Για το 9-2 θα μιλήσει κανείς κ.Οικονομάκη;

Νιώθει κανείς από τη Σούπερ Λίγκα ντροπή για να μιλήσει για την “ταμπακιέρα” της ψηφοφορίας της 24ης Μαϊου;-Ο νομικός σύμβουλος π.χ. ή κάποιος εκπρόσωπος από τις ομάδες που ακολούθησαν στις ψήφους; H BlueArena παίρνει θέση…

Απόψεις, Επικαιρότητα

Η Σούπερ Λίγκα επέστρεψε, λέει, τους βαθμούς στον Ηρακλή. Μάλιστα. Κι όλα εντάξει, ε; Για την ντροπή του 9-2 της 24ης Μαϊου θα πει τίποτα η Σούπερ Λίγκα; Αυτοί οι 9 που ψήφισαν να υποβιβαστεί ο Ηρακλής θα πούνε τίποτα; Αυτοί που έριξαν λευκό; Αυτοί που δεν πήγαν καν στην ψηφοφορία; Κανείς; Τσίπα, ντροπή; Μπα. Εκτεθειμένοι.

Ο Ηρακλής έχει μπροστά του τώρα την ιστορία της αδειοδότησης και προφανώς και εκεί η μάχη, επικοινωνιακή και μη, θα είναι σφοδρή. Το σκηνικό που έχει διαμορφώσει η Σούπερ Λίγκα ήδη με το 9-2 είναι ενδεικτικό και για τη συνέχεια. Δεν θα πρέπει να ξεγελιέται κανείς. Και όλως τυχαίως είναι πάλι ο Ηρακλής κόντρα στη Σούπερ Λίγκα. Αυτή που δεν νιώθει καμία ντροπή για το 9-2 και απλώς βγάζει μια ανακοίνωση ότι επιστρέφονται οι βαθμοί. Το ίδιο εξοφλητήριο μεταξύ Πουρτουλίδη και Ηρακλή παρουσιάστηκε και στο Διαιτητικό.

Κι αυτό που κατάλαβαν οι δικαστές του Διαιτητικού, δεν το… “έπιασαν” οι δικηγόροι της Λίγκας με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Οικονομάκη. Η νομική υπηρεσία της Λίγκας, εισηγήθηκε λέει να αφαιρεθούν οι βαθμοί του Ηρακλή. Και οι άλλες ομάδες (πλην Ατρόμητου)… πείστηκαν από την εισήγηση του Οικονομάκη και ακολούθησαν σε μια πρωτοφανή σύμπνοια μεταξύ τους.

Τόσο εύκολα και τόσο “αγαπημένοι”… Στο ίδιο χρονικό διάστημα όμως που ξέρουν πολύ καλά να κυνηγάει ο ένας εναντίον του άλλου για τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό όμως, σύμπνοια. Να μείνει ο Λεβαδειακός, να υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Αλήθεια, οι ομάδες (ξεχωριστά κι από μόνες τους) ρώτησαν τα νομικά τους επιτελεία; Αρκέστηκαν στον Οικονομάκη; Ενός ανθρώπου δηλαδή που από την ώρα που παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Πανιωνίου, το 2008 (επί εποχής Τσακίρη) για να αναλάβει νομικός σύμβουλος της Λίγκα, χρονιά με τη χρονιά δυνάμωνε τη θέση του. Τώρα λοιπόν που είναι εκτεθειμένοι απέναντι στην κοινή, φίλαθλη γνώμη, τι λένε;

Για πολλοστή φορά ακολουθούν τον δρόμο της σιωπής και δημιουργούν σκιές με τις συμπεριφορές τους. Η ίδια η Λίγκα που και παλιότερα (πάλι με τη νομική της υπηρεσία), το 2011, έτρεχε πίσω από τον Ηρακλή. Και τότε αντίδικός του ήταν, στα πολιτικά δικαστήρια.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο το συντάραζε η ιστορία του “Κοριόπολις”. Η Ελλάδα έμενε με ανοιχτό το στόμα από τους διαλόγους που έβγαζε ο υπερ-κοριός και ο Πιλάβιος έτρεχε στον Αρειο Πάγο για να διατάξει να σταματήσει η δημοσιοποίηση των συνομιλιών ενώ η Λίγκα ήθελε να αρχίσει όπως και να είναι το Πρωτάθλημα. Ακόμη και με ομάδες “Α” και “Β”, όπως και έγινε.

Αντί να είναι όλοι αυτοί, η Ε.Π.Ο., η Λίγκα αυτοί που θα πούνε “δεν αρχίζει τίποτα μέχρι να καθαρίσουν τα πάντα και να φωτιστεί η παραμικρή σκιά”. Δεν θα έπρεπε, πρώτοι αυτοί, να ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο; Ποιος (από αυτούς) κάποτε, θα μιλήσει για όλα αυτά; Ποιος θα νιώσει την ανάγκη; Η Πολιτεία ξέρει. Ξέρει πολύ καλά τι γίνεται.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το info@bluearena.gr

Σχετικά Άρθρα

Δολοφονική επίθεση σε οπαδούς του Ηρακλή στις 40 Εκκλησιές!

Απόψεις

Back to Top