- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο Κούγιας, η προκήρυξη, το ηθικό και το ανήθικο

Εκτός από τη δήλωσή του στο επίσημο ραδιόφωνο της ομάδας του, ο Αλέξης Κούγιας τοποθετήθηκε στο Metropolis 95,5 όπου οι δηλώσεις του (εκτός όσων επανέλαβε) κινήθηκαν μεταξύ ηθικού, ανήθικου, απουσίας ποινής από την προκήρυξη, αλλά κοινής συμφωνίας της στη Superleague και… αρκετά άλλα ενδιαφέροντα:

«-Δεν θα ήταν παράλογο μια ομάδα που έστω και στο τέλος, τακτοποίησε το πρόβλημα που είχε με τον ποδοσφαιριστή της και ο ίδιος εν τέλει είπε ότι δεν είχε πρόβλημα, να του αφαιρεθούν βαθμοί;

«Πιθανώς είναι ανήθικο. Το δίκαιο και η ηθική όμως δεν συμπίπτουν. Αγωνιστικά είναι ανήθικο. Το σημαντικό είναι ότι δικαιώθηκε. Αυτοί που ψήφισαν υπέρ του υποβιβασμού του Ηρακλή ήταν ο νομικός σύμβουλος της Σούπερ Λιγκ και μια σειρά νομικών. Εγώ είχα συγκρουστεί με την εισήγηση του νομικού συμβούλου της Λίγκας. Φτηνή δικαιολογία είναι αυτή που λένε ότι ψήφισαν με βάση την εισήγηση της Λίγκας και επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς».

-Λήφθηκε μια απόφαση από την Λίγκα αλλά δεν έχει περάσει ούτε στον κανονισμό ούτε στην προκήρυξη. Εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με θέμα ερμηνείας;

«Η προκήρυξη δεν περιλαμβάνει υποβιβασμό. Αυτό αν ήταν σκόπιμο ή όχι, δυστυχώς η ομάδα μου δεν συμμετείχε σε αυτή την προκήρυξη, γιατί εμείς πήραμε αδειοδότηση τέλος Ιουλίου. Έχουμε μια απόλυτη απόφαση που δεν διαφώνησε κανείς στον υποβιβασμό για την μη αδειοδότηση, ούτε ο Ηρακλής διαφώνησε».

-Οι δικαστές που θα αποφασίσουν, τι θα λάβουν υπόψη τους; την απόφαση ενός διοικητικού συμβουλίου της Λιγκας ή το τι υπάρχει στον κανονισμό και στην προκήρυξη;

«Υπάρχει κάτι άλλο. Ενώ δεν περιλαμβάνεται στον κανονισμό και την προκήρυξη αυτή η ποινή, στην περίπτωση μη αδειοδοτήσεως, έχει πάρει μια απόφαση παμψηφεί το συμβούλιο της Λίγκας και ο Ηρακλής μαζί και συγχρόνως αυτό έχει γίνει δεκτό και από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, όπου ο κανονισμός ο ΚΑΠ λέει: Οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής δεν επιδέχονται κανένα ένδικο μέσο. Κανείς δεν μπορεί να προσφύγει πουθενά. Δεν θα διακινδυνεύσω πρόβλεψη για το τι θα γίνει στον Ηρακλή. Πιθανολογώ ότι και πάλι θα είμαι νομικός σύμβουλος του Λεβαδειακού. Υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα εδώ. Μπορεί τελικώς ο Ηρακλής να υποβιβαστεί και να μην σωθεί ο Λεβαδειακός.
Υπάρχει θεωρητικό ενδεχόμενο, στην θέση του Ηρακλή, αν τελικώς επικρατήσει η απόφαση της εκτελεστικής να μην είναι ο Λεβαδειακός και να είναι ο Άρης. Η άποψη μου είναι ότι τελικώς θα είναι ο Λεβαδειακός».