Τιμήθηκε το τμήμα τζούντο του Γ.Σ. Ηρακλής

Η ομάδα τζούντο του Γ.Σ. Ηρακλής τιμήθηκε για την υποστηρίξη και εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην χθεσινή ημερίδα του “INCLUDE”

Άλλα αθλήματα

Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής & Διαπολιτισμικής Αγωγής “INCLUDE”

Θεσσαλονίκη 11/6/ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την πενταετή έρευνα δράσης του INCLUDE στο «Σχολείο για Όλους» διαπιστώθηκε ότι οι γονείς που επιδίωκαν την αλληλεπίδραση των παιδιών τους με παιδιά σε αναπηρία ή προσφυγόπουλα είχαν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Στο επίκεντρο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους έθεταν την απόκτηση των ακόλουθων δεξιοτήτων:-επίλυση προβλημάτων- ευελιξία στη σκέψη και στη δράση – δεξιότητες συνεργασίας σε κάθε πλαίσιο και με κάθε άτομο – εστίαση προσοχής στη θετική πλευρά κάθε περίστασης και κάθε ατόμου -επίλυση συγκρούσεων -αντιμετώπιση φόβων ή άγχους – ανάπτυξη ενσυναίσθησης – αλληλεγγύη Δρ. Ανδρομάχη Νάνου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης, η ημερίδα που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού και του INCLUDE με Θέμα: «Η μοναξιά της διαφορετικότητας: κρίση ή πρόκληση».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Δημαρέλος τίμησε με την παρουσία του την ημερίδα και μετά το σύντομο χαιρετισμό του βράβευσε τα παιδιά που συμμετέχουν στις δράσεις του INCLUDE και διακρίθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε επίπεδο περιφέρειας σε διαγωνισμούς ρομποτικής και Makers.

Τιμήθηκε η ομάδα judo του Γ.Σ. Ηρακλής από την κ. Μαρίνα Πατσίδου, Σχολική Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής Αν. Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη και εκπαίδευση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Τιμήθηκαν με μετάλλιο αλληλεγγύης η κ. Αναστασία Γκουβατζή, Προϊσταμένη του Α΄ΚΕΔΔΥ Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη της στις δράσεις του Include και η κ. Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. για τη δράση της στην υποστήριξη των προσφύγων.

Back to Top