- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Στο τέλος θα βρεθεί λύση»

Για τους τελικούς απέναντι στον Φάρο που δίνουν ως «έπαθλο» την άνοδο στην Α1 κατηγορία μπάσκετ, αλλά και το θέμα αδειοδότησης του ποδοσφαιρικού Ηρακλή μίλησε στο Metropolis 95,5 ο πρόεδρος του ΄καλαθοσφαιρικού τμήματος των κυανόλευκων, Απόστολος Δρακόπουλος.

Είναι έτοιμη η ομάδα να επιστρέψει στην Basket League;

«Είμαστε έτοιμοι. Θα εξαρτηθεί όμως στις λεπτομέρειες μιας και οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες αν και έχουμε ένα μικρό προβάδισμα. Θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε οι τελικοί νικητές».

Για τον κόσμο του Ηρακλή που πηγαίνει μαζικά στο Ιβανώφειο τόνισε: 

«Ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο. Το Σάββατο θα έχουμε Sold out μιας και είναι ένα μεγάλο ματς με αυτό με τον Φάρο».

Πιστεύετε ότι η ομάδα ανήκει στην Basket League;

«Φυσικά και είναι. Αυτός είναι ο στόχος. Εδώ είναι άλλες ομάδες αυτή τη στιγμή που δεν έχουν κόσμο και ιστορία. Επομένως πρέπει ανεβούμε. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, έχουμε ένα καλό προπονητή και είμαστε σε καλό δρόμο».

Αν επιστρέψει η ομάδα, θα ολοκληρώσει και την οικονομική εξυγίανση;

«Πολλές από αυτές έχουν πληρωθεί από πέρυσι. Δεν είναι κάτι το τρομακτικό, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή:

 «Δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα, γιατί η ομάδα σώθηκε αγωνιστικά και αν καταφέρουμε να μείνουνε SuperLeague τα έσοδα θα είναι σημαντικά. Θέλω να πιστεύω ότι η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία, αλλά πρέπει να βρεθεί μια σοβαρή λύση. Ηρακλής χωρίς ομάδα ποδοσφαίρου δεν γίνεται, διότι η ποδοσφαιρική ομάδα βοηθάει και το μπάσκετ, το βόλλεΪ. Πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί μια λύση στο τέλος».

Για το ότι η Ηρακλής δεν κατάφερε να εκπληρώσει κανένα από τα βασικά κριτήρια που απαιτούνται για να πάρει την άδεια:

«Νομίζω ότι θα βρεθούνε λεφτά ώστε να μην υπάρχουνε άμεσες υποχρεώσεις, όπως πληρωμές παικτών και πιθανολογώ ότι αυτά τα χαρτιά είναι σχεδόν έτοιμα. Αισιοδοξώ ότι τις επόμενες δέκα μέρες ο κ. Παπαθανασάκης μπορεί να αποδείξει ότι ο Ηρακλής είναι μια βιώσιμη ποδοσφαιρική εταιρία. Ίσως με καινούργιους συμπαίκτες θα βρεθεί μια λύση. Θα είναι τραγικό αν δεν παίξει ο Ηρακλής Superleague. Μπορεί να βρεθεί και λύση με τον κ. Καγιούλη, ποτέ δεν ξέρεις».