- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πήγε για… «πακέτο» από Φάρο

Είναι δεδομένο ότι – για μία ακόμη χρονιά – ο μπασκετικός Ηρακλής βρίσκεται στην άβολη θέση να πατάει σε δύο βάρκες. Από τη μία, η αποτυχημένη έκβαση της περιόδου που μόλις ολοκληρώθηκε, τον φέρνει να συνεχίζει την μακρόχρονη προσπάθεια πρωταθλητισμού στην Α2 και από την άλλη, το αλαλούμ, που επικρατεί στον τομέα της ικανότητας συμμετοχής ομάδων στην Basket League κάνει τους «κυανόλευκους» ιθύνοντες να βλέπουν – με την άκρη του ματιού – και την προοπτική επανόδου στην μεγάλη κατηγορία μέσω της πλαγίας οδού.

Συνεπώς, η μόνη επιλογή του Θόδωρου Δρακόπουλου και του Βαγγέλη Αλεξανδρή – εφόσον αμφότεροι έχουν δηλώσει ότι συνεχίζουν σε κάθε ενδεχόμενο – είναι να προχωρήσουν κανονικά στην διαμόρφωση ενός ικανού ρόστερ για πορεία ανόδου – και πάλι – φέρνοντας στην ομάδα παίκτες πρώτης γραμμής για το επίπεδο της Α2, οι οποίοι, στο ενδεχόμενο συμμετοχής στην Α1, θα αποτελέσουν πολύτιμες εφεδρείες, ενισχύοντας σημαντικά τον πάγκο του Ημίθεου.

Από αυτή τη λογική εκπορεύθηκε και η κίνηση, που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες, υπό πλήρη μυστικότητα. Συγκεκριμένα, επιθυμία του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν να ενισχυθεί η ομάδα με δύο παίκτες από το – εξαιρετικό, είναι η αλήθεια – ρόστερ του Φάρου και συγκεκριμένα με τους Βαγγέλη Καράμπουλα και Φώτη Βασιλόπουλο. Ο Καράμπουλας, αν επέστρεφε στον Ηρακλή, υπολογίζονταν ότι θα έλυνε το θέμα στη θέση «3», που ταλάνισε τον «κυανόλευκο» κόουτς όλη τη χρονιά που πέρασε, με τον Χρυσόπουλο να μην του βγαίνει με το μονομερές τρόπο παιχνιδιού του (μόνο τρίποντο κι αν πιάσει, κάτι που βγήκε ουσιαστικά μόνο σε αγώνες στην αρχή του πρωταθλήματος) και με τον Χείλαρη να υπολογίζεται κυρίως ως «τεσσάρι». Όσο για το Βασιλόπουλο, θα προορίζονταν ως μία ακόμη ικανή λύση στη θέση «1», ώστε να μην απαιτείται – πλέον – το αγωνιστικό «ξεζούμισμα» του 39χρονου Γιάννη Γκαγκαλούδη, που αποτέλεσε αχίλλειο πτέρνα για τον Ηρακλή στα καθοριστικά παιχνίδια των play offs.

Ωστόσο, η έλλειψη – όπως αποδείχθηκε – αγωνιστικών φιλοδοξιών από τους δύο παίκτες τους οδήγησε να προτιμήσουν την πρόταση του Ιωνικού Νικαίας, που αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική και να κλείσουν εκεί, απορρίπτοντας την προοπτική έλευσης στο Ιβανώφειο. Να σημειωθεί, ότι ο Ηρακλής, στην προσπάθεια που θα καταβάλλει για περαιτέρω ενίσχυση θα αντιμετωπίσει την διάθεση των καλών ονομάτων της Α2 να καταλήξουν σε ομάδα με «εγγυημένη» χρηματοδότηση, καθώς ο μπασκετικός χώρος είναι απολύτως ενήμερος για τα προβλήματα, που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά σε αυτόν τον τομέα ο μπασκετικός Ημίθεος..