Ούτε για νομική γνωμοδότηση;

Ο μεγαλομέτοχος επιβάλλεται να παρακάμψει την οικονομική ανεπάρκειά του προκειμένου να προασπίσει το νομικό αγώνα για την δικαίωση και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τον Αύγουστο του 2011 ο Ηρακλής με τον Πέτρο Καϊμακάμη νομικό εκπρόσωπο πέτυχε την δικαίωσή του από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, ασχέτως, αν το αποφασισμένο να τον διαλύσει σύστημα της ΕΠΟ έκρινε το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο ως αναρμόδιο και δεν εφήρμοσε τη σχετική απόφαση. Ωστόσο, ο έμπειρος νομικός, όπως κατά παγία τακτική συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είχε ζητήσει από την τότε διοίκηση της ΠΑΕ να ενισχυθεί η προσπάθεια επιχειρηματολόγησής του έναντι των Τακτικών δικαστών με την προσκόμιση γνωμοδότησης.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε πολυσέλιδη γνωμοδότηση Πανεπιστημιακού Καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου του Αριστοτελείου (αρμόδια επιστημονική ειδικότητα, ως προς το υπό εξέταση ζήτημα) η οποία ετέθη υπ’ όψιν του δικαστηρίου. Βεβαίως πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία – όπως τα πάντα, σχεδόν, στην εποχή που ζούμε – απαιτεί μια κάποια οικονομική αποζημίωση και – όπως γίνεται αντιληπτό – με έναν μεγαλομέτοχο που αφήνει να κοπεί μέχρι και η ύδρευση στα Γραφεία της Μίκρας και την ομάδα να αγωνίζεται στους επίσημους αγώνες με τις φανέλες των φιλικών και στη συνέχεια με αυτές της προπόνησης, ακόμη και αυτή η κίνηση θεωρείται… «αδιανόητη επένδυση»…

Ωστόσο, επιβάλλεται να ενισχυθεί η προσπάθεια του Δημήτρη Καρπετόπουλου και με την απαραίτητη πανεπιστημιακή γνωμοδότηση, ώστε να διαθέτει όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα στην σκληρή, πολύπλοκη και – ίσως – άνιση μάχη, την οποία πρόκειται να δώσει, με πολλούς αντιπάλους, απολύτως συνασπισμένους κόντρα στα συμφέροντα του Ηρακλή, για μία ακόμη φορά.

Κατάθεση γνωμοδότησης και στη Λίγκα

Να σημειωθεί ότι μία τέτοια πανεπιστημιακή γνωμοδότηση επιβάλλεται να έχει στη τσάντα του ο Δημήτρης Καρπετόπουλος ΚΑΙ στην επικείμενη – κρισιμότατη – συνέλευση της Super League με αντικείμενο την επικύρωσης της βαθμολογίας, προκειμένου να καταδείξει το απαράδεκτο της πρόθεσης των εταίρων να κατατάξουν τον Ηρακλή στην τελευταία βαθμολογική θέση προς υποβιβασμό, λόγω μη αδειοδότησης. Πρόκειται για τακτική που ακολουθούν οι νομικοί των ΠΑΕ, ώστε να πιέσουν προς την κατεύθυνση της αποφυγής αυθαιρεσιών από τη νομική υπηρεσία της Λίγκας, η οποία, μάλιστα, έχει δείξει της εις βάρος του Ημίθεου προθέσεις της, έχοντας ήδη εκτεθεί απολύτως με την παμψηφεί απόφαση του Διαιτητικού για την υπόθεση Πουρτουλίδη…

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top