- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κρίσιμη η αυριανή μέρα

Τα «μέτωπα» εξωαγωνιστικά είναι πολλά και παραμένουν ανοικτά.

Πρωτίστως στην έφεση που άσκησε η ΠΑΕ για την απόφαση μη αδειοδότησης σε πρώτο βαθμό, όλα δείχνουν πως και σε δεύτερο βαθμό οι ελπίδες είναι απειροελάχιστες για να διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Ο Παπαθανασάκης από καιρό είναι ηλίου φαεινότερο πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, οι οποίες για να πάρει αδειοδότηση η ΠΑΕ σε δεύτερο βαθμό είναι υψηλές. Στην ουσία έπρεπε να διευθετήσει τα πέντε σημεία για τα οποία σε πρώτο βαθμό «κόπηκε» ο φάκελος αδειοδότησης. Κάτι το οποίο απαιτούσε και χρόνο προετοιμασίας και συντονισμένες ενέργειες και χρήματα. Πέραν του χρόνου έχει αποδειχθεί πως ο Παπαθανασάκης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς δημόσιο, υπαλλήλους και παίκτες, αλλά και τη διοικητική ικανότητα να συντονίσει (ακόμη κι αν είχε τα λεφτά) τη διαδικασία. Το θέμα της αδειοδότησης θα απασχολήσει έντονα στο κομμάτι της εφαρμογής ή όχι της ποινής υποβιβασμού. Η ποινή έχει εγκριθεί από το 2015 μεν, αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί στον Κανονισμό Αγώνων Πρωταθλήματος ή την προκήρυξη του Πρωταθλήματος, γεγονός που εύλογα δημιουργεί νομικό «όπλο» για τον Ηρακλή, προκειμένου να αποφύγει την εφαρμογή της και να αγωνιστεί (όπως φέτος με μεταγραφικούς περιορισμούς) στην επόμενη Super League.

Σας αρέσουν τα ζάρια; Μάθετε τα πάντα με ένα κλικ [1]

Για να συμβεί αυτό (να παίξει στην επόμενη Super League) θα πρέπει να προσπεράσει το αυριανό εμπόδιο που θέτει η αίτηση του Λεβαδειακού για αφαίρεση των τριών βαθμών που επέστρεψε στις 31/1 η διοργανώτρια στον Ηρακλή στην περίπτωση Πουρτουλίδη. Οι πιθανότητες σ’ αυτή την υπόθεση είναι υπέρ του Ηρακλή, καθώς όπως έχουν εξηγήσει νομικοί, ο παίκτης και ο ατζέντης του, είχε εξοφληθεί ο Πουρτουλίδης και δικαίως επέστρεψε τους βαθμούς τότε η Super League. Είναι ερωτηματικό αν το θέμα πάει σε ψηφοφορία, αλλά ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση διαφαίνεται πλειοψηφία υπέρ του Ηρακλή. Αν αποφύγει αυτό το εμπόδιο ο Ηρακλής, επικυρώνει τη βαθμολογική του εξασφάλιση και εξωαγωνιστικά στη Super League και θέτει εκτός διεκδίκησης τον Λεβαδειακό (ο οποίος σε περίπτωση μη αδειοδότησης του Ηρακλή, αν εφαρμοστεί η ποινή υποβιβασμού, θα κονταροχτυπηθεί με τον Άρη για το ποιος δικαιούται να καλύψει τη θέση, κάτι το οποίο βέβαια δεν απασχολεί τους «κυανόλευκους» που μοναδικό μέλημα είναι να αποφύγουν την ποινή και να απαλλαγούν φυσικά από τον Παπαθανασάκη).

Η αυριανή μέρα είναι παράλληλα ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς στις 20:00 στο Κατσάνειο, έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση του Ιδρυτικού Σωματείου της ΠΑΕ. Σ’ αυτήν πρόκειται να γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (εννοείται πως υπάρχει δυνατότητα για νέες εγγραφές), να συζητηθεί και να αποφασιστεί τροποποίηση του καταστατικού ως προς το όνομα και την έδρα του, αλλά και να προχωρήσει η διαδικασία απόκτησης του εκ του νόμου 10% της ΠΑΕ, ώστε να υπάρξει (επιτέλους) ένας θεσμικός έλεγχος στη «διοίκηση» Παπαθανασάκη.