- Bluearena - https://bluearena.gr -

Λουκίνας στην BlueArena: “Η κατάσταση είναι τραγική”

Ήρθε το καλοκαίρι του 2014 στην τελευταία χρονιά του Ηρακλή στην Football League, καθώς ο ίδιος με τα 15 τέρματα που σημείωσε οδήγησε τον Ημίθεο στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία.

Ο λόγος βέβαια για τον “Λούκι Λουκ” του Ηρακλή, τον Γιάννη Λουκίνα, που μίλησε στην BlueArena για την κατάσταση αυτή την στιγμή στον Ηρακλή, την χρονιά που έκλεισε με τον Ημίθεο να σώζεται στο χορτάρι, αλλά και αυτό που πάει να γίνει εξωαγωνιστικά.

Αναλυτικά:

-Η χρονιά έκλεισε θετικά όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, καθώς ο Ηρακλής εξασφάλισε την παραμονή στην Super League εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά ακόμη η κατάσταση παραμένει στον “αέρα” λόγω αδειοδότησης.

“Κάναμε μεγάλη προσπάθεια όλη την χρονιά. Όλα τα παιδιά δώσαμε το 100% με τις συνθήκες να μην είναι οι ιδανικές. Τα πράγματα από δύσκολα γινόντουσαν δυσκολότερα, ωστόσο καταφέραμε να σώσουμε την ομάδα έστω και έτσι. Μας βοήθησε πολύ ο ερχομός του Σάββα Παντελίδη. Βελτιωθήκαμε και δείξαμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Όσον αφορά το εξωαγωνιστικό να μην ξεχάσουμε πως βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Έχει συμβεί ξανά στον Ηρακλή στο παρελθόν το συγκεκριμένο θέμα της αδειοδότησης, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας. Είναι δύσκολο και για τους παίκτες”.

-Βλέπεις τους συμπαίκτες σου που έζησες πολλά την φετινή χρονιά, αλλά και τις προηγούμενες, να αποχωρούν. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

“Είναι άσχημο για όλους μας αυτό. Όλοι οι παίκτες έχουμε κάνει τεράστια υπομονή. Ειδικά οι Σαραμαντάς, Ιντζόγλου και Ζιαμπάρης που είναι κι αυτοί πολλά χρόνια στην ομάδα το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους. Είμαστε τρία χρόνια στον Ηρακλή, αλλά η κατάσταση είναι τραγική και η υπομονή μας τελειώνει. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον μας και την καριέρα μας”.

-Ήσουνα από τους παίκτες που πρωταγωνίστησε στην Football League, καθώς ήσουνα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και έχεις ένα μεγάλο μερίδιο στην άνοδό της στην Super League. Δύο χρόνια αργότερα βλέπεις αυτό που χτίσατε να… διαλύεται.

“Από την πρώτη χρονιά κανείς δε μπορούσε να φανταστεί τι θα γίνει στο μέλλον. Δεν υπήρχαν ενδείξεις πως η ομάδα θα φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Η χρονιά της ανόδου ήταν φανταστική για όλους μας. Ο Νίκος Παπαδόπουλος μας ένωσε και έπαιξε σημαντικό ρόλο και στις επόμενες χρονιές. Κανείς μας δεν περίμενε την ομάδα να φτάνει σε αυτό το σημείο. Όλοι οι παίκτες κάναμε τεράστια υπομονή”.

-Για τα οφειλόμενα στο πρόσωπό σου αλλά και γενικά στην ομάδα;

“Μας χρωστάει λεφτά από πέρυσι. Η κατάσταση είναι τραγική. Είχαν γίνει εκχωρήσεις από τα χρήματα της NOVA αλλά δεν κάλυπταν το μεγάλο χρέος που υπήρχε, με αποτέλεσμα άλλοι να εξοφλούνται και άλλοι να περιμένουν. Δεν είμαστε μόνο εμείς οι παίκτες απλήρωτοι. Φροντιστές, γυμναστές, γιατροί και προσωπικό είναι εξίσου απλήρωτοι. Περιμένουμε τις εξελίξεις, με τον χρόνο να… τρέχει και να πιέζει”.