Ξανά ένοχος ο «μαϊμού» πιλότος που ξεγέλασε τον Αμανατίδη

Δέκα χρόνια μετά η καταδίκη…

Εξαετή κάθειρξη επιβλήθηκε στον… μαϊμού πιλότο που εξαπάτησε τον πρώην προπονητή του Ηρακλή και βετεράνο διεθνή επιθετικό, Γιάννη Αμανατίδη και αποσπούσε ποσά από τον λογαριασμό της κάρτας του, που έφτασαν τις 50.000 ευρώ!
Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Cretapost.gr:

«Σε κάθειρξη έξι ετών, όσο ακριβώς και η πρωτόδικη ποινή του, καταδικάστηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, ο νεαρός άνδρας που κατάφερε να εξαπατήσει τον γνωστό ποδοσφαιριστή Γιάννη Αμανατίδη, κάνοντας να εξαφανιστεί από τους λογαριασμούς του διεθνούς άσου το ποσό των 50.000 ευρώ.

Η απάτη είχε γίνει το 2007, σε μια περίοδο κατά την οποία ο Αμανατίδης είχε βρεθεί στο Ηράκλειο για υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδος. Τότε είχε έρθει σε επαφή με τον 32χρονο καταδικασθέντα, ο οποίος εμφανίστηκε ως πιλότος αεροπορικής εταιρίας, προτείνοντας στον ποδοσφαιριστή να του εξασφαλίσει αεροπορικά εισιτήρια με πολύ χαμηλή τιμή για τις μετακινήσεις του στο εξωτερικό.

Μάλιστα, δεν δίστασε να του ζητήσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα τους κωδικούς της πιστωτικής του κάρτας, τα οποία ο Γιάννης Αμανατίδης εμπιστεύτηκε.

Έκτοτε ο 32χρονος έβγαζε αεροπορικά εισιτήρια σε φίλους και συγγενείς του χρεώνοντας τα έξοδα στον ανυποψίαστο ποδοσφαιριστή και προκαλώντας του ζημιά ύψους 50.000 ευρώ.

Όταν ο Γιάννης Αμανατίδης ανακάλυψε τι είχε συμβεί στον λογαριασμό της κάρτας του κατήγγειλε την απάτη με αποτέλεσμα αυτή να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Πρωτόδικα, το 2014, ο 32χρονος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών και την ίδια ποινή επέβαλε και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης».

Σχετικά Άρθρα

Παπαβραμίδης: “Κάποιοι θέλουν να αφανίσουν για πάντα τον Ηρακλή”

Ποδόσφαιρο

Πολύ κοντά στο… “ήλθον, είδον και απήλθον” ο Παπαβραμίδης…

Ποδόσφαιρο

Το τρόπαιο του 80 είχε κατασχεθεί από την Καστοριά και το ζητεί πίσω…

Ποδόσφαιρο

Ο μεγάλος σολίστ του μπουζουκιού, Δ. Χιονιάς, αφιερώνει “πενιές” στον Βάσια!

Ποδόσφαιρο

Back to Top