Κομβικός ο ρόλος Ιδρυτικού Σωματείου και Επιτροπής Δικαίωσης

Την ώρα κατά την οποία η «επίσημη» ΠΑΕ συνιστά ξεκάθαρο πρόβλημα, η δραστηριοποίηση των δύο κλιμακίων Ηρακλειδέων αποτελεί σημαντική προσφορά και αναγκαιότητα.

Τα πράγματα για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή έφτασαν εδώ, που έφτασαν, διότι ο μεγαλομέτοχος αποφάσισε από ένα σημείο και μετά (εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου) να εγκαταλείψει οικονομικά και διοικητικά ΠΑΕ και ποδοσφαιρικό τμήμα, αρνούμενος ωστόσο να εγκαταλείψει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματά του, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα. Η όλη κατάσταση φθοράς και ακραίας ανέχειας προσέφερε την εξαιρετική αφορμή στο σύστημα, που παραδοσιακά δεν επιθυμεί τον «ανένταχτο» και «ζημιάρη» Ηρακλή, να τον κυνηγήσει και να επαναλάβει την ιστορία, επιδιώκοντας εκ νέου την αγωνιστική εξόντωσή του (την οικονομική την… εξασφάλισε ο Σπύρος Παπαθανασάκης).

Μολονότι, βεβαίως, μέσα στην σεζόν, που ολοκληρώθηκε, ο τελευταίος – προφανέστατα πανικόβλητος από την οικονομική αδυναμία του – αποπειράθηκε να «πλησιάσει» προς ένταξη στα δύο «χαλιφάτα» του παρασκηνίου, πρώτα στο παλιό και κατόπιν στο καινούργιο, με συνέπεια να τον «αδειάσουν», στο τέλος και οι δύο πλευρές. Ούτε το λάθος δεν μπόρεσε να κάνει σωστά…

Πλέον, η οικογένεια του Συλλόγου, λόγω της διαμορφωθείσης κατάστασης, είναι υποχρεωμένη να υποκαταστήσει την επίσημη έκφραση της ΠΑΕ, με την τελευταία να είναι – τουλάχιστον – για… κρύψιμο. Ήδη, η κατ’ ανάγκην παρουσία του Ελληνοκαναδού, τόσο στην επικείμενη κρίσιμη σύσκεψη της Λίγκας για την επικύρωση της βαθμολογίας, όσο και – αργότερα – στην διαδικασία εκδίκασης στο Διαιτητικό, δίπλα στον νομικό, Δημήτρη Καρπετόπουλο, συνιστά τροχοπέδη και σημαντικό επικοινωνιακό μειονέκτημα. Και αυτό γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τον καθένα.

Ευτυχώς, σε αυτή τη φάση έχουν δραστηριοποιηθεί δύο ομάδες Ηρακλειδέων και ανέλαβαν να διαδραματίσουν το ρόλο, που έπρεπε να αναλάβει η επίσημη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ημίθεου. Με θεσμική υπόσταση το Ιδρυτικό Σωματείου της ΠΑΕ Ηρακλής 1908 και εξωθεσμική η Επιτροπή Δικαίωσης. Συναντούν και κινητοποιούν φορείς και παράγοντες, των οποίων η – εν συνεχεία – κινητοποίηση μπορεί να συνεισφέρει επικοινωνιακά ή και ουσιαστικά, ακόμη, στην όλη προσπάθεια για δικαίωση.

Στην ουσία, οι δύο αυτοί φορείς, που προέρχονται από τα σπλάχνα και τη λειτουργική καθημερινότητα του Συλλόγου, αποτελούν την εκπροσώπηση της ποδοσφαιρικής ομάδας στην δυσχερέστατη αυτή φάση. Είναι πολύ σημαντικές οι πρωτοβουλίες, τις οποίες αναλαμβάνουν και αμφότερα τα «κυανόλευκα» κλιμάκια φέρονται αποφασισμένα να κορυφώσουν τις κινήσεις τους, όσο πλησιάζει η στιγμή να κριθεί το μεγάλο διακύβευμα για τον Ημίθεο.

Μάλιστα, θα πρέπει να υπογραμμισθεί ιδιαιτέρως ο πρόσφατος διοικητικός ανασχηματισμός στο Ιδρυτικό Σωματείο και το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη σημειώθηκε με τη συναίνεση (ίσως και την επιθυμία) του απελθόντος προέδρου, Γιάννη Παπαδόπουλου. Πρόκειται για καταλυτικά θετική έκβαση, καθώς στη θέση του προέδρου (όπως ήταν απαραίτητο) βρίσκεται – πλέον – «γηγενής» Ηρακλειδέας και μάλιστα προερχόμενος από την οργανωμένη οπαδική βάση του Συλλόγου, ο Νίκος Βαφειάδης.

Το Ιδρυτικό Σωματείο, μάλιστα, θα κληθεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο και στην επόμενη μέρα της ΠΑΕ, μετά την κατάληξη της υπόθεσης με την μη αδειοδότηση, αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο μιας άλλης και κατοπινότερης συζήτησης…

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top