Σημαιοφορίδης: «Θα επικαλεστεί το νομικό κενό»

Η απουσία της ποινής από ΚΑΠ και προκήρυξη του πρωταθλήματος

Διάφορα, Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Λάκης Σημαιοφορίδης αναφέρθηκε στο νομικό κενό το οποίο δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις μη εκτέλεσης της ποινής υποβιβασμού για τη μη αδειοδότηση. Όπως τόνισε στο Metropolis 95.5, αυτό το κενό πρέπει να εκμεταλλευτεί για να μην υποβιβαστεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν η ομάδα που δεν θα πάρει αδειοδότηση θα υποβιβαστεί: «Σε αυτήν την περίπτωση ίσως συμβεί το εξής παράδοξο με βάση τα όσα γνωρίζω για την υπόθεση αδειοδότησης του Ηρακλή. Ο Ηρακλής όσον αφορά το ουσιαστικό κομμάτι δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις της αδειοδότησης, αλλά από την άλλη πλευρά σε δεύτερο βαθμό υπάρχει το ενδεχόμενο να δικαιωθεί. Μπορεί όμως και όχι. Έχει ένα περιθώριο μέχρι την Δευτέρα για την έφεση, οπότε εκεί υπάρχει ένα θέμα παράδοξο. Υπάρχει ένα νομικό θέμα που μπορεί να βοηθήσει τον Ηρακλή στο να παραμείνει στην κατηγορία. Υπάρχει η απόφαση της Σούπερλιγκ σχετικά με την αδειοδότηση, σύμφωνα με την οποία όποια ομάδα δεν θα αδειοδοτηθεί θα καταλάβει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αν θεωρήσουμε ότι αυτό θα συμβεί με αυτόν τον τρόπο θα σωθεί ο Λεβαδειακός. Το ζήτημα που θα απασχολήσει τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου είναι πως αυτή η απόφαση έχει επικυρωθεί από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, γιατί πρέπει να είναι επικυρωμένη και δεν έχει διατυπωθεί σε καμία από τις κανονιστικές διατάξεις του ΚΑΠ είτε να περάσει ακόμα και στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Η απόφαση είναι μεταγενέστερη. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί ένα ζήτημα. Την ποινή δεν την επιβάλει το όργανο της αδειοδότησης, είναι εκεί μόνο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν προβλήματα και μετά θα αποφασίσει η Λίγκα. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα τεθεί το νομικό ζήτημα. Πως θα τιμωρηθεί και θα υποβιβαστεί εφόσον αυτό δεν έχει ενσωματωθεί και δεν έχει τυποποιηθεί μέσα από συγκεκριμένη διάταξη. Αυτό το ζήτημα εφόσον ο Ηρακλής δεν μπορέσει να πάρει την άδεια και σε δεύτερο βαθμό θα επικαλεστεί αυτό το νομικό κενό».

Για το ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί: «Η διαδικασία θα είναι ως εξής. Αν βγει μια απόφαση από τη Λίγκα που θα πει όχι για εμάς ισχύει και επικυρώνοντας την βαθμολογία ο Ηρακλής καταλαμβάνει την τελευταία θέση και υποβιβάζεται, αυτομάτως θα πάει στο διαιτητικό δικαστήριο και από κει και πέρα θα αναζητηθεί το σύννομο της λήψεως αυτής της απόφασης για τον υποβιβασμό. Είναι μια νομική διαδικασία που δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει.

Για το αν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στο δεύτερο βαθμό της αδειοδότησης για τον Ηρακλή: « Φυσιολογικά η πρώτη σκέψη είναι ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Εγώ ήξερα ότι δεν θα μπορέσει να πάρει αδειοδότηση. Ήξερα επίσης ότι θα γίνει και αυτή η διαδικασία με την έφεση. Το που μπορεί να υπολογίζει ο Ηρακλής για να μπορέσει να συμπληρώσει το φάκελο της αδειοδότησης είναι πράγμα που το γνωρίζουν μόνο οι άνθρωποι του Ηρακλή. Έχουν την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουν και πραγματικά αν το κάνουν θα αποτελέσει μια έκπληξη όταν υπάρχουν τόσα πολλά κενά.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top