- Bluearena - https://bluearena.gr -

Super League, χωρίς Παπαθανασάκη

Σε έναν πόλεμο θα πρέπει να οριοθετηθούν οι στόχοι και τα βήματα, που πρέπει να γίνουν μέχρι την τελική επίτευξή τους. Στον αγώνα που δίνει το σύνολο της «γαλάζιας» οικογένειας, προκειμένου να ξαναστήσει την ποδοσφαιρική υπόσταση του Συλλόγου, προτεραιότητα έχει η δικαίωση και η παραμονή της ομάδας στη Super League, θέση, την οποία – υπό απίστευτα αντίξοες συνθήκες – κατέκτησε με το σπαθί της στους αγωνιστικούς χώρους.

Το δεύτερο και σχεδόν ταυτόχρονο βήμα, που έχει προγραμματιστεί, έχει να κάνει με την αποχώρηση από τον Ηρακλή του ανθρώπου, ο οποίος δημιούργησε όλη αυτή τη φρικτή κατάσταση, που «πνίγει» ένα ακόμη καλοκαίρι των Ηρακλειδέων: του Σπύρου Παπαθανασάκη. Ιδρυτικό Σωματείο, Επιτροπή Δικαίωσης, οργανωμένοι οπαδοί, με αιχμή κρούσης την δραστήρια Αυτόνομη Θύρα 10, αλλά και όλοι όσοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στην ομάδα, στοχεύουν – χωρίς περιστροφές – παράλληλα με την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, να οδηγήσουν στην πόρτα της εξόδου οριστικά και αμετάκλητα τον Ελληνοκαναδό και τους συνεργάτες του, με τους τελευταίους να έχουν αποδειχθεί – απλώς – παρελκυστικοί παράγοντες και όχι φορείς λύσης στην όλη κατάσταση, που δημιούργησε ο μεγαλομέτοχος, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Νίκου Καγιούλη.

«Το να κερδίσουμε την παραμονή και να δικαιωθούμε, με τον Παπαθανασάκη να συνεχίζει το καταστροφικό έργο του, είναι σαν να έχουμε κερδίσει τη μάχη και χάσει τον πόλεμο. Το θέμα είναι να προχωρήσει η λύση – πακέτο, δηλαδή Super League και οριστική και απόλυτη αποχώρηση του συγκεκριμένου ανθρώπου», υποστηρίζουν οι επώνυμοι Ηρακλειδείς, οι οποίοι αυτό το διάστημα έχουν ενεργοποιηθεί στην επιδίωξη της δικαίωσης. «Μπορεί εδώ και ένα χρόνο, περίπου, όλες οι προσπάθειες αποπομπής του μεγαλομετόχου να απέτυχαν, ωστόσο, πλέον, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Να είναι όλοι βέβαιοι ότι μόλις ολοκληρωθεί το ζήτημα της παραμονής ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ θα αποτελέσει τάχιστα παρελθόν», διαβεβαιώνουν άνθρωποι, που έχουν μπει μπροστά στην όλη ιστορία, τις τελευταίες εβδομάδες.

Ήδη σε Ιδρυτικό και Επιτροπή εξετάζονται όλα τα σενάρια, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν έξω και μακριά από τον Ηρακλή τον Ελληνοκαναδό (όσο κι αν αυτό είναι το τελευταίο, που επιθυμεί ο ίδιος) και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να τα ενεργοποιήσουν. Αυτή, θα έρθει αμέσως μόλις κλείσει το κεφάλαιο του αγώνα για την δικαίωση και είναι βέβαιο ότι αυτά τα σενάρια, επίσης, αφορούν και απεργάζονται συνθήκες και προοπτικές διαδοχής του νυν μεγαλομετόχου κατά την επόμενη μέρα της «κυανόλευκης» ΠΑΕ.

Τα πάντα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρα: η συνέχιση της παρουσίας του Ημίθεου στην κατηγορία που ανήκει δεν πρόκειται να σημάνει εφησυχασμό και ευκαιρία για την συνέχιση της καταστροφικής «διοίκησης» (ας την πούμε… διοίκηση) του Σπύρου Παπαθανασάκη, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Συνέπεια αυτής της απόφασης της οικογένειας του Συλλόγου για τα ποδοσφαιρικά πράγματα είναι το να ανοίγονται, πλέον σαφώς, δύο δρόμοι στον νυν μεγαλομέτοχο, αναλόγως με το πού «θα κάτσει η μπίλια» στο θέμα της δικαστικής διαμάχης για την παραμονή: ο δρόμος της φυγής ή ο δρόμος της φυγής. Τόσο απλά…