Ανενόχλητο σουλάτσο κάνει ο Παπαθανασάκης

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να μπει ένα «φρένο» στον ομογενή που κάνει ό,τι θέλει;

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Βάλτε (του) ένα stop. Επιτέλους… Η Πολιτεία έχει πλήρη ενημέρωση για τον βίο και την πολιτεία του Παπαθανασάκη που συνεχίζει να σουλατσάρει ανενόχλητος. Παίκτες, περιουσιακά στοιχεία του Ηρακλή αποχωρούν με την ευκολία ενός… φτερνίσματος. Θυμίζει την εικόνα του Νέρωνα που, μυθοπλαστικά, τον τοποθετούν να παίζει τη λύρα του σε μια Ρώμη που καιγόταν.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να μπει ένα «φρένο» στον ομογενή που κάνει ό,τι θέλει ενώ οι αρμόδιοι φορείς είναι πλήρως ενημερωμένοι; Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με όσα αντιμάχεται ο Ηρακλής στο άλλο επίπεδο εκεί όπου από τη μεριά της Superleague κανείς δεν… ένιωσε την ανάγκη (τόσες μέρες περάσανε…) να εξηγήσει πώς το δικό της 9-2, πώς κάποιοι με το “λευκό” και το “απών”, έγινε μέσα σε μερικά λεπτά 5-0 από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Τίποτα; Καμία φωνή; Στο διάστημα που αργεί η επικύρωση της βαθμολογίας οι άλλες ομάδες… ψωνίζουν. Ο ομογενής δείχνει (για μία ακόμη φορά στην πράξη) με τον χειρότερο τρόπο τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζει στην πλάτη του Ηρακλή δικαιώνοντας αυτούς που ουρλιάζουν για το καταστροφικό του έργο.

Μόνο μέσα στα τελευταία τρία 24ωρα, τρεις παίκτες αποχώρησαν. Ο Κούρος (Απόλλων), ο Σαραμαντάς (Πανιώνιος) και ο Στάμου (Πλατανιάς), παίκτες (και αυτοί) που συνδέθηκαν με πάθος αλλά -ελέω ομογενούς- ακολουθούν άλλο δρόμο. Προσθέτοντας εαυτούς σε περιουσιακά στοιχεία του «κορμού» που αποψιλώθηκε από πέρσι.

Οταν η πόρτα άνοιξε για τον Βέλλιο

Γύρω (και) από τον Βέλλιο, το προηγούμενο καλοκαίρι θα μπορούσε να χτιστεί η ομάδα. Οχι, όμως… Από ένα σημείο και μετά ήταν δεδομένο (απίστευτο…) ότι θα πουληθεί λόγω χρεών. Τα λεφτά της μεταγραφής σχεδόν μηδένισαν το χρέος στην Εφορία (απέμεναν λιγότερες από 60.000) αλλά ούτε αυτό δεν μπόρεσε να τακτοποιήσει ο ομογενής. Ενας παίκτης «θυσιάστηκε», αλλά… τίποτα.

«Μπούκου» μαζί με Καρασαλίδη

Εδώ και μήνες παίζουν με τη νοημοσύνη του κόσμου. Ο Μιχάλης Μπουκουβάλας έφυγε και ακόμη προσπαθούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Εκτός των άλλων, ο Ηρακλής έχασε παίκτη από το δεξί άκρο της άμυνας (που είχε) και περίμενε μέχρι τον χειμώνα για να πάρει άλλον (Αργυρόπουλος), ως τη μοναδική μεταγραφή άνω των 24. Απίστευτα πράγματα και σπατάλη περιουσιακών στοιχείων. Ή μήπως, ο Καρασαλίδης; Στο περιβάλλον του Ηρακλή βοήθησε και βοηθήθηκε για να ξαναφτιάξει το όνομά του και όταν ήρθε η ώρα να δώσει κι άλλα, η διοίκηση δεν μπόρεσε να τον κρατήσει και πήγε στην Ξάνθη, με την οποία έκανε 22 παιχνίδια.

Δώνης, «Τζανέ», Μπαστακός

Ακόμη και σε μια από τις χειρότερες περιόδους του, ο Ηρακλής μπόρεσε να «φτιάξει» παίκτες. Ο Δώνης είχε ελάχιστα παιχνίδια στον ΠΑΣ και μετά από τον Ηρακλή (15 συμμετοχές και 4 γκολ) θα πάει με Παναθηναϊκό στην προετοιμασία και θα αποφασιστεί εκεί το μέλλον του στους «Πράσινους». Ο Τζανετόπουλος γύρισε στην ΑΕΚ, «αναβαπτισμένος» με 17 παιχνίδια στον Ηρακλή. Κι ο Μπαστακός σε λίγο διάστημα (10 ματς, 3 γκολ) έζησε όσα δεν είχε μαζέψει σε όλη την καριέρα του μέχρι τώρα. Παίκτες που δέθηκαν με τον Ηρακλή αλλά έτσι όπως τα έκανε ο

«Αντίο» χειμωνιάτικα

Μια ομάδα που χτίστηκε με κόπο και ιδρώτα, διαλυόταν σταδιακά: Τα «αντίο» του προηγούμενου χειμώνα με Κυριακίδη και Μπαρτολίνι. Το πρόσφατο του Στάμου, ποδοσφαιρικό προϊόν της Ακαδημίας, όπως ο Βέλλιος. Λέμε για Ακαδημία. Για χρόνια επενδύθηκαν χρήματα και εργατοώρες (όταν κάποια πράγματα λειτουργούσαν σωστά) και βγήκαν παίκτες που κατέληξαν στο… ξεπούλημα. Και οι περιπτώσεις των δύο συγκεκριμένων παικτών προκαλούν θλίψη και με τη σύγκριση της Ακαδημίας που παρήγαγε έργο και αυτής που την έχει αφήσει ο ομογενής χωρίς κανένα εφόδιο.

Ο «κορμός» μιας ομάδας

Ο Ζιαμπάρης που έκανε 83 παιχνίδια στις σεζόν που είναι στον Ηρακλή, παίκτης «κορμού», ετοιμάζεται να αποχωρήσει και αυτός. Ο Ιντζόγλου επίσης… Ο Σαραμαντάς που στον Ηρακλή ήρθε από ομάδα Γ’ Κατηγορίας (Πανηλειακός) αναδείχτηκε (μέσα προφανώς και από τη δική του προσπάθεια), μέσα από τον Ηρακλή και η ομάδα θα μπορούσε (με Μπουκουβάλα και Σαραμαντά) να έχει επιλογές -για χρόνια- στα άκρα της άμυνας. Ενδεικτικές, οι στατιστικές επιδόσεις. Ο Κούρος αποχώρησε με 30 παιχνίδια στη σεζόν.

Το κείμενο είναι του Γιάννη Πάγκου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Metrosport.

Σχετικά Άρθρα

Στη Χαλάστρα, Μάνσφιλντ, Κοβάσεβιτς και Μαλέσεβιτς! (pics)

Ποδόσφαιρο

Back to Top