«Συντελείται αδικία και παρανομία»

«Εχουμε εμπιστοσύνη στο διαιτητικό δικαστήριο, θα υπάρξει νέα δικαίωση»

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και μέλος της Επιτροπής Δικαίωσης, Νίκος Ποντίκης, μίλησε στο Metropolis 95.5 τονίζοντας πως οι ομάδες άλλαξαν μέσα στη χρονιά την απόφασή τους για την ποινή του υποβιβασμού, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στον ΚΑΠ και την προκήρυξη του πρωταθλήματος:

-Θεωρείτε πως γίναν καλύτερα τα πράγματα για τον Ηρακλή με όλες αυτές τις επαφές το τελευταίο χρονικό διάστημα;

«Σίγουρα. Αν δεν τις είχαμε κάνει ο Ηρακλής θα ήταν έρμαιο όλων αυτών που παίρνουν αποφάσεις-σκάνδαλο. Για αυτό και εμείς φροντίσαμε με όλες αυτές τις επαφές να «ενεργοποιήσουμε» όλους αυτούς τους οποίους συναντήσαμε. Πραγματικά τους δώσαμε να καταλάβουν ότι συντελείται μια αδικία και μια παρανομία. Εμείς θέλαμε να εφαρμοστεί η νομιμότητα».

-Αυτό που θέλατε δηλαδή είναι να περάσετε το μήνυμα ότι ο Ηρακλής δεν ζητάει χάρη αλλά το αυτονόητο.

«Η μια απόφαση ήταν θετική, με την υπόθεση Πουρτουλίδη και τώρα πιστεύουμε ότι και αυτή η υπόθεση της αδειοδότησης θα είναι θετική, γιατί σε κανένα κανονισμό δεν υπάρχει υποβιβασμός. Οι ομάδες αποφάσισαν ότι δεν θα υπάρχει υποβιβασμός και ξαφνικά στα μέσα της σεζόν, πήραν μια απόφαση ότι θα υπάρχει υποβιβασμός, ο οποίος δεν υπάρχει ούτε στον ΚΑΠ ούτε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Επομένως επειδή έχουμε εμπιστοσύνη και στο διαιτητικό δικαστήριο, νομίζω ότι θα υπάρξει μια ακόμη δικαίωση για τον Ηρακλή».

-Θεωρείτε ότι ο Ηρακλής δεν θα χρειαστεί καν να πάει στο διαιτητικό, καθώς όταν θα κληθεί η Σούπερ Λιγκ να επικυρώσει την βαθμολογία από την έκτη θέση και κάτω, δεν θα τον βάλει τελευταίο αλλά στην βαθμολογική θέση που τερμάτισε;

«Λογικά αυτό πρέπει να γίνει. Επειδή δεν είμαστε σίγουροι, αν δεν γίνει αυτό τότε θα προσφύγουμε στο διαιτητικό και νομίζω ότι εκεί θα υπάρξει δικαίωση για τον Ηρακλή».

– Για το ιδιοκτησιακό θέμα του Ηρακλή:

«Αμέσως μόλις οριστικοποιηθεί η παραμονή του Ηρακλή επόμενος στόχος είναι να φύγει ο κ. Παπαθανασάκης και να βρεθεί ο διάδοχος και μια οριστική λύση».

-Είστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσετε όλες τις παθογένειες του Ηρακλή; Ή τώρα ή ποτέ δηλαδή;

«Έτσι είναι κατά κάποιο τρόπο. Προσπαθούμε στα δύσκολα. Όταν οι καταστάσεις είναι καλές τότε οι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Αυτό δεν θέλουμε να ξαναγίνει στον Ηρακλή, δεν θα το ανεχτούμε ξανά. Επειδή είχαμε και την εμπειρία του 2011, κινηθήκαμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και μεθοδικότητα. Είχαμε το πρώτο αποτέλεσμα και πιστεύω ότι και τα υπόλοιπα θα είναι θετικά».

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top