Εκεί ποντάρει ο Ηρακλής για παραμονή στη Super League

Οι δύο κινήσεις που ποντάρει ο Ηρακλής για να μείνει στην Superleague!

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

H διοικητική ανυπαρξία, η οικονομική δυσχέρεια του Σπύρου Παπαθανασάκη και η ανωχύρωτη εξωαγωνιστικά ΠΑΕ, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που τη δεδομένη χρονική στιγμή, έριξαν στον… κάλαθο των αχρήστων την τιτάνια προσπάθεια που κατέβαλλαν εντός αγωνιστικού χώρου, ο Σάββας Παντελίδης και οι ποδοσφαιριστές του.

Ο Ηρακλής μέσα σε δύο ημέρες, είδε δύο αποφάσεις να είναι κατά του. Δύο αποφάσεις που τον… στέλνουν στη Football League, στον τρίτο, εξωαγωνιστικό υποβιβασμό της ιστορίας του (1980, 2011, 2017).

Οπως είναι γνωστό, την Τετάρτη, ο συναιτερισμός της Λίγκας, ψήφισε (9-2 oi ψήφοι με τρία λευκά και τρεις απόντες), τον υποβιβασμό του Ηρακλή για το θέμα του Νίκου Πουρτουλίδη, ενώ σήμερα η “κυανόλευκη” ΠΑΕ, παραιτήθηκε του δικαιώματος που είχε ώστε να διεκδικήσει την αδειοδότηση σε δεύτερο βαθμό.

Η αδειοδότηση και ο λόγος της…. παραίτησης

Ας ξεκινήσουμε από την δεύτερη υπόθεση. Ηταν ευρέως γνωστό, πως ο φάκελος του Ηρακλή, ήταν κάτι παραπάνω από ελλιπής. Αλλωστε, αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στην ανακοίνωση της ΕΠΟ, η οποία σε α’ βαθμό έκρινε πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί για πέντε συγκεκριμένους λόγους.

Ο Ηρακλής όπως είχε το δικαίωμα άσκησε έφεση, ωστόσο η αδυναμία του Σπύρου Παπαθανασάκη να καλύψει έστω και τα βασικά, δεν του επέτρεψαν το δικαίωμα να προσκομμίσει ούτε ένα συμπληρωματικό στοιχείο. Ως εκ τούτου, ήταν απόλυτα δεδομένο πως ο Ηρακλής δεν υπήρχει περίπτωση να αδειοδοτηθεί.

Για το λόγο αυτό το νομικό επιτελείο των “κυανόλευκων”, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από την έφεση, κάτι που οδήγησε την ΕΠΟ στο υποβιβάσει τον Ηρακλή, λόγω μη αδειοδότησης.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουν στον Ηρακλή, η υπόθεσή τους θα κριθεί στα δικαστήρια και πιο συγκεκριμένα στο Διαιτητικό της ΕΠΟ. Εκεί όπου, το αμέσως προσεχώς διάστημα, οι “κυανόλευκοι” θα δώσουν διπλά “μάχη” προκειμένου να αλλάξουν την… μοίρα τους και να παραμείνουν στη Super League.

Τι διεκδικεί ο Ηρακλής στο Διαιτητικό δικαστήριο

​Αρχικά, η πρώτη μεγάλη “μάχη” του Ηρακλή έχει να κάνει με την υπόθεση του Νίκου Πουρτουλίδη. Στον Ηρακλή, θεωρούν πως η Λίγκα, ως συναιτερισμός δεν μπορει να λάβει καμία δικαστική απόφαση, με τους ανθρώπους της ομάδας, να θεωρούν παράνομη την ψηφοφορία που έγινε η οποία και τους… καταδίκασε. Αποψη που βρίσκει εκφραστή και τον μεγαλομέτοχο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα, αλλά και του Ατρομήτου, Γιώργου Σπανού.

Στον Ηρακλή, πιστεύουν, πως το Διαιτητικό, θα πάρει πίσω την απόφαση της Λίγκας, για την αφαίρεση των τριών βαθμών και μάλιστα, στην υπερασπιστική τους γραμμή, θα έχουν στο πλευρό τους και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και τον δκηγόρο του.

Σε περίπτωση που το Διαιτητικό, μπει στη διαδικασία, να “εξετάσει” την υπόθεση αυτή, και βγάλει απόφαση η οποία θα είναι θετική για τον Ηρακλή, τότε οι “κυανόλευκοι” θα προσφύγουν εκ νέου σε αυτό, για το θέμα της μη αδειοδότησης. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έχουν το δικαίωμα αυτό, αφού ο υποβιβασμός τους θα είναι οριστικός, με τον Λεβαδειακό, να κερδίζει τη θέση τους.

Σε περίπτωση όμως που οι τρεις βαθμοί που του αφαιρέθηκαν επιστραφούν στον Ηρακλή, τότε οι “κυανόλευκοι” θα “πατήσουν” πάνω στην προκήρυξη του ΚΑΠ, και θα ισχυριστούν πως δεν προβλέπεται πουθενά, η ποινή του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες.

Για την ώρα κανένας δε μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι τα δεδομένα των δύο υποθέσεων, με τον Ηρακλή να βρίσκεται σε δυσχερή θέση ωστόσο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη.

Πηγή: SDNA

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top