ΑΘ10: “Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας | la solidaridad es nuestro arma”

Την στήριξη της στον Αλφον εξέφρασε με ανακοίνωση της η Αυτόνομη Θύρα 10

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αυτόνομη Θύρα 10 δηλώνοντας την στήριξη τους προς το πρόσωπο του  Άλφον οπαδού της Ισπανικής Ράγιο Βαγιέκανο καθώς και μέλος του οπαδικού κινήματος της Ράγιο  Μπουκανέρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Στο ίδιο έργο Θεατές

Στις 17 Ιουνίου συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που ο Άλφον φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του στη γενική απεργία των εργαζόμενων.

O Άλφον ενώ περπατούσε στο Vallekas, συνελήφθη από πολυάριθμους ασφαλίτες, οι οποίοι τον οδήγησαν αυτόν όπως και τη φίλη του στη γενική αστυνομική διεύθυνση της Μαδρίτης. Εκεί υπέστησαν πολύωρες ανακρίσεις, επιθέσεις σωματικές και λεκτικές οι οποίες περιελάμβαναν απειλές τόσο για τους ίδιους όσο και για μέλη των οικογενειών τους. Τελικά τους «φορτώθηκε» το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών υλών, αδίκημα το οποίο επισείει ποινή φυλάκισης μέχρι και τέσσερα χρόνια. Παρά τις αντιφατικές καταθέσεις των αστυνομικών, γεγονός το οποίο αναγνώρισε μέχρι και ο ανακριτής, παρά το γεγονός ότι στις έρευνες που ακολούθησαν τόσο στο σπίτι του Άλφον όσο και στο σπίτι των γονιών του δεν βρέθηκε το παραμικρό. Παράλληλα, οι συλλήψεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ώστε να δικαιολογηθεί έφοδος της αστυνομίας στο σύνδεσμο των Bukaneros. Δυστυχώς όμως για τις διωκτικές αρχές ούτε και εκεί βρέθηκε κάτι το οποίο να στοιχειοθετεί το αδίκημα της κατοχής εκρηκτικών. Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις του ευφάνταστου αστυνομικού σεναρίου οι δικαστές αποφάσισαν ότι ο Άλφον πρέπει να προφυλακιστεί σε αντίθεση με τη φίλη του η οποία αφέθηκε ελεύθερη.

Όλα αυτά τα χρόνια μαχόμαστε για την ελευθέρια του!

Η ιστορία του Άλφον και των Bukaneros μας είναι πολύ γνώριμη. Συλλήψεις, βασανισμοί, ανυπόστατες κατηγορίες, φορτώματα, και φυσικά η σύνδεση/ταύτιση των οπαδών με το κοινωνικό περιθώριο. Δεν είναι τυχαίο που στην Ελλάδα και την Ισπανία η πρακτική των από-πάνω είναι η ίδια. Δεν μας θέλουν στο δρόμο, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι κάθε μέρα που περνάει η οργή μας ξεχειλίζει. Ο Άλφον κατηγορείται γιατί απλά επέλεξε να είναι από αυτούς που δεν προσκυνάνε ντόπιους και ξένους άρχοντες. Οι σφοδρότατες επιθέσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου με όργανα τους θεσμούς (ΕΕ και ΔΝΤ) και την κυβέρνηση (παλιά και καινούργια: δεν το τρώμε το χάπι πια), θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και με τον πιο βίαιο και πρωτοφανή τρόπο, ενάντια στην ζωή και τις κατακτήσεις μας. Ανεργία, δουλικές εργασιακές σχέσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις, αυξάνουν τη στρατιά των πεινασμένων και των εξαθλιωμένων και όλα αυτά για την ‘’ανάπτυξη’’ που ακόμα να έρθει. Τα αδιέξοδα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο καθημερινός εξευτελισμός με τις προσαγωγές στα τμήματα για ψύλλου πήδημα, η αστυνομική και εργοδοτική αυθαιρεσία, η εργασιακή ανασφάλεια, το αβέβαιο μέλλον, η οικονομική κρίση, ο γκεμπελισμός των ΜΜΕ, η Πειραιοποιήση της Θεσσαλονίκης, η μπανανία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όλα συσσωρεύονται στις ψυχές μας και είμαστε μια τεράστια πυριτιδαποθήκη.

Η μόνη διέξοδος, η μόνη απάντηση απέναντι στην βία που χρόνια τώρα ασκείται πάνω μας, είναι ο δρόμος και οι πλατείες. ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Η αλληλεγγύη μας στον Άλφον είναι δεδομένη, όπως και η απέχθεια που νιώθουμε για όλες αυτές τις τόσο ίδιες προσπάθειες καταστολής και τρομοκράτησης όλων όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή! Οι Οπαδοί δεν τρομοκρατούνται! Η οργή μας θα κάνει σκόνη τους φόβους και τις δειλίες μας. Οι χείμαρροι της οργής μας θα ξεχειλίσουν τους δρόμους.

Σε Ελλάδα και Ισπανία: Η Ιστορία γράφεται στους δρόμους!

Από αυτή την γωνιά του κόσμου, στέλνουμε το μήνυμα

Πάμε Χωρίς Φόβο: Λευτεριά στον Αλφόν!

Αυτόνομη Θύρα 10

Σχετικά Άρθρα

Παπαβραμίδης: “Κάποιοι θέλουν να αφανίσουν για πάντα τον Ηρακλή”

Ποδόσφαιρο

Πολύ κοντά στο… “ήλθον, είδον και απήλθον” ο Παπαβραμίδης…

Ποδόσφαιρο

Ο μεγάλος σολίστ του μπουζουκιού, Δ. Χιονιάς, αφιερώνει “πενιές” στον Βάσια!

Ποδόσφαιρο

Μυροφορίδης: “Ο Ηρακλής βίωσε όλη την αλητεία του ελληνικού ποδοσφαίρου!”

Ποδόσφαιρο

Πώς έχουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο θέμα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή

Ποδόσφαιρο

Back to Top