Παγίδεψε και το αγωνιστικό αύριο της ομάδας…

Οι περισσότεροι παίκτες του ρόστερ, που ολοκλήρωσε με την επίτευξη της αγωνιστικής σωτηρίας τη χρονιά, κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, λόγω της φρικτής κατάστασης που δημιούργησε ο μεγαλομέτοχος.

Δεν είναι μόνο η αγωνιώδης προσπάθεια και η τεράστια περιπέτεια για δικαστική δικαίωση απέναντι σε ένα μαζικά συσπειρωμένο και πολύπειρο σε τέτοιες διαδικασίες σύστημα, στην οποία υπέβαλε την ομάδα και, εν γένει, την οικογένεια του Συλλόγου ο Σπύρος Παπαθανασάκης, αλλά έχει παγιδεύσει με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες και την επόμενη μέρα της ΠΑΕ και του αγωνιστικού τμήματος. Το γεγονός της βέβαιης ποινής περιορισμού μεταγραφικής ενίσχυσης, που θα ακολουθήσει τον Ηρακλή, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν αγωνιστεί την ερχόμενη περίοδο, έχει ήδη υποθηκεύσει κάθε προοπτική για ουσιαστική αγωνιστική αναγέννηση, αν και εφόσον η επόμενη μέρα βρει την «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική εταιρεία υπό… «κανονική» ιδιοκτησία και διοίκηση.

Οι ποδοσφαιριστές, που κατόρθωσαν να βγάλουν το κάρο από το βάλτο, στον οποίο το έριξε ο μεγαλομέτοχος (με τον διαχειριστή του management να συνδράμει – στην ουσία – μόνο στα λόγια στην τιτάνια προσπάθεια), ένας – ένας, αναζητούν, βρίσκουν ή θα βρουν σύντομα τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Οι περισσότεροι, όχι διότι δεν θέλουν να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα με τον Ημίθεο στο στήθος, αλλά γιατί δεν μπορούν να αντέξουν για άλλη μια χρονιά η φανέλα με τον Ημίθεο, που φορούν στους επίσημους αγώνες, να είναι η φανέλα των φιλικών ή της προπόνησης, διότι ο μεγαλομέτοχος δεν έχει ούτε για παγωτό ξυλάκι από το περίπτερο…

Και οι επαγγελματίες αθλητές, που εξαρτούν την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους από την ομάδα στην οποία αγωνίζονται, δεν είναι δυνατό να στηριχθούν απλώς και μόνο στην ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, θα ξημερώσει μια διαφορετική μέρα, χωρίς τον… “sustainable”, με ομαλότητα στα διοικητικά και οικονομικά δεδομένα της καθημαγμένης – πλέον – ποδοσφαιρικής οντότητας του Ηρακλή. Οπότε, προχωρούν και αποχωρούν.

Πρακτικά – και δυστυχέστατα – αυτό σημαίνει ότι η επόμενη μέρα, ασχέτως της έκβασης της δικαστικής περιπέτειας που βιώνουμε, θα θέσει προ τετελεσμένων την ομάδα κι όποιον κληθεί να την διοικήσει όσον αφορά στο αγωνιστικό επίπεδο. Ομάδα πλήρως αποσαθρωμένη σε έμψυχο δυναμικό, έχοντας, πιθανότατα, χάσει – μέσα από τις διαρροές παικτών – τη δυνατότητα των περιορισμένων ανανεώσεων συμβολαίων και με μόνη προοπτική που θα υφίσταται τη δημιουργία ενός ρόστερ εξ ολοκλήρου ανανεωμένου και – κατ’ αποκλειστικότητα, πλέον – με ποδοσφαιριστές μέχρι 23 ετών.

Αν το σκεφτεί κανείς, το να ισχυριστούμε ότι η παρουσία αυτού του ανθρώπου στα «κυανόλευκα» πράγματα ναρκοθέτησε με εξακολουθητική διάσταση, όχι μόνο την οικονομική, αλλά και την αγωνιστική προοπτική του ποδοσφαιρικού Ηρακλή, αποτελεί απόλυτη καταγραφή της σκληρής πραγματικότητας, που θα κληθούν όλοι οι Ηρακλειδείς να αντιμετωπίσουν, μετά την ανακοίνωση της – όποιας – απόφασης του Διατητικού…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top