- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ιδού η Ρόδος για τους μη διαπλεκόμενους…

Επειδή έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται, που λέει και ο θυμόσοφος λαός, στην επικείμενη σύσκεψη της Super League με αντικείμενο την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν το στίγμα τους στην – μαύρη, ομολογουμένως – σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου αυτού εδώ του τόπου. Διότι, κατόπιν της απομακρύνσεως εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται και αστείες δικαιολογίες του τύπου «δεν ψηφίζουν οι διοικήσεις, αλλά οι νομικοί σύμβουλοι» ή «είχαμε την υποχρέωση να σεβαστούμε την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της Λίγκας», είναι για τα νήπια και δεν πείθουν ούτε τους πιο «προβατοποιημένους» οπαδούς, που – και πάλι, όπως με Πουρτουλίδη – θα επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα την επόμενη μέρα στα ραδιόφωνα.

Ο Γιώργος Σπανός κατεγράφη ότι στάθηκε απέναντι στις επιδιώξεις Κομπότη και Λεβαδειακού στην προηγούμενη απόφαση – σκάνδαλο της Λίγκας και ήταν ξεκάθαρος. Χωρίς «ναι, μεν, αλλά», διαχώρισε τη θέση του και – στη δεδομένη χρονική συγκυρία – διατήρησε διακριτές αποστάσεις από το συνασπισμό «παλαιοσυστημικών» και «νεοεξυγιαντών». Συνεπώς, όποιος επιθυμεί να αποδείξει ότι δεν διαπλέκεται , δεν εξυπηρετεί και δεν συμβιβάζεται, ας ακολουθήσει τον αυτονόητο και εύλογο δρόμο του δικαίου, που είναι με την πλευρά του Ηρακλή, ακόμη και για το αντιληπτικό εύρος κάποιου, που δεν έχει περάσει ούτε για καφέ από το κυλικείο της Νομικής. Κανονισμός, που ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Βεβαίως, η περίπτωση του ιδιοκτήτη του Ατρομήτου αποτελεί παράδειγμα για τη συγκεκριμένη – και μόνο, επί του παρόντος – περίσταση και απομένει να αποδειχθεί αν η έντιμη και αυτόφωτη στάση του θα εκφραστεί και στην υπόθεση της βαθμολογίας. Διότι οι του «κυβερνητικού» ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι – ενδεχομένως – ο Γιώργος Σπανός, αυτή τη φορά, θα πάει με το ρεύμα εναντίον του Ημίθεου. Ιδού η Ρόδος, λοιπόν…