- Bluearena - https://bluearena.gr -

Να στηριχθεί ο Θόδωρος Δρακόπουλος

Είναι πολύ μεγάλο αυτό, που κάνει τα τελευταία χρόνια στο τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή ο Θόδωρος Δρακόπουλος. Στηρίζει οικονομικά μια ομάδα υψηλότατων απαιτήσεων και με στόχο πρωταθλητισμού, όντας, μάλιστα, σε μια κατηγορία χωρίς ουσιαστικά έσοδα. Ακριβώς αυτό το γεγονός, δηλαδή η ουσιαστική απουσία εισροών στο ταμείο του τμήματος, αναγκάζει τον ίδιο τον ισχυρό άντρα του καλαθοσφαιρικού Ημίθεου να βάζει διαρκώς όλο και βαθύτερα το χέρι στη τσέπη.

Λογική συνέπεια αυτής της σκληρής, φιλότιμης, αξιοπρεπούς και άξιας πολλών επαίνων από όλους τους Ηρακλειδείς, προσπάθειας, που καταβάλλει ο κ. Δρακόπουλος, είναι το να μην μπορεί και ο ίδιος να ανασάνει οικονομικά και να δημιουργηθεί ένα ρόστερ, που να μην αμφισβητηθεί η προοπτική επιτυχίας του – έστω και – στο πρωτάθλημα της Α2. Είναι σαφές ότι τη χρονιά, που πέρασε, με το έκτο μπάτζετ στην κατηγορία (όπως πολλάκις υπογράμμισε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής) επιχειρήθηκε η υπέρβαση και η κατάκτηση της πρωτιάς, καθώς όλοι στην ομάδα γνώριζαν ότι, αν η τελευταία έμπαινε στη σκληρή διαδικασία των play off, με εξαιρετικά δυνατούς ανταγωνιστές, δεν θα είχε και πολλή τύχη, λόγω της ακραίας κόπωσης σε βασικότατα ατού της, που βρίσκονται σε εξαιρετικά προχωρημένη αθλητικώς ηλικία.

Διαπιστώσαμε ότι, ιδίως στο μπάσκετ, ιδίως στην Ελληνική Α2, η επιτυχία αγοράζεται. Ο Φάρος, μολονότι σε όλο τον πρώτο γύρο αδίκησε εαυτόν, εκμεταλλεύτηκε την αγωνιστική υπεροχή του ρόστερ του, που του προσέφερε το πρώτο μπάτζετ της κατηγορίας και παρά το μειονέκτημα έδρας, στα play off, ούτε καν… πρόσεξε τον Ηρακλή, για να είμαστε ρεαλιστές. Μαζί του στην άνοδο και το δεύτερο μπάτζετ της κατηγορίας, ο Πανιώνιος, (παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός των «κυανέρυθρων», όπως αποδείχθηκε, στηρίζονταν στο… μιλητό), ο οποίος εξασφάλισε την άνοδο από την κανονική περίοδο.

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος, απολύτως έντιμος και σοβαρός επιχειρηματικά, δεν επένδυσε στο… μιλητό για να δημιουργήσει το ρόστερ και για αυτό άπλωσε το πάπλωμα στα ακραία όρια των δυνατοτήτων του, τα οποία, όμως, δεν αποδείχθηκαν αρκετά. Μάλιστα, μέσα στη χρονιά, πολύ σωστά (καθώς η ομάδα έκανε προσπάθεια για την άνοδο) δεν δημοσιοποιήθηκαν τα πολλά οικονομικής βάσης προβλήματα, που αντιμετώπισε ο ηγέτης του «κυανόλευκου» μπάσκετ, με καθυστερήσεις πληρωμών, αδυναμία σε λειτουργικά θέματα του τμήματος, προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων μέσα από μακρινά οδικά ταξίδια για την αποστολή, χωρίς να υπάρχει η πολυτέλεια της αεροπορικής πτήσης και άλλα, που δεν χρειάζεται να καταγραφούν αναλυτικά. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά πέρασαν και ότι ο Θόδωρος Δρακόπουλος δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, τακτοποιώντας όλες τις εκκρεμότητες. Ωστόσο, με αυτή τη συλλογιστική και ο ίδιος αδυνατεί να μεγιστοποιήσει την συνεισφορά του στην ομάδα και φθείρεται προσωπικώς και οικονομικώς, αλλά και το πολυπόθητο αγωνιστικό αποτέλεσμα δεν έρχεται.

Τώρα, βεβαίως, θα αναρωτηθεί κανείς «γιατί, εφόσον σήκωνε τέτοιο βάρος, δήλωνε δημοσίως ότι αν βρεθεί ομάδα Ηρακλειδέων παραγόντων να αναλάβει την ΠΑΕ, ο ίδιος βάζει 200.000 ευρώ και γιατί άφηνε να αιωρούνται οι φήμες ότι αποτελεί ενδεχόμενη λύση και για τη διοίκηση του βόλεϊ». Ήταν λάθος, προερχόμενο από το πηγαίο και αυθόρμητο θυμικό του κ. Δρακόπουλου, λάθος, το οποίο παραδέχθηκε και έχει διορθώσει τους τελευταίους μήνες, μην κάνοντας καμιά ανάλογη αναφορά ανάμιξής του σε άλλα τμήματα του Συλλόγου.

Σε πρακτικό επίπεδο τα πράγματα φαντάζουν απόλυτα: είτε στην Α2, είτε στην Α1, στην προοπτική της επόμενης περιόδου, αυτός ο άνθρωπος, που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρην οφθαλμού από την οικογένεια του Ηρακλή, οφείλει να δημοσιοποιήσει την ανάγκη για στήριξη στην ομάδα μπάσκετ. Αυτό, προκειμένου να δημιουργηθεί μία οικονομική συνθήκη, η οποία θα επιτρέπει τον ουσιαστικό πρωταθλητισμό και την επίτευξη του στόχου της ανόδου, σε περίπτωση συμμετοχής στην Α2 και μια χρονιά με καλό βαθμολογικό πλασάρισμα χωρίς αγωνιστικούς κινδύνους, στην περίπτωση της Α1.

Το πρώτο βήμα οφείλει, λοιπόν, να το κάνει ο ίδιος ο κ. Δρακόπουλος και να αναζητηθούν οι χορηγίες ή η παρουσία κάποιου διοικητικού «συμπαίκτη» στην προσπάθεια για άνοδο του προϋπολογισμού και αλλαγή αγωνιστικών – αλλά και λειτουργικών – δεδομένων στην ομάδα. Πολλές, βαθιές, και ειλικρινείς ευχαριστίες στον Θόδωρο Δρακόπουλο από όλους τους Ηρακλειδείς, αλλά μόνος του, δύσκολα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα…