Το δεκαήμερο της αφύπνισης

Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Στην περίφημη «μπαλάντα του κυρ Μέντιου», το ποίημα του Κώστα Βάρναλη που πρωτοτραγούδησε το 1978 ο αείμνηστος Νίκος Ξυλούρης στο άλμπουμ «Σαλπισμα», συμπεριλαμβάνεται ένα κομμάτι του στίχου που αποτυπώνει ίσως χαρακτηριστικότερα από κάθετι άλλο την εικόνα των τελευταίων ημερών στον Ηρακλή. «Αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Η διοικητική ανυπαρξία Παπαθανασάκη-Καγιούλη, ο φάκελος-γκιλοτίνα που έστειλαν στην ΕΠΟ και η ανοχύρωτη ΠΑΕ από τις εξωτερικές απειλές με αφορμή την περίπτωση Πουρτουλίδη, έφεραν τον Ηρακλή προ της εξωαγωνιστικής καταστροφής. Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου έσβησε κάθε βαθμολογικό κίνδυνο και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην επικύρωση της βαθμολογίας και την ποινή μη αδειοδότησης. Μέχρι το Μάιο επικρατούσε νηνεμία, απογοήτευση, μια κατάσταση που θύμιζε σχεδόν… αποδοχή αποτυχίας.

Όλα άλλαξαν από τη συνέλευση του κόσμου που προσκάλεσε στο Κατσάνειο η Αυτόνομη Θύρα 10. Από τότε έχει ξεκινήσει μια σειρά συναντήσεων, ανακοινώσεων από φορείς και κινητοποιήσεων από τον κόσμο. Ένα «μωσαϊκό» κινήσεων που έχουν αποφέρει μια πρώτη ηχηρή νίκη ουσίας, νίκη η οποία αποδεικνύει στη συνείδηση όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα πως ο ξεσηκωμός του κόσμου του Ηρακλή γίνεται κατόπιν… ερεθίσματος κι όχι εκ των ουκ άνευ.

Από την συνέλευση της Αυτόνομης Θύρας 10 στο Κατσάνειο και την ανακοίνωσή της κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξεκίνησε το δεκαήμερο της αφύπνισης το οποίο έχει συμβάλλει στην πρώτη δικαίωση του Ηρακλή στην περίπτωση Πουρτουλίδη, συνεχίζει ενόψει της διαφαινόμενης νέας κρίσης στο Διαιτητικό για την αδειοδότηση, αλλά δεν θα σταματήσει μέχρι την εκπαραθύρωση του Σπύρου Παπαθανασάκη…

Πηγή: Metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top