον κριτήριο). Εφόσον, βεβαίως, το… «κυανόλευκο» Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας κάνει άριστα τη δουλειά του..

Αν θεωρήσουμε την εικόνα μακροσκοπικώς, θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε προήλθαν από μικρότερες κατηγορίες και – πριν τον Ηρακλή – δεν απασχόλησαν ομάδα της ανώτατης κατηγορίας είτε πρόκειται για ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής σε άλλες ομάδες, με συνέπεια να τεθούν εκτός πλάνων ρόστερ από τους προπονητές τους (σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι δανεικοί του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην υπόθεση της αγωνιστικής σωτηρίας). Τέλος, υπάρχει και η κατηγορία των «γηγενών» παικτών του Συλλόγου, που πήραν (εξ ανάγκης, λόγω του φτωχού αγωνιστικού δυναμικού των τελευταίων ετών) χρόνο συμμετοχής και «φάνηκαν» μέσω του Ηρακλή, βρίσκοντας στη συνέχεια καλύτερη και πιο σίγουρη δουλειά.

Κατά συνέπεια, η παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου στα ιδιοκτησιακά της ΠΑΕ, μπορεί να αποτελεί καταστροφή για όλη την οικογένεια του Ημίθεου, ωστόσο αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι, πλέον – όπως καθημερινά αποδεικνύεται, μέσα από τη συνεχιζόμενη ροή αποχωρήσεων – απέκτησαν «στον ήλιο μοίρα»…